Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Merhabalar, tur bisikletim için lastik bakıyorum ve daha önceki bisikletimden yola çıkarak Schwalbe Delta/Road Cruiser düşünüyordum ancak kevlarda kullanılan bileşiğin çok da iyi olmadığını okudum. Yine tanesi 1000 liraya kadar tavsiye edebileceğiniz 28 inç lastik var mıdır ? Genellikle bozuk asfaltlarda kullanıyorum bisikleti.

Scudo
Merhabalar, tur bisikletim için lastik bakıyorum ve daha önceki bisikletimden yola çıkarak Schwalbe Delta/Road Cruiser düşünüyordum ancak kevlarda kullanılan bileşiğin çok da iyi olmadığını okudum. Yine tanesi 1000 liraya kadar tavsiye edebileceğiniz 28 inç lastik var mıdır ? Genellikle bozuk asfaltlarda kullanıyorum bisikleti.
Hangi kalınlıkta?
Toprak yollara ve dağ yollarına girmiyorsanız kendi bahsettiğiniz modeller bozuk da olsa asfaltta iş görür. Eğer toprak, çakıl ve çamurlu yollara çokça giriyorsanız gravel lastik almayı düşünebilirsiniz. Vittoria terrano dry yada mix telli modelleri 1000 TL altında bulunuyor.

Hangi kalınlıkta?
Hiç fikrim yok hocam, bisiklet Sedona 331 ikinci el almıştım. Çember fason olduğu için bir bilgi de yok.

toprak, çakıl

Köy yollarında bazen şoseye dönüyor yollar ancak gravel lastiğe dönecek kadar değil diyeyim. İleride dağ/toprak yol için ayrı bir set düşünüyorum, benim için şu an öncelik çabuk hasar görmesin ve az biraz hızlı gidebilmek.

Hiç fikrim yok hocam, bisiklet Sedona 331 ikinci el almıştım. Çember fason olduğu için bir bilgi de yok.

Köy yollarında bazen şoseye dönüyor yollar ancak gravel lastiğe dönecek kadar değil diyeyim. İleride dağ/toprak yol için ayrı bir set düşünüyorum, benim için şu an öncelik çabuk hasar görmesin ve az biraz hızlı gidebilmek.
Zırhlı lastikler daha ağır ve yuvarlanma direnci daha yüksek olur ama en azından lastik patladı derdiniz olmaz.

Delta cruiser ve road cruiser daha çok şehir içi ulaşım için uygun ama şehirler arası da iş yapar.

Road cruiser aynı fiyata bulursanız biraz daha hafif ve yuvarlanma direnci düşük.

700x35 bisikletinize muhtemelen olur. Forumdaki sedona 331 ile ilgili konularda olduğu söylenmiş.

• Beğen
Tepkiler: finrodfelagund
Zırhlı lastikler daha ağır ve yuvarlanma direnci daha yüksek olur ama en azından lastik patladı derdiniz olmaz.
Zırhlı lastiğin el verdiği kadar hızlı gidebilmek deseydim daha doğru olurdu :). Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

ben Cst nin (700x45 zırhlı) bu ürününü kullanıyorum.
Zemini sert toprak yolda bile iş görüyor.

tabii taban kalınlığı 45 mm olduğundan ince lastikler kadar akıcılık yok, ama bence tatminkar.
(link)

• Beğen
Tepkiler: finrodfelagund
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
678,82TL 53%OFF | Kenda yol bisiklet lastiği katlanabilir K1047 lastikler 26 27.5 29 1.95 2.10 küçük blok sekiz dağ MTB bisiklet parçaları için bisiklet lastiği s
(link) almak matiklimı yoksa cst jet falanmi alim

Havaleylen alinirmi

evet. Havale yaparken açıklama kısmına sipariş no yazıyoruz. Hepsi bu kadar.

