Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sen git bi hava al arkadaşım. Bana bulaşma. Git köpek sev. İfadeyi de dil bilgisini de senden öğrenecek değilim. Mümkünse benden uzak dur.

Scudo
Forum kurallarının çizdiği sınırlar dahilinde gayet de bulaşırım. Benden öğrenme başkasından öğren ama bi şekilde öğren. Anadilin sonuçta, insanların seni rahat anlayacağı şekilde icra edersen yararına olur. Sonra "Herkesin hayatına kimse karışamaz" gibi olma bu ortamlarda.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Memlekette köpekleri bloklamak mümkün olsaydı, tüm Türkiye rahat bir nefes alırdı. Köpeği seven bile aklını yitirmiş gibi "köpektir ısırır" diyor, zaten sorun işte burada! Isıran köpek insan içinde yaşamaz, siz ne kadar kafanızı kullanmamakta ısrar etseniz de kendiniz bile bu kadarına mantık yürütebiliyorsunuz. Görünen köy kılavuz istemez. Hayvan ısırıyor demek, eşittir toplanmalıdır demektir.
(link)

@portakallimon'un dahil olduğu atışmayı ülke adına kayda değer bulduğumdan yazma gereği hissettim.

Herhangi bir siyasi partiyle irtibat halinde olmayan ancak çocukluğundan beri her anlayıştan insanla irtibat halinde olan, bu ülkenin çeşitli siyasal ve toplumsal konularına ilgili, bunlar üzerine bolca okumuş, düşünmüş, sohbetler etmiş bir birey olarak katkı sunabileceğimi düşündüm.

Konu siyaset olunca ülkedeki genel perspektifin veya yaklaşımın bana garip gelen şekliyle rasyonel olandan çıkıp siyasal inanç dünyasına girdiğini fark etsem de yazdıklarımı algılayabilecek olanlar için yazıyorum.

Bu başlık veya forum altında tartışmalara zaman ayırmak gibi bir niyetim yok. Neticede hobi bir spora dair bilgi edinme ve paylaşma amacıyla üye oldum.

O yüzden haddini aşan olursa gereğini yapacağımı önden belirteyim.

Eger saldiracaksaniz 1932 yilinda sahipsiz kopeklerin zehirlenerek veya kursunlanarak oldurulmesi emrini veren Mustafa Kemal Ataturk ve TBMM milletvekillerine de saldirin, hakaret edin. Buyrun resmi gazete resmigazete.gov.tr/arsiv/2123.pdf

Kendi fikriniz için neden başkalarının öne sürüyorsunuz?

Kendi fikirlerinizi ifade etmeye ve savunmaya zamanınız, enerjiniz yoksa veya çekiniyorsanız ek bilgi diye paylaşabilirdiniz.

Insanları provoke edip birilerinin arkasına saklanma huyunuz mu var?

Atatürk ve arkadaşları yanlış yaptı diyorsanız köpeksever arkadaşlarınızla meydanlara çıkıp "Atatürk ve arkadaşları yanlış yaptı" diye basın açıklaması yapın.

Farzedelim biri böyle düşündü. Bunu sadece sizin gösterdiğiniz yolla mı ifade etmesi gerekiyor?

Bir insanın bireysel olarak durduğu nokta, bakış açısı farklı olabilir. Bu sizinkinden farklı fikre sahip insan(lar)a üstten bakma hakkı tanımıyor.

Atatürk hangi konuda yanılmış ki bu konuda yanılsın.

Şöyle bir kendimize ve çevremize bakalım; yanılmadan yaşayan insan var mı?

Nedir Atatürk'ü Antik Mısır ve Roma'daki tanrı-kral konseptiyle anmanızın nedeni?

Yoksa kişisel bir çıkarınız mı var?

Bir mesajınızda resmi kurumda çalıştığınızı yazmışsınız.

Resmi kurumlarında çalışanların daha fazla kişisel çıkar devşirebilmek adına mesleklerinin yanında gerçeği eğip bükmek gibi (bu örnekte, yöneticileri yanılmaz diye niteleyerek) ikincil bir meslek veya davranış mı ediniyor?

