Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.

Ben klasik bir yol bisikleti almak ve aktif kullanmak istiyorum, bana ikinci el alabileceğim modellerde nasıl seçim yapabileceğimi ve alırken nelere dikkat etmem gerektiğini öğretebilir misiniz?

Bisikletin üzerindeki güç aktarma organlarını değiştirmeyi planlamıyorum bütçem yetmez.

Yani nasıl desem çok uğraştırmayacak kaliteli bir model arıyorum.
Özellikle ekteki tarz gidonlu arıyorum.

Tüm öneriler için şimdiden çok teşekkürler..

Dosyalar

• IMG_9058.jpeg
    IMG_9058.jpeg
    110,3 KB · Okunma: 40
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Scudo
Boyun kaç? Sahibinden'de Afyon'dan şu var. Bence güzel bir makine. Boyuna uyarsa al derim.

(link)

Abi kusuruma bakma bildirim gelmedi bakamadım.

boyum 184 bacak 85 olur mu?

Abi yolladığın bisikletin boyası keşke dursaymış simsiyah boyayınca güzel durmamış

184 cm boya biraz küçük ama gidon yükselterek, uzun boğaz kullanırsın, sorun olmaz. Çelik bisiklet, bi de üstüne Afyon olunca çok bir seçeneğin yok zaten. İstersen komşu illere de bak sahibindende. Otobüsün bagajına koyup getirirsin.

• Beğen
Tepkiler: caysever
Hocam önerebileceğiniz bakımı kolay yedek parçası bol bir model var mı?

Merhabalar, Şu linkteki bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz ? olabildiğince parça değiştirmeden, hiç boyamadan sadece bakım yaparak kullanmak gibi bir arzum var.
(link)

Merhabalar, Şu linkteki bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz ? olabildiğince parça değiştirmeden, hiç boyamadan sadece bakım yaparak kullanmak gibi bir arzum var.
(link)

Satıcı başlığa "yarış bisikleti" yazdığı için belirtiyorum, o yarış bisikleti değil, dropbarlı gezi bisikleti.
3000 liraya anlaşmışsınız ama eder mi bilemedim. @Can Çelik daha iyi anlar bunlardan.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
@Alazarhus Spartiat'ın dediği gibi, yol bisikleti değil. Gerçekten yol bisikleti olarak kullanılacaksa, dağa tepe tırmanılacaksa şunu öneririm. Parça değiştirmeye gerek kalmadan kullanılır gibi. Bütçeyi arttırmak gerekiyor.

(link)

Ha amaç sırf vintage kafalar yaşamaksa, düzlükte sürmekse, şunu alıp biraz masraf yapıp kullanılabilir. Single aynakolu takılır. Arkaya single ruble takılır. Akort gerekiyosa yaptırılır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
...Single aynakolu takılır. Arkaya single ruble takılır. ...

"Büyük ikramiye çıksa ne yapmak istersin" sorusuna "dünyanın bütün bisikletlerini single/fixie yapmak isterim" diye cevap verecek gibisin.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim @Spartiat. Tur bisikleti olduğunu ben de fark ettim. Mevcut bisikletimin bagaj deliği yok ve sele borusundan tutturulan bagaj'ın tutunma yeri bacağıma değip rahatsız ediyor, onu sadece antrenman/spor bisikleti olarak kullanmak istiyorum. Çamurlukları, dinamosu kopmuş olsa da ışığı ve port bagajıyla okula gidip gelirken özellikle baharl ve kışları üstüme çamur veya su sıçratmadan rahat sürebileceğim bir bisiklet edinmek istiyorum.
Satıcı başlığa "yarış bisikleti" yazdığı için belirtiyorum, o yarış bisikleti değil, dropbarlı gezi bisikleti.
3000 liraya anlaşmışsınız ama eder mi bilemedim. @Can Çelik daha iyi anlar bunlardan.

çSize de çok teşekkür ediyorum @Can Çelik. Aslında amacım hem biraz vintage kafalar yaşamak, hem de okula gidip gelirken kullanmak. Üstte linkini verdiğiniz Bianchi, hem temizliğiyle hem de celeste rengi çok güzel duruyor fakat o güzelim bisikleti çamurluk ve port bagaj takarak bozmak istemem (gerçi o kadar param da). Altta paylaştığınız bisikleti ben de gördüm fakat boyalı olması pek hoşuma gitmedi maalesef.
@Alazarhus Spartiat'ın dediği gibi, yol bisikleti değil. Gerçekten yol bisikleti olarak kullanılacaksa, dağa tepe tırmanılacaksa şunu öneririm. Parça değiştirmeye gerek kalmadan kullanılır gibi. Bütçeyi arttırmak gerekiyor.

(link)

Ha amaç sırf vintage kafalar yaşamaksa, düzlükte sürmekse, şunu alıp biraz masraf yapıp kullanılabilir. Single aynakolu takılır. Arkaya single ruble takılır. Akort gerekiyosa yaptırılır.

(link)

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.

Ben klasik bir yol bisikleti almak ve aktif kullanmak istiyorum, bana ikinci el alabileceğim modellerde nasıl seçim yapabileceğimi ve alırken nelere dikkat etmem gerektiğini öğretebilir misiniz?

Bisikletin üzerindeki güç aktarma organlarını değiştirmeyi planlamıyorum bütçem yetmez.

Yani nasıl desem çok uğraştırmayacak kaliteli bir model arıyorum.
Özellikle ekteki tarz gidonlu arıyorum.

