Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

Kilian Jornet 24 saat rekorunu kırma denemesi gerçekleştirmişti fakat bu deneme yarım kalmıştı. Şimdi çıta daha yükseğe taşındı. Vo2 maks 92ml/dk/kg çıkan bir sporcu bence kendini hazır hissettiğinde bu rekoru kıracaktır.
Litvanyalı atletin başarısını gönülden kutluyorum.
273022 dosyayı görüntüle
Kilian yeniden hazırlanıyor diye biliyorum ama Kilian arazide daha başarılı naçizane görüşüm. Umarım rekor daha da yukarılara taşınır da bu büyük olaylara şahitlik etmiş oluruz.
Şöyle bir şey de var; 97'de kırılan rekoru incelersek, o dönemdeki şartlar açısından Yiannis'in rekoru çok daha değerli bence.

Scudo
Geçtiğimiz pazar Eskişehir yarı maratonunda 10 K koştuk takım halinde. 10 K'yı 53 dk.da bitirebildim :D (link)

Aynı gün sınav olması nedeniyle startı çok geç verdiler. 10:00 diye ilan edilen start 10:20 de verildi. Sıcak ve asfalt perişan etti. Koşuya yeni yeni alıştığım için bayağı sıkıntılı oldu benim için bu sıcak performansı. Bir de içecekleri önceki günden yarış kiti dağıtırken verdikleri için bitişte su ve çikolatadan başka bir şey yoktu. İnsan o sıcakta etap bitimi soda, meyve vb. serin şeyler bekliyor. Geçen Sapanca ultra'da bitişteki ikram faslı gayet zengindi. Makarnası meyvesi çeşit çeşit soda ve içecekler vardı çok iyi gelmişti. Neyse Eskişehir çok hoşuma gitti, yemyeşil, geniş, ferah, sakin bir kent. Bisikletle kısa bir turladım da hayran kaldım. Denizi de olsaydı İzmir'e 10 basardı kesin :)

koşu meraklıları için...
kivi bahçelerinin arsında yapılacak olan koşuya davetlisiniz...

"Subaşı Belediyesi ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği tarafından kivi festivali kapsamında organize edilen 5 Km/10 Km KİVİ KOŞUSU 24 Ekim 2021 Pazar günü saat 11:00 da Yalova ili Subaşı Beldesi Merkez Mahallesi start alacaktır."

(link)

İşe yeni başladığım fabrikada soyunma dolabı olayını çözdüm. Yolun bisiklete uygun olmayışı, mesafenin koşuya uygun olmasıyla beraber iş çıkışı eve koşarak dönmeye başladık bakalım :) 2-3 aydır bu kadar uzun koşmadığım için ve 2 haftadır hiç koşmadığım için son birkaç kilometrede bacaklarım biraz küfretti tabii...

Fabrikadaki ve sanayideki ilginç bakışlara rağmen güzeldi...

1636694830365.png

Bende tam koşuya başlayım dedim havalar kayseride baya erken soğudu bu sene şuan hava -3 falan sabahları ve akşamları gerçekten soğuk oluyor bisikletle gider gelirdim işe şimdi gözüm hiç yemiyor fitness üyeliğim var ama kapalı alan sporları hiç ilgimi çekmiyor malesef o yüzden koşuya tekrar dönmeyi planlıyorum ama çok performansım yok hatta hiç yok koşu üzerine nasıl başlamalıyım böyle kendimi alıştıracak yavaşta olsa geliştiricek bi koşu programı ayarlamak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Yaza doğru kendi çapımda duatlon yapmayı düşünüyorum hem.

Nike Run Club cep telefonu uygulaması ve internetten indirebileceğiniz PDF antrenman programları var yine Nike’a ait.
Uygulamada rehberin eşlik ettiği koşular da var.
Yanınızda bir kulaklık, bir akıllı saat ya da spor saati (kronometre özelliği olsa iyi olur) bulunsa tamamdır.
Koşuya ben böyle başladım, bir seneye yaklaştı, çok faydalı oldu benim için.

