Sanırım benim için yazdınız. Saat ile bilekten ölçüyorum. Saatin doğruluğunu da kontrol ediyorum arada sırada. Kronometre ve boğazımdan parmağım ile nabzımı sayıyorum, arada 1-2 atım fark oluyor.Nabzınızı nasıl ölçüyor saatiniz bilekten mi göğüs bandı ile mi
Eğer nabız bandınız yok ise bir tane edinip tekrar ölçebilirsiniz
Boy kilonuz kaç kilo verirseniz nabzınız düşecektir
Yaklaşık 8-10 aydır koşu yapıyorum. Daha öncesinde bisiklet te sürdüğüm içim kolay bir başlangıç oldu benim için. Son koşularımın geneli 10 km. İstemsiz olarak 5.20 pace civarına kadar düştüm ve sanki daha da düşmeliyim gibi bir hisse kapılıyorum. Koştuğumu hissetmiyor gibiyim 5.50 üzerinde. Nabzımı 180 üzerine çıkartmak istemediğim için kendini yavaşlatıyorum, yoksa bacaklarımdan o güç çıkıyor ve nefesim kesilmiyor.
Okulum gereği 3-4 defa tüm vücudu içeren sağlık raporu aldım, 1 kere de kardiyoloji doktoru jel sürerek kontrol etmişti ekgde negatif grafik çıkınca. Kalbimde bir sorun çıkmadı, diğer beden kısımlarımda da bir sorun görünmüyor.
Yaklaşık 1 aydır antrenman yapmadığım için tempom biraz düştü dün yaptığım koşuda. Nefesim kesilmiyor, dalağım şişmiyor. Kalbimin ve ciğerlerimin güçlendiğini hissediyor gibiyim, aynı nabızda daha hızlı koşabiliyorum ve daha az nefes aldığımı farkediyorum. Maximum nabız değerim 220-25'ten 195 olmalı ama 175-180 aralığı sağlıklı mı diye merak ediyorum.
15 km asfalt koşusu için ayakkabı tavsiyesine ihtiyacım var.
Asics noosa’yı kesinlikle tavsiye edeim, ya da novablast 2 de olabilir. Ben önümüzdeki eker koşusunda 15k’yı aksilik olmazsa noosa ile koşmayı düşünüyorum. En olmadı ultraboost’lar duruyor kenarda15 km asfalt koşusu için ayakkabı tavsiyesine ihtiyacım var.
AirZoom Pegasus 37 den çok memnunum.15 km asfalt koşusu için ayakkabı tavsiyesine ihtiyacım var.
Bende de pegasus 36 var. Gayet memnunum ama yılar önce kullandığım puma faas 500 lerimin keyfini hiçbirşey vermedi.AirZoom Pegasus 37 den çok memnunum.
Halka açık olmamasının yanı sıra bir de viraj ve eğim de yoktu koştuğu parkurda. Üstüne bir de rüzgarını kesen önde destek koşucular ve araç vardı yanlış hatırmalıyorsam. Bu da aslında bize yokuş, dönemeç ve rüzgarın koşuya ne denli etki ettiğini ispatlıyor. Eliud muazzam bir yetenek. Resmen insan üstü bir canlı294900 dosyayı görüntüle
Olimpiyat şampiyonu Eliud Kipchoge, Almanya'nın başkenti Berlin'deki maratonda kendisine ait erkekler maraton dünya rekorunu geliştirerek yeni rekor kırdı.
37 yaşındaki Kenyalı atlet, maratonun bitiş çizgisini 2 saat 1 dakika ve 9 saniyede geçti. Bu, 4 yıl önce yine Berlin'de kırdığı dünya rekorundan 30 saniye kısa.
İki olimpiyat şampiyonluğu bulunan atlet, profesyonel kariyerinde katıldığı 17 resmi maratonun 15'ini birinci bitirdi.
Kipchoge 2019'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da katıldığı maratonu 2 saatin altında tamamlamıştı. Ancak, bu maraton halka açık bir yarış olmadığından ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından hazırlanmadığından, resmi kayıtlara geçmemişti.
Dikmen Keklik Pınarından başlayacak olan yarışma geleneksel parkurunda koşulacak olup, Ulus Eski Valilik binası önünde sonlanacaktır."
(link)