Karbon bir yol bisikletim var. Hem şehir içinde günlük 15-20km hem de hafta sonları ~100km turlarda kullanıyorum. Turlarda çok olmasa da şehirde 10-15cmlik kaldırımlara yüksekliklere çıkıp inmek gerekiyor illa ki. İlk başlarda ben de çok korkuyordum ya kırılırsa ya çatlarsa diye. Bazı noktalara çok kuvvetli bir kuvvet uygulanacak, büyük bir kaza yapmadıkça kadronun zarar görme ihtimali sıfır denecek kadar düşüktür.
Ama hem diğer arkadaşların dediği gibi, hem de çoğu bisikletseverin hemfikir olduğu gibi, bütçeniz dahilinde kötü kalite bir karbon bisiklet alacağınıza, iyi bir alüminyum hatta çelik bir bisiklet bile almanız daha iyi olur. 6kmlik bir mesafede, kadro materyalinin hiçbir avantajı önemi yoktur diye düşünüyorum.
Ama hem diğer arkadaşların dediği gibi, hem de çoğu bisikletseverin hemfikir olduğu gibi, bütçeniz dahilinde kötü kalite bir karbon bisiklet alacağınıza, iyi bir alüminyum hatta çelik bir bisiklet bile almanız daha iyi olur. 6kmlik bir mesafede, kadro materyalinin hiçbir avantajı önemi yoktur diye düşünüyorum.