Sevdim ben koşmayı. Bu sene başladım çapraz antrenman niyetine, çalıştığım şirketin koşu takımına da katıldım. Sağolsun organizasyonlara katılım ücretini karşılıyor şirket. Bazen ulaşımı da ayarlıyor. Gidip fıtı fıtı koşuyoruz bizde. Bu vesileyle Sapanca Ultra'da 24K, Bodrum'da 21K, Eskişehir'de 10K, Kapadokya'da 63K'nın ilk sektörü 11K (bayrak yarışıydı, takımlarda 2.cilik kazandık, kaç yıldır bisiklete binerim kürsüyü hep uzaktan seyrettim, bu sene koşuya başladık kürsüye çıktık :D) koştum. Hafta sonu İzmir Karagöl'de 24 K var yine. Antrenör koçumuzda var, tam uyamasam da programımızı yazıyor. Genel olarak çok faydalı buluyorum koşmayı. Hangi dalda spor yaparsanız yapın koşmak vücut temeli için çok faydalı bence. Bisiklet sürmeye devam etsemde bir hafta koşmasam ara versem hımbıllaştığımı hissediyorum şu an. Bisikletle tam bir dengeye sokamadım sadece. Birini yapınca yorulduğumu hissediyorum, ya da tembellik diyelim :) diğerini yapmayıveriyorum haliyle istediğim gibi tam olmuyor. Bir de bisiklete nazaran daha basit, sadece ayakkabı ve şort/t-shirt giy ve çık. Hatta üzerindeki uygunsa mevcut kıyafetinle de koş, ön hazırlığı bisiklete göre çok daha az. Bakalım bisikletle senkronunu tam tutturabilirsem çok daha iyi olacak.

@Abdülkadir Ergin dostum , kosmak guzeldir , hele de sabah 05:30 - 06:00 gibi . ayrica hava da kotuyse ve bisiklete de binemiyorsan , yapilacak en guzel spor etkinligi bence.daha once de seninle paylasmistim , benim hedefimde de 21k var ama daha vakit var. :)

@a.valverde dostum hiç gözünde büyütme, senin 21k'yı havada karada koşacağına adım gibi eminim.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Sevdim ben koşmayı. Bu sene başladım çapraz antrenman niyetine, çalıştığım şirketin koşu takımına da katıldım. Sağolsun organizasyonlara katılım ücretini karşılıyor şirket. Bazen ulaşımı da ayarlıyor. Gidip fıtı fıtı koşuyoruz bizde. Bu vesileyle Sapanca Ultra'da 24K, Bodrum'da 21K, Eskişehir'de 10K, Kapadokya'da 63K'nın ilk sektörü 11K (bayrak yarışıydı, takımlarda 2.cilik kazandık, kaç yıldır bisiklete binerim kürsüyü hep uzaktan seyrettim, bu sene koşuya başladık kürsüye çıktık :D) koştum. Hafta sonu İzmir Karagöl'de 24 K var yine. Antrenör koçumuzda var, tam uyamasam da programımızı yazıyor. Genel olarak çok faydalı buluyorum koşmayı. Hangi dalda spor yaparsanız yapın koşmak vücut temeli için çok faydalı bence. Bisiklet sürmeye devam etsemde bir hafta koşmasam ara versem hımbıllaştığımı hissediyorum şu an. Bisikletle tam bir dengeye sokamadım sadece. Birini yapınca yorulduğumu hissediyorum, ya da tembellik diyelim :) diğerini yapmayıveriyorum haliyle istediğim gibi tam olmuyor. Bir de bisiklete nazaran daha basit, sadece ayakkabı ve şort/t-shirt giy ve çık. Hatta üzerindeki uygunsa mevcut kıyafetinle de koş, ön hazırlığı bisiklete göre çok daha az. Bakalım bisikletle senkronunu tam tutturabilirsem çok daha iyi olacak.
@Abdülkadir Ergin , selamlar. Kisa sürede koştuğunuz bu mesafeler çok iyi, tebrikler 👏

Yarışlar, zaten çok heyecan verici ve motive edici oluyor. Ben de yakinimdakilere katılmaya çalışıyorum.

