Murat Cömez
En yeni üye - Kayıt: Az önce
- Tepki
- 20.276
- İsim
- Murat Cömez
- Bisiklet
- Colnago
Tamam, ozaman size Krom olani satayim, durumu fotograflardan görüldügü gibi daha yeni durumunda. Ben digerinin boyasini söker altan Kromunu cikaririm. Sonucta boyayi sökünce altindan Krom ilk günkü cikacak, benim icin sorun degil.Tamamı krom arıyorum. Lakin göz ziyafeti için teşekkürler.
Şimdiye kadar boya kazımaları kumlamacıda, boyayı da fırın boyacıda yaptırdım hep. Bundan sonra bütün aşamaları kendim yapacağım. Haliyle boyamada deneme yanılmalar yapıp ustalaşmam gerekiyor. Tabancanın tazzik ayarı, tinerin ne oranda konulacağı, boyanın ne sıcaklıkta yapıldığı, kururkenki ortam sıcaklığı, bunların hepsi boyanın ömrünü (metale ne kadar iyi yapıştığını) değiştiriyor. Geçen yaz apartman bahçesinde hava tabancasıyla boya denemeleri yaptım ama bu işte tam ustalaşmadan apartmandakilerle papaz oldum (balkonda otururken boya kokusu geliyormuş) ve engellediler orada boya yapmamı. Boya yapabilmek için bi yer arıyorum bu aralar. Bulunca paylaşıcam bütün aşamaları.
Soruyu Ciclicorsa adlı işletmeye de sormuştum. Forumdan gelmeyen cevap onlardan geldi:
Regarding your request, I can confirm that since it is a 1'' fork, it should be perfect for the bike you sent me.
You will need it threaded, and I ask that if you proceed with the order, please indicate the height of your head tube so we can thread it accordingly.
Once delivered, you will likely need to cut it a few more millimeters to complete the assembly.
Yani "olur tabii çünkü sizinki de 1 inçlik bir çatal ama diş açılması lazım, alın borusunun yüksekliğini bize bildirin yapalım, ayrıca bir kaç mm fazlalığı kesmeniz gerekebilir" diyorlar. Aranızda precisa çatal sahibi olup satmak isteyen var mı?
Makul bir fiyat. 250 dolar gibi birşey. Ancak şimdilik dursun. Ben diş açma konusunun ayrıntılarını ciclicorsa'ya bir sorup bütçemi bir gözden geçireyim. Hala satıştaysa alırım.
Bu bisiklete daha dogrusu kadroya Colnago Precisa masasi almaya eminmisiniz? Kadronuzun alinborusunun derecesini biliyormusunuz? O dereceyi ögrenmenizi tavsiye ederim ondan sonra Gabel Versatz ile Nachlauf dedikleri (Almancasi böyle, malesef türkcesini bilmiyorum) ögrenmeniz gerekiyor. Ben size fotograflardan gördügüm kadar diyebilirim, aradiginiz düz masa bu kadroya olmaz, tabiki takilir ama bisikletin geometrisi ve manevrasi bozulur ve lastiginiz kadroya cok yaklasir. Bence üzerindeki orjinal masayi hic cikarmayin ve bisikletin orjinalligi kalsin.Tabii ki. En geç yarım saat içinde.
Murat Bey, şaşırdım doğrusu, sizi "bir şeyden anlamayan saf" biri gibi görmek ya da göstermek benim haddime değil. Nereden çıkardınız bunu? Eğer bu anlama gelecek bir şey söylediysem, hemen geri alıyorum. Lakin böyle bir niyetim olmadı. Kaldı ki yeni tanışıyoruz.
Bisiklete ve maşaya gelince, sizin kadar bildiğimi iddia edemem ama Precisa aslında "düz" bir maşa değildir. Alın borusunun içinde "rake" değeri vardır. Bu değerin rakamsal karşılığını araştıracağım. Ama haklı olabilirsiniz, Peugeot'ya uymayabilir. Bu arada atölyeniz gerçekten etkileyici. Şu linkte ilginç bilgiler var. düz maşa/eğimli maşa
Bu Peugeot'nun yeşili @TeamO2.cc 'de vardı. Yol bisikleti değil.
Hakan Bey,Murat Bey, şaşırdım doğrusu, sizi "bir şeyden anlamayan saf" biri gibi görmek ya da göstermek benim haddime değil. Nereden çıkardınız bunu? Eğer bu anlama gelecek bir şey söylediysem, hemen geri alıyorum. Lakin böyle bir niyetim olmadı. Kaldı ki yeni tanışıyoruz.
Bisiklete ve maşaya gelince, sizin kadar bildiğimi iddia edemem ama Precisa aslında "düz" bir maşa değildir. Alın borusunun içinde "rake" değeri vardır. Bu değerin rakamsal karşılığını araştıracağım. Ama haklı olabilirsiniz, Peugeot'ya uymayabilir. Bu arada atölyeniz gerçekten etkileyici. Şu linkte ilginç bilgiler var. düz maşa/eğimli maşa
Tam bu konuyla alakalı değil ama şu başlığa bir göz atın: Yaris BisikletiYarış bisikleti anlamında demiyorum. Yol bisikleti de değil. Almanların randonneur, İngilizlerin roadster dediği iskelet tipi bu. Eskinin şehir bisikleti yani.