@portakallimon'un dahil olduğu atışmayı ülke adına kayda değer bulduğumdan yazma gereği hissettim.
Herhangi bir siyasi partiyle irtibat halinde olmayan ancak çocukluğundan beri her anlayıştan insanla irtibat halinde olan, bu ülkenin çeşitli siyasal ve toplumsal konularına ilgili, bunlar üzerine bolca okumuş, düşünmüş, sohbetler etmiş bir birey olarak katkı sunabileceğimi düşündüm.
Konu siyaset olunca ülkedeki genel perspektifin veya yaklaşımın bana garip gelen şekliyle rasyonel olandan çıkıp siyasal inanç dünyasına girdiğini fark etsem de yazdıklarımı algılayabilecek olanlar için yazıyorum.
Bu başlık veya forum altında tartışmalara zaman ayırmak gibi bir niyetim yok. Neticede hobi bir spora dair bilgi edinme ve paylaşma amacıyla üye oldum.
O yüzden haddini aşan olursa gereğini yapacağımı önden belirteyim.
Eger saldiracaksaniz 1932 yilinda sahipsiz kopeklerin zehirlenerek veya kursunlanarak oldurulmesi emrini veren Mustafa Kemal Ataturk ve TBMM milletvekillerine de saldirin, hakaret edin. Buyrun resmi gazete resmigazete.gov.tr/arsiv/2123.pdf
Kendi fikriniz için neden başkalarının öne sürüyorsunuz?
Kendi fikirlerinizi ifade etmeye ve savunmaya zamanınız, enerjiniz yoksa veya çekiniyorsanız ek bilgi diye paylaşabilirdiniz.
Insanları provoke edip birilerinin arkasına saklanma huyunuz mu var?
Atatürk ve arkadaşları yanlış yaptı diyorsanız köpeksever arkadaşlarınızla meydanlara çıkıp "Atatürk ve arkadaşları yanlış yaptı" diye basın açıklaması yapın.
Farzedelim biri böyle düşündü. Bunu sadece sizin gösterdiğiniz yolla mı ifade etmesi gerekiyor?
Bir insanın bireysel olarak durduğu nokta, bakış açısı farklı olabilir. Bu sizinkinden farklı fikre sahip insan(lar)a üstten bakma hakkı tanımıyor.
Atatürk hangi konuda yanılmış ki bu konuda yanılsın.
Şöyle bir kendimize ve çevremize bakalım; yanılmadan yaşayan insan var mı?
Nedir Atatürk'ü Antik Mısır ve Roma'daki tanrı-kral konseptiyle anmanızın nedeni?
Yoksa kişisel bir çıkarınız mı var?
Bir mesajınızda resmi kurumda çalıştığınızı yazmışsınız.
Resmi kurumlarında çalışanların daha fazla kişisel çıkar devşirebilmek adına mesleklerinin yanında gerçeği eğip bükmek gibi (bu örnekte, yöneticileri yanılmaz diye niteleyerek) ikincil bir meslek veya davranış mı ediniyor?
Bir de çocuklar üzerinden bolca örneklemeye girmişsiniz. Anladığım kadarıyla çocuğunuz var. Millet sağolsun, çünkü resmi kurum çalışanları milletin vergisiyle geçiniyor. Kazandıkları parayı ne kadar hakettikleri ise benim için muamma çünkü devletin hangi kurumuna gitsem genel olarak bir boşvermişlik ve yetersizlik görüyorum. Çocuk konusundaki hassasiyetiniz de (eğer çocuğunuz varsa) olaya ne kadar kişisel durumunuz ve kişisel çıkarlarınız üzerinden yaklaştığınızı gösteriyor. Ancak bir başkası, bu örnekte
@portakallimon, düşüncesini ifade ettiğinde, hem ona yaklaşımınızla hem de peş peşe şahsi fikrinizi destekleyen mesajlarla ve niyet okumalarla başkalarını sahtekarlıkla suçlayarak başlığın kabadayısı kesilmişsiniz.
Dikkat edin, adaletsizlik sarmalı hem toplumsal yarılmalara neden olur hem de döner insanın kendisini vurur.
***Editler sadece anlayışı zorlaştıran kelime ve ifade hatalarını düzeltmek için yapılmıştır.