Haftayı, 1 koşu ve 1 bisiklet tamamlamaya çalışıyorum, bu yaş ve kondisyon için gayet yeterli oluyor. :harika:

Son düzenleme:
maşallah herkese ya :) ben neredeyse 2 yıldır fix 5 km koşar oldum genelde. koştuktan sonra dizlerimde bir ağrı oluyor genelde hafif de olsa. bisiklet sürerkende ara ara diz ağrısı oluyordu genelde. ağrı endişesiyle koşu mesafesini arttırmaktan çekindim hep. sizler maşallah yarışlardan yarışlara gidiyorsunuz. koşularınızın, bisiklet sürüşlerinizin ve başarılarınızın devamı daim olsun :)

Herkese selamlar,
Yaklaşık 2 aydır düzenli koşmaya çalışıyorum
Ve her geçen dün motivasyonum ve kondisyonum çok şükür gelişiyor.
Fakat bugün koşarken ufak bir dikkatsizlik neticesinde düştüm, sahil yolunda elektrik direğinin yeri değiştirilmiş ama bağlantı parcaları halen kaldırıma çakılı vaziyette idi.1 cm lik bir civataya takıldım.
Çok şükür ufak sıyrıklar ile atlattık. Ama ayakkabımın sol teki ciddi ölçüde deforme oldu. (Sol iç file kısmından) Ayakkabım asics nimbus ve daha 100 km civarı kullandım.
İstanbulda bu tür ayakkabıları tamir ettirebileceğimiz bir tamirci var mı.
Tavsiyesi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

Yeşilyurt lostraya bir sorun isterseniz. 0537 472 6403 WhatsApp numarası bu.

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Yeşilyurt lostraya bir sorun isterseniz. 0537 472 6403 WhatsApp numarası bu.
ilginiz için tşk iletişime geçtim haber bekliyorum
Ama maalesef yardımcı olamadılar😞

Herkese selamlar,
Fakat bugün koşarken ufak bir dikkatsizlik neticesinde düştüm, sahil yolunda elektrik direğinin yeri değiştirilmiş ama bağlantı parcaları halen kaldırıma çakılı vaziyette idi.1 cm lik bir civataya takıldım.
Çok şükür ufak sıyrıklar ile atlattık. Ama ayakkabımın sol teki ciddi ölçüde deforme oldu. (Sol iç file kısmından) Ayakkabım asics nimbus ve daha 100 km civarı kullandım.
Suadiye tarafindaysaniz, zara'ya inen yolun üstünde bir lostra var. Sorabilirsiniz.

Herkese selamlar,
Bence tamirden önce belediye ile iletişime geçin. Yasal yollar ile hakkınızı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Şu dönemde bir ayakkabı hiç ucuz değil.

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Suadiye tarafindaysaniz, zara'ya inen yolun üstünde bir lostra var. Sorabilirsiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için
Anadolu yakasına geçince bakacağım
Umarım yardımcı olurlar
Bence tamirden önce belediye ile iletişime geçin. Yasal yollar ile hakkınızı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Şu dönemde bir ayakkabı hiç ucuz değil.
Belediye ile iletşime geçeceğim
İşin garibi yeniköyden sarıyere kadar birkaç tane daha aynı örnekten mevcut
Fakat belediyenin bırakın zararımı karşılamasını yolda benim sorun yaşamama sebep olan durumu bile çözeceğine zerre kadar inancım yok maalesef

• Beğen
Tepkiler: Atakan K.
Selamlar,

Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Tam strava satın alayım kullanayım düşünceleri aklımda gezerken hele sen şunun yaptığına bak !

Genelde haftada 4 gün koşmaya çalışıyorum. Bir kere bunu yapıyor. Nasıl düzeltilir bu. Rotayıda yanlış göstermiş.Beni atıyor Rusya'ya.

En azından km hesabımı doğru yapsa.

Böyle bir sorun yaşayan var mıdır ?

(link)

Geri