Tüm öneriler için şimdiden çok teşekkürler..
Merhaba hosgeldiniz. genclik yillarimda bindigim yol bisikletime kavusma hayali ile benzer bir sevdaya ben de tutulup taa urfalardan bir schwin klasik getirtmistim 2 sene once.amacim kadro+gidon ve fren vites maneti harici tum disli ve gobekleri frenleri schimano vs yapmakti.fakat biraz binince,gicir gicir kondisyonda olmasina ragmen gunumuz bisikletlerine kiyasla agirlik,fren sistemleri ve dislileri vs olarak buyuk dezavantajlari oldugunu farkettim. frenleri modern bir schimano v fren ile degistirmek istedim ama kime sorduysam olmaz dedi. ikna olmadim ve tum yollar sirkecideki masa uzatan ustaya cikti. gittim gorustum kendisi ile ve freni tezgaha koyup, "ben mal satmak isterim ama uymaz da hadi uydursan bile bu catal bu frene dayanamaz kirilir ve tepetaklak dusersin, catali yenileyim dersen egimi acisi uymaz teker geriye gelir(gunumuz catallari duz, eski catallar ileri egimli) boyun uzunlugu uymaz.ya boyle bin ya duvara as" deyince ikna olup satip modern bir bisiklet aldim.yenilemesem bile binilemeyecek derece agirdi. tarttim tam 18 kilo idi celik kadro+celik jantlari ile.lastik bulmak ayri dertti cunki 700 serisi degil tamamen baska standartlar.
once bi lastik arayip gorun oyle karar verin klasige derim.cin mali dandik lastikler vardi sadece yanlis hatirlamiyorsam.schwalbe michelin vs bulmak tr de zor, dunyada var mi uretiyorlarmidir emin degilim.

Son düzenleme:
Adamın kendi "single" ondandır.

Huzur single'da belli ki. Zincir tıkırdaması yok, vites geçti geçmedi, oldu olmadı yok, uyum sorunu yok, çeşit çeşit hesap yok, pahalı malzemeler yok....

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Huzur single'da belli ki. Zincir tıkırdaması yok, vites geçti geçmedi, oldu olmadı yok, uyum sorunu yok, çeşit çeşit hesap yok, pahalı malzemeler yok....
Abi bisiklette bilmem ama gerçek hayatta huzur singlelıkta felan değil. İnsan donunu yıkarken nasıl huzurlu olsun. Şimdi gelir @Can Çelik başlar yine cinsiyetçi pis kedi, don yıkatmak için mi evlenecen diye.
Hem single olmak daha maliyetli. Cips olmuş bilmem kaç para kola ha keza. @Can Çelik Bi de vegan, pek bişey de yemiyor. Sabah akşam kola cipsle karın doyuruyor. Batacak maddi olarak. Batmasa bile kola cips yapa yapa iyice şişmanlayıp kapıdan geçemiyecek. Sonra forumcak al başına belayı, kalemi de güçlü işin kötüsü. Milleti sabah akşam daraltacak.
Barış abi ve Cem abi @cazci şu adama bi kız bulup everelim. Başa bela olur, ona göre

Abi bisiklette bilmem ama gerçek hayatta huzur singlelıkta felan değil. İnsan donunu yıkarken nasıl huzurlu olsun. Şimdi gelir @Can Çelik başlar yine cinsiyetçi pis kedi, don yıkatmak için mi evlenecen diye.
Hem single olmak daha maliyetli. Cips olmuş bilmem kaç para kola ha keza. @Can Çelik Bi de vegan, pek bişey de yemiyor. Sabah akşam kola cipsle karın doyuruyor. Batacak maddi olarak. Batmasa bile kola cips yapa yapa iyice şişmanlayıp kapıdan geçemiyecek. Sonra forumcak al başına belayı, kalemi de güçlü işin kötüsü. Milleti sabah akşam daraltacak.
...

Her türlü ben bilmem, yazılanı yorumluyorum. Single speed kullanmayalı 35 sene, single olmayalı biraz daha az olmuş.

Barış abi ve Cem abi @cazci şu adama bi kız bulup everelim. Başa bela olur, ona göre

Forumdakilere kaldıysa iş...

Forumdakilere kaldıysa iş...
23.07.2024
Bisiklet forum Yönetimine @cazci
Türkiye

Mesajlara yapılan beğenme çeşitlerine ''Durum o kadar vahim'' beğenisinin getirilmesini saygılarımla arz ederim

İmza
Kedi Hamlet

Merhaba hosgeldiniz. genclik yillarimda bindigim yol bisikletime kavusma hayali ile benzer bir sevdaya ben de tutulup taa urfalardan bir schwin klasik getirtmistim
Bisikletin fotosunu atabilir misin? Bi yol bulunur illa ki.

@hamlet2006 Valla benim elim bol, tinder'da bi sürü eşleşme alıyorum, ayrıca whatsapp'ta slav ülkelerden "ben türkiye'ye geleyim evlenelim aşkım?" şeklinde teklifler geliyor. Kriterlerim yüksek, o yüzden evlenmiyorum başka mevzu. Sen kendine bak.

Bisikletin fotosunu atabilir misin? Bi yol bulunur illa ki.

@hamlet2006 Valla benim elim bol, tinder'da bi sürü eşleşme alıyorum, ayrıca whatsapp'ta slav ülkelerden "ben türkiye'ye geleyim evlenelim aşkım?" şeklinde teklifler geliyor. Kriterlerim yüksek, o yüzden evlenmiyorum başka mevzu. Sen kendine bak.
merhaba, satarken baslik.acmisim orda var fotosu :)

197x schwinn continental

Geri