Bir de çocuklar üzerinden bolca örneklemeye girmişsiniz. Anladığım kadarıyla çocuğunuz var. Millet sağolsun, çünkü resmi kurum çalışanları milletin vergisiyle geçiniyor. Kazandıkları parayı ne kadar hakettikleri ise benim için muamma çünkü devletin hangi kurumuna gitsem genel olarak bir boşvermişlik ve yetersizlik görüyorum. Çocuk konusundaki hassasiyetiniz de (eğer çocuğunuz varsa) olaya ne kadar kişisel durumunuz ve kişisel çıkarlarınız üzerinden yaklaştığınızı gösteriyor. Ancak bir başkası, bu örnekte @portakallimon, düşüncesini ifade ettiğinde, hem ona yaklaşımınızla hem de peş peşe şahsi fikrinizi destekleyen mesajlarla ve niyet okumalarla başkalarını sahtekarlıkla suçlayarak başlığın kabadayısı kesilmişsiniz.

Dikkat edin, adaletsizlik sarmalı hem toplumsal yarılmalara neden olur hem de döner insanın kendisini vurur.

***Editler sadece anlayışı zorlaştıran kelime ve ifade hatalarını düzeltmek için yapılmıştır.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Sen bayağı haddini aşmışsın. Konuyu da saptırmışsın. İnsanlar burada köpeklerden rahatsız olduğunu yazmış. Ölenler yaralananlar olmuş. Gelmişsin bana bel altı vuracaksın.

Dünyada kuduz salgını olan 2 ülkeden biriyiz. Ne kadar sevinsen azdır.

Ortada bir çıkar var ise milyarlarca liralık köpek maması ve barınak ihalelerinden paye koparmaya çalışan hayvan sever adı altında gezen tiplerin vardır. Ki Belli platformlarda onları teşhir ediyorlar. Buraya koyma lüzumu görmüyorum. Zira karşımda bunu anlayacak bir kitle görmüyorum.

Haddini aşmanızı engelliyorum.

Dün gece bisikletle evime dönerken koskoca bir semt elektrik kesintisi yaşıyordu. Her taraf karanlık. Normalde zaten çok fazla başıboş köpek oluyor. Semte karanlık çökünce çete vaziyette köşeleri tutmuşlar hemen. Elimden geldiğince temkinli ilerledim ama bir yerden sonra siyah bir köpek yine bacağıma ısırmak için hamle yaptı. Bağırarak durdurmaya çalıştım ve bacağımı dizden yukarı doğru çektim. Arkadan araç gelirken az daha düşüyordum. Neyse ki bölgesini geçmiş bulunduğum için ısırmaktan vazgeçip geri döndü. O anki stres ve panikten direkt sırtım tutuldu. Bu kendi mahallemde ikinciye başıma geliyor. Bu sefer de karanlık olduğu için göremedim. Cidden köpek düdüğü veya başka bir şey ne kullanabilirsem köpek uzaklaştırmak için tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Bu arada hayatım boyunca köpek dahil farklı türde bir sürü hayvan bakmış biri olarak hayvanlardan nefret eden biri değilim ama yaşadığım bu olumsuz durumlar beni sert tedbirler almaya yöneltiyor. İki sene önce yine mahallede bir köpek tarafından yürüyüş yaparken ısırıldım ve kuduz aşısı olmam gerekti. Köpek düdüğü, teleskopik jop artık kendimi koruyacak ne varsa tavsiye bekliyorum. Bırakın sevmeyi, durduğunuz yerde ısırıyorlar insanı.

Burda kimse hayvan düşmanı değil, bende hayvanları severim. Ama gelin görün ki, bu hayvanlar sürü psikolojisi ile kac kişi hastanelik etti kaç kişi öldü. Belkide bunlar sosyal medyaya yansıyan kısmı, bilmediğimiz daha neler var. Özellikle toplu olan yerlerde hijyen problemleri ve çevreye yaydıkları koku göz ardı edilemez. Hayvan severlerin getirip bıraktıkları yemekler yada gıdalar bunlarda, tuketilmeyince hijyen sorunu, neden insanlar birşeyleri mantıklı bir şekilde eleştirince, hayvan düşmanı,din düşmanı vs... Hesaba çekiliyor. Kaldıki hayvan sevmek zorunda da değil, ama tedbirler alınmalı insan sağlığını ve hayatını tehdit eden durumlar varsa bunlarda çözülmeli,
yoksa şu görselde ki şapşalın kime ne zararı var. 🤣
IMG20230726170636.jpgIMG20230726170648.jpg

Ben engelledim bu tipleri. Maksatları ahraz çıkarmak.

Sen bayağı haddini aşmışsın. Konuyu da saptırmışsın. İnsanlar burada köpeklerden rahatsız olduğunu yazmış. Ölenler yaralananlar olmuş. Gelmişsin bana bel altı vuracaksın.
Haddini aşan bir şey göremedim ben. Şu da var, forumda kullanıcıların haddini (sınırını) forum kuralları belirliyor, sen değil. Önce "sen" bi haddini bil. Bel altı yorumlanacak bişey de yok arkadaşın yazdığında. "Bel altı"nın anlamını öğren öyle gel sen. Türkçende büyük eksikler var.

