Scudo Sports

Karbon yol bisikleti olanların bizi takmaması

Şu da bir gerçek ki antreman odaklı sürüşte, droplara asılıp rüzgardan etkilenmemek için iyice eğilince değil selam veren bir bisikletçiyi, trafikteki araçları bile görmemek münkün. O yüzden çok yadırgamamak lazım. Ama ışıklarda beklerken bile selam almayan arkadaşlar da var, onları ben de anlamadım...

Scudo
@uguryilmaz144
Normalde bisikletiniz yokken bi yabancıyla selamlaşmak ne kadar kolay oradan hesap etmeliyiz bence, bide bisikletçiler içinde kimsenin inkar edemeyeceği havalı bi kesim var, o biraz işi bozuyo :) yani yavaş gidiyoken bile ürkek bakışlarla selam versemmi acaba diye süzüyosun, göz teması kurulunca selam vereyim diyip önce davranıyosun, karşıdaki boşluğa bakarak uzaklaşıyor :) komik oluyo baya sonra gelen 4 bisikletliye selam vermeyip 5.yi sıkıştırıyorsun :)
Ama aynı saatlerde, aynı güzergahta karşılaştığın inanlarla göz aşinalığı olduktan sonra kendiliğinden bi selamlaşma başlıyo, zaman tanımak lazım biraz, bir yabancının sırf bisikletiniz var diye selamınızı almasını beklemeyin, çünkü herkesin kafasındaki bisiklet ve bisikletçi algısı farklı

@Taner James
yok ya anlaşılıyo bence, ama hızlı olduğun için arkana da bakmıyorsun, bence yeterli : )
Sonuçta hepimiz insanız karbon bazlı canlılarız, karbon kadro kullanan bisikletçi de full carbondan gibi davranmıyorsa sorun yok bence

Beni hor görme gardaşım,
Bisikletim karbon
ama
ruhum insan,
Pedalım karbon
Ama
Kalbim etten...
Kul yaratmış bisikleti,
Bizi ise yüce Yaradan,
Geçmem yanından,
O güzel selamı almadan.

Ya görmedimse selamını,
Ya hakkımda ettiysen su'i zan,
Beni hor görme kardeşim,
Bana inan,
Ruhum insan...

Bazen Carbon değilde yol bisikletlilerin selam almadığına yıllarca şahit oldum. Ben genelde karşılaşınca sohbet ettiğim çok olmuştur ama yol bisikletli değildi. Sanırım tüm konsantre yolda ve belirli bir ortalamayı yakalamaya çalışıyorlar görmemiş oluyorlardır diye düşünüyordum ve bu şekilde deyip geçtim. Yada ben hep mtb sürdüğüm için bana öyle geliyordur. Görüpte selam almıyorsa ayıp kişinin kendinindir. Benim dibimden silme direksiyon farkı ile geçip ödümü hoplatıp önümde ileride ellerini bırakıp sırtında iki elini kabuşturup bana göreyim diye bi hareket çekip basıp giden oldu bende like hareketi yaptı gibi gördüm üstelemedim. Her tür egolu insan var.

Bu isin carbonla falan alakasi yok hem yol bisikletim carbon hem mtb carbon sokakta bisikletlilere sempatik yaklasmaya calisirim ve asla selam vermeden gecmem ve donus oranı neredeyse 10 da 2. Bunun insanlikla ve iletisimle alakasi var. Garip bi topik

Bu işin karbonla hiç alakası yok.Bir alü kadrolu yol kullanıcısı olarak mesela kask takmayan bisikletçileri ne görüyorum ne de selam veriyorum [emoji72]

@soneryen
Bu başlığın kısaca özetini yazmış arkadaşımız. İşte buna ego deniyor. Bizlerde bu duygudan arındırılmış bir yol bisikletliler grubu kurmaya bu yüzden karar vermiştik bir yıl önce. Egosunu yenmiş, karşısındakini rakip olarak görmeyen, gördüğü her bisikletliye Selam veren bir grup var Izmirde. Egosu tavan yapanların hedef aldığı grubumuza bekliyoruz. Extrem Yol Grubuna.

Demir bisiklet karbon adam.
Karbon bisiklet demir adam.
(Orjinalini bilen vardır. Selamlar)

Sırf bisikletle değil, yolda yürürken bile birisiyle göz teması kurmuşsam kafamla selam ederim, ilk kez görmüş bile olsam. Selam vermek sünnet almak farzdır. :)

@Ozan k.
selam verip gormemezlikten mi geliceksiniz simdi merak ediyorum:)

Bence durduğu yerde selam almıyor ise egosundandır,

Fakat giderken elini kolunu bisikletten gözünü yoldan ayırmak istemeyen olabilir, Her şey bi anda oluyor sonuçta :)

Benim bisikletim hasbel kader carbon kadro, yolda giderken sağıma soluma bakıp dururum, bir bisikletli görsem de selamlaşsam diye. Bisikletim karbon diye değil bu, demire de binsem yine aynısı olur.

@Fatih EZEN
yinede selam vermeye devam ediyorsun, iyimiş :)

@Uptown Cyclist
aferin, de neden ? kask takınca daha mı bisikletçi olunuyo ? kasksız kişide sonuçta bisikletçi değil mi, daha mı denyo olma potansiyeli var, yaya olarak mı giriyo bisiklet yoluna neden bi ötekileştirme, selam vermesende sen gene bak ama, görmezden gelicem diye sıkıntı çıkmasın sonra : )

Geri