Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbonun ömrü

Karbon bir yol bisikletim var. Hem şehir içinde günlük 15-20km hem de hafta sonları ~100km turlarda kullanıyorum. Turlarda çok olmasa da şehirde 10-15cmlik kaldırımlara yüksekliklere çıkıp inmek gerekiyor illa ki. İlk başlarda ben de çok korkuyordum ya kırılırsa ya çatlarsa diye. Bazı noktalara çok kuvvetli bir kuvvet uygulanacak, büyük bir kaza yapmadıkça kadronun zarar görme ihtimali sıfır denecek kadar düşüktür.

Ama hem diğer arkadaşların dediği gibi, hem de çoğu bisikletseverin hemfikir olduğu gibi, bütçeniz dahilinde kötü kalite bir karbon bisiklet alacağınıza, iyi bir alüminyum hatta çelik bir bisiklet bile almanız daha iyi olur. 6kmlik bir mesafede, kadro materyalinin hiçbir avantajı önemi yoktur diye düşünüyorum.

Scudo
Uzun lafın kısası 11 sayfayı okudum siz tüm profesyonellerin tek görüşü hem karbon iyi hem karbon 2 3 yarışa katılınca bitebilir işi diye toparladım.. Benimde bir sorum var sayın hocalarım evden hastane 3km gelişte 3km toplamda 6km sadece günlük kullanan biri olarak yolda giderken karbon kırılma ihtimali varmı yani pat parçalanıp düşme ihtimalim varmı ? Korkuttunuz beni açıkcası .d

6 km için karbon kadro almaya değmez. İyi bir alüminyum kadro, işinizi epey görür.

Uzun lafın kısası 11 sayfayı okudum siz tüm profesyonellerin tek görüşü hem karbon iyi hem karbon 2 3 yarışa katılınca bitebilir işi diye toparladım.. Benimde bir sorum var sayın hocalarım evden hastane 3km gelişte 3km toplamda 6km sadece günlük kullanan biri olarak yolda giderken karbon kırılma ihtimali varmı yani pat parçalanıp düşme ihtimalim varmı ? Korkuttunuz beni açıkcası .d

Değerli arkadaşlar belirtmiş o kadar kısa yolda karbon kadro aşırı lükse kaçar :) Gereksiz masraf olur. İşe giderken karbon kadro kullanıyorum, hergün işe giderken 50dk min 300 max 440metre tırmanış yapıyorum. aylık min 550 max 650km yol yapıyorum, bir çok kez düştüm ve 1 kez 15metre sürüklendim. 1 kezde kulak kırılıp aktarıcı arka çatala ve çeki borusuna sıkıştı. Sadece çizikler oluştu o kadar ve sağlam merak etme :D Sinirlenip fırlat karbonu istersen sağa sola seker sana söylim :D Yeterki yanal baskı ve sert darbelerden korunsun.

Değerli arkadaşlar belirtmiş o kadar kısa yolda karbon kadro aşırı lükse kaçar :) Gereksiz masraf olur. İşe giderken karbon kadro kullanıyorum, hergün işe giderken 50dk min 300 max 440metre tırmanış yapıyorum. aylık min 550 max 650km yol yapıyorum, bir çok kez düştüm ve 1 kez 15metre sürüklendim. 1 kezde kulak kırılıp aktarıcı arka çatala ve çeki borusuna sıkıştı. Sadece çizikler oluştu o kadar ve sağlam merak etme :D Sinirlenip fırlat karbonu istersen sağa sola seker sana söylim :D Yeterki yanal baskı ve sert darbelerden korunsun.
Çok saolun bunları bilmem iyi oldu..

