umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.835
- Bisiklet
- Trek
Üstünüzdeki dış katman ceket mi yoksa yağmurluk mu? Ben havalar 5-6 derece olduğunda ve yağmurla birleştiğinde nasıl korunacağım konusunda çok emin olamıyorum. Üste Gore tex bir cekete ihtiyaç var mı yoksa softshell üstü yağmurluk mu? Yada Gore tex bot gerçekten ihtiyaç mı yoksa neopren ayakkabı kılıfı yeterli olur mu? Bu sorularla kışı bekliyorum resmen. Geçen kış yağmur olduğu zaman sürüşe çıkmayıp kökten çözmüştüm bu sorunu ama şu anda haftada 4-6 gün arası bir antreman rutinim var ve kışın da bunu olabildiğince korumaya çalışacağım için malzeme konusunu netleştirmem gerekiyor max 1 ay içinde.
Merhaba,
Bana sormamissiniz ama "Ben havalar 5-6 derece olduğunda ve yağmurla birleştiğinde nasıl korunacağım konusunda çok emin olamıyorum" durumu benim yilimin yarisini falan olusturuyor cevap vermeye calisayim.
Kisin bisiklet giyiminde mesele usumemek degil, vucudun kuru kalmasi. Yazin molalar iyi guzel, cok sahane hastasiyim bira molalarinin ama kisin cikip hic duraklamadan donmek vucut isisini korumak icin cok daha ideal.
Vucudun kuru kalmasi icin de ter buharlasacak ve disaridan gelen yagmuru keseceksiniz. Bu durumda en uygun cozum gore tex ceket. Softhell ceket, onun ustune yagmurluk, arasina iclik, ortaya karisik vs. ne varsa denedim malesef un etkili cozum colugun cocugun rizkini gore-tex'e yatirmak.
Kilif konusuna gelirsek, neopren sececegim en son malezeme olur ayakkabi kilifi icin. 5-6 derece havada ayaklarinizi guzel, kislik corapla sicak tutabilirsiniz usurseniz 2. kati da giyersiniz. Ayaklarin yagmur suyu ile islanmamasi bence daha onemli. Bu yuzden su gecirmez kilif bana gore uygun cozum. Kislik ayakkabi ise en etkili cozum dogal olarak.
Kis icin en guzel cozum trainer alip evde surmek. Disarida surmenin yerini tutmuyor, maliyeti yuksek, evde alan yoksa sorun oluyor vs. ama ben trainer aldigimdan beri kisin hafta sonu arkadaslarla goy goy yapmak icin cikiyorum suruse.
@umutcelik O degilde ben iskoç etegi desenli karton bardaklarin havasina tutuldum hsjsjsj 🤣🤣🤣🤣
Sponsored by Bim a.ş
10-15 derece soguklarda yeterli oluyor
246892 dosyayı görüntüle
abi 10-15 derece bahar, biz kisa kollu formaya geciyoruz 15 dereceyi gorunce.