"Haddini aşmanı engelliyorum" ile kastettiği de engellemek :koptum: Bilmiyosan söyliyim, birini engellediğinde onu forumdan uzaklaştırdığını falan düşünüyosun heralde. Engelleyince sadece yazılanı görmüyosun, yani biz sana göre haddimizi aşmaya devam ediyoruz, bilgin olsun yiğidim.

• Beğen
Tepkiler: DEV
@ilkercom yaşını bilmiyorum ama görüyorum ki ya yazılanı anlayamıyor ya da anlamak istemiyor ve kaçak dövüşmeye çalışıyorsun.

Dolayısıyla, ya şuanki kapasitenle ilgili bir problem var ya da niyetinle.

Sana tavsiyem, biraz mert ol ve düşüncelerini kaçak göçek değil kimseye saldırmadan mertçe ifade et.

O zaman ben dahil kimsenin sana birşey demeye hakkı olmayacaktır.

Ayrıca bu başlık altına sürekli yorum atıp spamlıyorsun.

@portakallimon'a yaptığının aynısını bana yapmaya ve son mesajı sen yazınca haklı veya güçlü olduğunu zannetmek gibi bir yanılgıya düşüyorsun.

Ya da neredeyse senden başka yazan herkesten sonra yazıp ve kişilerle etkileşime geçip, kişileri bastırmaya ve kitle toplamaya çalışıyorsun.

Düşünceni bu şekilde defalarca ifade ettin. Daha fazla uzatıp başlığı kirletmemelisin. Bu başlığı veya forumu dingonun ahırı mı sanıyorsun?

Aşağıda referans verdiğim mesajımda ve bu mesajımda köpeklerle ilgili dolaylı veya dolaysız herhangi bir fikir beyan etmedim ve şimdilik etmeyeceğim. Ele aldığım konunun köpeklerle zerre ilgisi yok.

Senin için zor olduğunu biliyorum ama seni mantığa davet ediyorum. Inanıyorum, belki senin için çok zor olacak ama yeterince uğraşırsan sen de başarabilirsin.

Mesaj 1 (kısaltıldı)

Had aşma, konu saptırma, bel altı vurma gibi bir takım kavramlar gevelemişsin ama yazdıklarımda böyle durumlar olmadığı için gevelemekten öteye geçememissin.

Bu mesajımda had aşma var mıdır emin değilim ancak tavrın ve tarzın gereği kesinlikle bunu hak ettiğini söyleyebilirim.

Artık yazdıkların ve yazacaklarına daha fazla zaman ayırıp sana cevap yazmayacağım çünkü haketmedigin kadar zamanımı aldın.

Bu sabah yaklaşık 10 15 tane iri kıyım köpekle bir temas yaşadım,aralarında tasmalı olanlarda vardı tarlaların arasından çıkıverdi haydutlar :acpsnr: genelde sakinliğimi koruyup bu gibi karşılaşmaları geçiştiririm ama sıcaklardan mıdır nedir sokak hayvanlarınında davranışları değişiyor bazen,baya baya etrafımı sarıp yakın temasa geçtiler,baktım olacak gibi değil bisikleti savurmaya başladım üzerlerine öylelikle biraz geri kaçtılar,istediğiniz kadar soğukkanlı olun istediğiniz kadar korkmam deyin insan baya çaresiz hissediyor,az çok tanırım köpekleri bugüne kadar 4 defa köpek baktım her hayvanın huyu suyu bir değil,neyseki kamyonetiyle geçen biri bana refakat ettide oradan uzaklaştım,ha kamyonet gelmeseydi bişey olacağını ısıracaklarını zannetmiyorum ama genede insan tırstığıyla kalıyor,özetle tabiki onlarda can özgürce yaşamak en doğal hakları ama beni tehdit edecek ve tehlikeye atacak tarzda davranışlar olduğunda orada o hayvanların olamaması gerektiğini düşünüyorum,ama bunun yakın bir zamanda çözüme kavuşmasınıda imkansız,katledilmelerine zaten karşıyım ama hiç olmazsa şu hayvalara daha iyi şartlarda barınaklarda bakılabilir.