Fikir vermesi açısından

6000 Serisi Aluminyum
Physical PropertiesMetric
Tensile Strength, Ultimate89.6 - 565 MPa
Tensile Strength, Yield40.0 - 517 MPa
Elongation at Break1.00 - 35.0 %
Modulus of Elasticity67.0 - 140 GPa
Çeşitli Karbon Serileri
Ekran Resmi 2020-08-31 13.16.45.png

(link)

@danceros Hocam yazdıklarını okuyunca bile alimünyum da kendimi heder ettğimi düşünüyorum valla,çok kısa bir zaman içinde s-works tarmac sl4 alacağım 2016 model artık daha fazla düşünmeden bu makinaya geçmeliyim değil mi? :)))
@umutcelik Hocam merhaba,siz s-works tarmac mı kullanıyorsunuz?
@Burak B. Hocam merhaba, s-works tarmac mı kullanıyorsunuz?

Son düzenleme:
@Sametali Hocam karbon o kadar dandik bir malzeme olsa dağ ve arazi sınıfı bisikletlerde kullanamazlardı herhalde, adamlar atlıyor, zıplıyor, ama bana göre amatör kullanıcılar için gereksiz (Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş😂😂) tabi bütçe ve zevk meselesi, neden alınmasın.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Günlük 3x2 km için market bisikleti bile yeter😬
karbona gerek yok iyi bir alu denmiş 🤩

İyi alu caad 12 dir, specialized allezsprint'tir hadi kendi bisikletimi söyleyim scultura 300 dür liste fiyatı 9000+ neyin kafası yaşanıyor acaba

Son yorumu muhabbet olsun diye yazdım gülelim diye🤣

Günlük 3x2 km için market bisikleti bile yeter😬
karbona gerek yok iyi bir alu denmiş 🤩

İyi alu caad 12 dir, specialized allezsprint'tir hadi kendi bisikletimi söyleyim scultura 300 dür liste fiyatı 9000+ neyin kafası yaşanıyor acaba

Son yorumu muhabbet olsun diye yazdım gülelim diye🤣
Aghbi karbon şasiler guneste isininca gevriyor gevreyince kirilma yapiyor kayincomun oglu dedi

Aghbi karbon şasiler guneste isininca gevriyor gevreyince kirilma yapiyor kayincomun oglu dedi
Hee ondan Bursa'daki arkadaşların grup sürüşlerine katılmadın bütün yaz boyunca. Amaç karbon Gios'u güneş ışınlarından korumak 😂😂

Karbon iyi bir şey olsaydı,
Salcano NG 650 karbon olurdu. @mariokaldato üstad, haksızsam haksızsın de? :koptum:
Ehehe şaka bi yana parasi olan karbon alsin, şiddetle tavsiyemdir
Hee ondan Bursa'daki arkadaşların grup sürüşlerine katılmadın bütün yaz boyunca. Amaç karbon Gios'u güneş ışınlarından korumak 😂😂
Yok bro butun yaz italyan mafyasi makinami geri almak için pesimdeydi. Paso kaçışciydik hsbxbz 😂😂😂😂
Şu resimi sosyal medya da gören sicilya konseyi infaz kararimi bana sms ile bildirdiler hshshs
2020-03-04 17.13.03.png

Ehehe şaka bi yana parasi olan karbon alsin, şiddetle tavsiyemdir

Yok bro butun yaz italyan mafyasi makinami geri almak için pesimdeydi. Paso kaçışciydik hsbxbz 😂😂😂😂
Şu resimi sosyal medya da gören sicilya konseyi infaz kararimi bana sms ile bildirdiler hshshs
241337 dosyayı görüntüle
Karbon saglammıdır sorusuna en güzel cevap 🤣

@ErzincanLee Hocam pekala S-works’un kadrosunun orjinal olup olmadığını nasıl anlayacağız bi fikrin var mı?

Karbon konusu sinus eğrisi şeklinde hortluyor...🙂..Ya da kuyruklu yıldız geçişi gibi..😁

@HakanAydn Karbon ömrü paramızın değer kaybı ile orantılı şekilde hortluyor her 5 senede bir bisikletimizi yenileme şansı olmayan biz faniler Allah'ım nolursun (ne olursun değil dikkatinizi çekerim) karbonun ömrü sonsuz olsun, karbonlar gevremesin diye dua ediyoruz.

Geri