Erdoğanlar bisikletten yıllardır sipariş yaparım. Güvenilirdir.:)

edit: bu lastikte ön tarafı 46 psi, arkayı 50 psi bastım. Ve gayet akıcı oldu. (Kilo 65)

Merhabalar herkese . Ben böyle konulara meraklıyım. Mesela benim jant ölçüm 19 mm . Bunu 1.4 alt taban ile çarptığımızızda 26.6 şeklinde bir sonuç çıkıyor bu da minimum 28 milim lastik takabileceğim anlamına geliyor ama ben biraz daha şunu merak ediyorum ben 25 milim veya 23 mm lastik takmaya kalkarsam ne olur bir problem yaşar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim ilginize🙏🙏😊😊

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Merhabalar herkese . Ben böyle konulara meraklıyım. Mesela benim jant ölçüm 19 mm . Bunu 1.4 alt taban ile çarptığımızızda 26.6 şeklinde bir sonuç çıkıyor bu da minimum 28 milim lastik takabileceğim anlamına geliyor ama ben biraz daha şunu merak ediyorum ben 25 milim veya 23 mm lastik takmaya kalkarsam ne olur bir problem yaşar mıyım? Şimdiden teşekkür ederim ilginize🙏🙏😊😊

Gerçek minimumu öğrenmek için jant üreticisinin sitesine bakın, hesaptan ya da tablolardan farklı bir değer olabiliyor, az fazlası, az eksiği ya da çok daha farklı. Özellikle yol bisikleti jantlarında en ince değil, en kalın 23-25 mm lastik takılabilen 19 mm jantlar bile var. Gerçek minimumun altında lastik takarsanız şişirildiğinde yine janta oturur ama yanlardan fazla açılıp yapısını kaybederek.

• Beğen
Tepkiler: Siyahkalem382
merhaba,
Katlanır şehir bisikletim var üzerinde mitas flash 20x1.75 lastiği var kumpasla ölçtüm 42mm kalınlığında çatal boşluğu ile max 10+10 = 62mm oluyor.
bu bisiklete daha kalın lastik takmanın bir avantajı olur mu? konfor, sürüş, sağlamlık vs gibi yoksa aynı lastikten mi takmalıyım?

Bir tekeri gümledi 50 basınç basmıştım(max 45-65 yazıyordu) onu değiştirdim "Bike Sky Black Cat 20 x 1.75 City Eps 5mm Zırhlı Dış Lastik" lastik taktım ama eskisine göre konforsuz geldi. diğer lastiği de patlamasın diye değiştireceğim. lastikler 1000-1500km de idi diğeri de gümlemeden değiştirmem lazım

Gerçek minimumu öğrenmek için jant üreticisinin sitesine bakın, hesaptan ya da tablolardan farklı bir değer olabiliyor, az fazlası, az eksiği ya da çok daha farklı. Özellikle yol bisikleti jantlarında en ince değil, en kalın 23-25 mm lastik takılabilen 19 mm jantlar bile var. Gerçek minimumun altında lastik takarsanız şişirildiğinde yine janta oturur ama yanlardan fazla açılıp yapısını kaybederek.
Peki aynı şekilde mesela benim 19 mm jantın en kalını 42 mm olarak gözüküyor ama maşa açıklığım 55 e kadar izin veriyor. 42 den fazlasını takmaya çalışırsam ne olur problem yaşar mıyım? Benim bisiklet kron jantlar zozo öyle çok üst model değil kendi web sitesi falan teknik bilgileri olmuyor malesef

Peki aynı şekilde mesela benim 19 mm jantın en kalını 42 mm olarak gözüküyor ama maşa açıklığım 55 e kadar izin veriyor. 42 den fazlasını takmaya çalışırsam ne olur problem yaşar mıyım? Benim bisiklet kron jantlar zozo öyle çok üst model değil kendi web sitesi falan teknik bilgileri olmuyor malesef

Jant üreticisi en fazla 42 mm diyorsa daha fazlası sorun yaratır. 42 mm'ye genel tablolardan ya da hesapla ulaşıyorsak kesin değil.
Örneğin bendeki 19mm Mavic A319'lar için üreticinin verisi böyle:
1721923852650.png

Oysa genel tablolara göre böyle, 25-50 mm:
1721923940819.png

Ben bu janta 47 mm'den geniş lastik takmam.

Jantın izin verdiğinden geniş lastik takılırsa yanlardan fazla şişer, hacmin tamamını yanlara veremeyeceği için lastik yüksekliği artar, taban yere planlandığı gibi basmaz. Kenarlar dengesiz oturabilir, balans problemleri oluşabilir.

İzin verilenden ince lastik takılırsa lastik iç kısımdan fazla açılır, yüksekliği azalır, yanaklar tabandan daha dışarı doğru çıkar, lastiğin tasarlandığı şekil bozulur. Bazı Tofaş kullanıcılarının aslında o kadar geniş olmayan lastikleri çok geniş janta taktığına denk gelmişsinizdir, öyle bir görüntü oluşur.

Her durumda önceki iç lastiğin aralığının dışına çıkıyorsa iç lastiği yeni dış lastik genişliğine uygun olanla değiştirmeyi unutmayın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben bu değerlere bakarak anlayamadım ama, 27,5 jant dağ bisikletim var, jantın üstünde etrto 584x19c yazıyor. Lastiğin üstünde 27,5x2.00 yazıyor( Baktığım kadarıyla 50-584 anlamına geliyormuş) 40x584(26x1 5/8x 1 1/2 sanırım ilanda olan bu da yazıyormuş) lastik takabilir miyim acaba?

Ben bu değerlere bakarak anlayamadım ama, 27,5 jant dağ bisikletim var, jantın üstünde etrto 584x19c yazıyor. Lastiğin üstünde 27,5x2.00 yazıyor( Baktığım kadarıyla 50-584 anlamına geliyormuş) 40x584(26x1 5/8x 1 1/2 sanırım ilanda olan bu da yazıyormuş) lastik takabilir miyim acaba?

Jantın üzerinde yazan 584x19c'den 27.5 jantın iç genişliğinin 19 mm olduğunu anlıyoruz.
27.5x2.00'daki 2.00 inç olarak genişlik, 25.4 ile çarpınca 50.8mm genişlikte. 50-584'te de ilk kısım mm cinsinden genişlik. İlandaki 40-584 ETRTO'lu 40 mm genişlikteki lastik 584x19c janta takılır ama karışıklık olmaması için link ya da sahibinden'de ise ilan numarası paylaşmanız daha iyi olur.

Jantın üzerinde yazan 584x19c'den 27.5 jantın iç genişliğinin 19 mm olduğunu anlıyoruz.
27.5x2.00'daki 2.00 inç olarak genişlik, 25.4 ile çarpınca 50.8mm genişlikte. 50-584'te de ilk kısım mm cinsinden genişlik. İlandaki 40-584 ETRTO'lu 40 mm genişlikteki lastik 584x19c janta takılır ama karışıklık olmaması için link ya da sahibinden'de ise ilan numarası paylaşmanız daha iyi olur.
Hmmm ben de diyorum 19c olunca çok ince lastik olur olur mu öyle şey falan. Anladım çok teşekkür ederim. İlanın linkini hemen atıyorum
(link)

Hmmm ben de diyorum 19c olunca çok ince lastik olur olur mu öyle şey falan. Anladım çok teşekkür ederim. İlanın linkini hemen atıyorum
(link)
Ne karışık bir ilan. Başlıktaki gibi 26x1.75 olması için 47-559 gibi 2. kısmın 559 olması lazım. 584 ise 27.5x1.75 yazması lazımdı. Yorumlarda 27x1.5 yazıyor diyor, özelliklerde 27x2.20 seçili, karmakarışık.
Neyse, ürün üstünde gerçekten 40-584 yazıyorsa 27.5" janta uyar.
Bu şehir bisikleti lastiği, zırhsız ve benim 28" olanından hiç memnun kalmadığım bir lastik. 2 dış 2 iç lastik için fiyat iyi tabii ama bu kadar karışık bir ilanda iç-dış lastiklerin uyumlu geleceğinden emin değilim. Hem iç hem dış lastiğin değerlerinin yazdığı birer fotoğraf istemek faydalı olur.

Ne karışık bir ilan. Başlıktaki gibi 26x1.75 olması için 47-559 gibi 2. kısmın 559 olması lazım. 584 ise 27.5x1.75 yazması lazımdı. Yorumlarda 27x1.5 yazıyor diyor, özelliklerde 27x2.20 seçili, karmakarışık.
Neyse, ürün üstünde gerçekten 40-584 yazıyorsa 27.5" janta uyar.
Bu şehir bisikleti lastiği, zırhsız ve benim 28" olanından hiç memnun kalmadığım bir lastik. 2 dış 2 iç lastik için fiyat iyi tabii ama bu kadar karışık bir ilanda iç-dış lastiklerin uyumlu geleceğinden emin değilim. Hem iç hem dış lastiğin değerlerinin yazdığı birer fotoğraf istemek faydalı olur.
Evet evet ben de kesin bir bilgi almayı düşünüyordum. Lastiğin kalitesini bilmiyorum haklı olabilirsiniz ama şu an maalesef pek para ayıramıyorum :')
Şu anki lastiğim anladığım kadarıyla fazlasıyla eskimiş, 5 senelik lastik son 3 senedir aktif biniyordum, bir 6 ay kadar zamandır kullanmamıştım biraz başlayayım dedim tekrar elime geçince, kaç defa iç lastiğim patladı basit bir diken bile patlatmaya yetti. Öyle olunca şimdi idarelik bir şey bile olsa almam lazım gibi duruyor. Bakalım hayırlısı artık

Jant üreticisi en fazla 42 mm diyorsa daha fazlası sorun yaratır. 42 mm'ye genel tablolardan ya da hesapla ulaşıyorsak kesin değil.
Örneğin bendeki 19mm Mavic A319'lar için üreticinin verisi böyle:
319621 dosyayı görüntüle

Oysa genel tablolara göre böyle, 25-50 mm:
319622 dosyayı görüntüle

Ben bu janta 47 mm'den geniş lastik takmam.

Jantın izin verdiğinden geniş lastik takılırsa yanlardan fazla şişer, hacmin tamamını yanlara veremeyeceği için lastik yüksekliği artar, taban yere planlandığı gibi basmaz. Kenarlar dengesiz oturabilir, balans problemleri oluşabilir.

İzin verilenden ince lastik takılırsa lastik iç kısımdan fazla açılır, yüksekliği azalır, yanaklar tabandan daha dışarı doğru çıkar, lastiğin tasarlandığı şekil bozulur. Bazı Tofaş kullanıcılarının aslında o kadar geniş olmayan lastikleri çok geniş janta taktığına denk gelmişsinizdir, öyle bir görüntü oluşur.

Her durumda önceki iç lastiğin aralığının dışına çıkıyorsa iç lastiği yeni dış lastik genişliğine uygun olanla değiştirmeyi unutmayın.
Jant üreticisi 42 demiyor . Ben kron zozo kullanıyorum web sitesi falan yok. Bu konunun ilk başlığında taban tavan formülleri var ya 1.4 -2.2 katsayısı var. O 2.2 ye göre 42 çıkıyor. Bi başka siteye göre de 50 mm üzerinde kalınlık takabilirim yani 29x2.10 falan . Ama senin ki güzel bir örnek olmuş teşekkür ediyorum. Senin de aynı 19 mm jant ama diğer sitede 50 mm demiş bu konu başlığında belirtilen formüle göre de en fazla 42 takabilirsin ama web sitesi olayı çözmüş . Ya ihtiyacım da yok şu an ama cidden yeni lastik alacağım zaman 23 mm ve 2.10 (50 mm ) de deneyeceğim.

Geri