Bu sabah yaklaşık 10 15 tane iri kıyım köpekle bir temas yaşadım,aralarında tasmalı olanlarda vardı tarlaların arasından çıkıverdi haydutlar :acpsnr: genelde sakinliğimi koruyup bu gibi karşılaşmaları geçiştiririm ama sıcaklardan mıdır nedir sokak hayvanlarınında davranışları değişiyor bazen,baya baya etrafımı sarıp yakın temasa geçtiler,baktım olacak gibi değil bisikleti savurmaya başladım üzerlerine öylelikle biraz geri kaçtılar,istediğiniz kadar soğukkanlı olun istediğiniz kadar korkmam deyin insan baya çaresiz hissediyor,az çok tanırım köpekleri bugüne kadar 4 defa köpek baktım her hayvanın huyu suyu bir değil,neyseki kamyonetiyle geçen biri bana refakat ettide oradan uzaklaştım,ha kamyonet gelmeseydi bişey olacağını ısıracaklarını zannetmiyorum ama genede insan tırstığıyla kalıyor,özetle tabiki onlarda can özgürce yaşamak en doğal hakları ama beni tehdit edecek ve tehlikeye atacak tarzda davranışlar olduğunda orada o hayvanların olamaması gerektiğini düşünüyorum,ama bunun yakın bir zamanda çözüme kavuşmasınıda imkansız,katledilmelerine zaten karşıyım ama hiç olmazsa şu hayvalara daha iyi şartlarda barınaklarda bakılabilir.
Öncelikle geçmiş olsun ucuz atlatmissiniz. Sizi stravadan takip ediyorum genelde aynı yerlerde sürüyoruz. Nerede oldu bu olay? Ona göre bizde temkinli olalım.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
R (1).jpg

Bazı arkadaşlar arada gelip sevimli (!) Dostlarının fotosunu atıyor. Akıllarınca konuyu sulandıracaklar. Bunların alın evinizde sevin.

Boncuk tüm yokuş boyunca bana eşlik etti. Tam bir şampiyon. Tüm performanslı ile tırmandı.

IMG_20230727_172208_1.jpg

Bunları da ayrı mıncıkladım. Tabi bugün ayrı saldıran bir tayfa da oldu. Yavrular çok tatlı.

IMG_20230727_171755_1.jpg

Theo3232

[/QUOTE]
saolun günlük olağan karşılaşmalar :komik: kaklıçtan çıkınca seyrek tarafına döndüğünüzde pamuk tarlalarının oralarda,bu aralar çoğaldılar özellikle açık renkli kangal kırması gibi var aralarında baya irice,Allah'tan egepen servis kamyoneti denk geldi,ama baya bi takip etti itler:komik:
özellikle aynı rotaları tercih etmemin en büyük sebebi az araç olması,biliyorsunuz o taraflar en sakini,özellikle son ölümlü kazalar hepimizi bezdirdi

saolun günlük olağan karşılaşmalar :komik: kaklıçtan çıkınca seyrek tarafına döndüğünüzde pamuk tarlalarının oralarda,bu aralar çoğaldılar özellikle açık renkli kangal kırması gibi var aralarında baya irice,Allah'tan egepen servis kamyoneti denk geldi,ama baya bi takip etti itler:komik:
özellikle aynı rotaları tercih etmemin en büyük sebebi az araç olması,biliyorsunuz o taraflar en sakini,özellikle son ölümlü kazalar hepimizi bezdirdi
[/QUOTE]
Anladim hocam. Aynı şekilde seyrek üzerinden kaklica devam ederken yol ayrımında saldırıya uğradım ben de. Muhtemelen aynı köpekler. Dikkatli olmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
bu aralar çoğaldılar özellikle açık renkli kangal kırması gibi var aralarında baya irice
Takım lideri kesin odur😂 3 5 bisikletli toplanıp ortaya alın aynı sekilde bisikletlerle etrafını saracaksın.🤣

Anladim hocam. Aynı şekilde seyrek üzerinden kaklica devam ederken yol ayrımında saldırıya uğradım ben de. Muhtemelen aynı köpekler. Dikkatli olmakta fayda var.
[/QUOTE]
Aralarında tasmalılar var galiba oralardaki çiftçilerin köpekleri,serbest bırakıyorlar zaman zaman sonrada çete gibi geziyor haydutlar,birkaç kişi çıkılınca ok ama tekte kıstırdılarmı artistleşiyorlar.

@DEV @Can Çelik Yahu yeminle yazdıklarınızı okumaya üşeniyorum ama siz aynı şeyleri yazmaya üşenmiyorsunuz.

Bıktım vallahi tamam ben ikna oldum. Sokak köpeği sorunu yok.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri