Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Merhabalar Yardım lütfen
90 kiloyum eski bir bisiklet aldım iç ve dış lastik almam lazım. Ama ihtiyacımı hangisi karşılar yardım rica ediyorum...daha çok işe gidip gelirken Asfaltta ve kaldırımda kullanacağım. Ortalama günde 10 km bineceğim
559×22
26×1.75

Scudo
triban 500fb yol bisikletim var üzerinde gelen orjinal silik lastikleri değiştirip 700x28e geçmek istiyorum öneriniz varsa çok iyi olur ancak iki lastiğinde fiyatının max. 110 lira civarı olması lazım
bir de (link) bu lastiği kullanan var mı? alınır mı?

Merhabalar Yardım lütfen
90 kiloyum eski bir bisiklet aldım iç ve dış lastik almam lazım. Ama ihtiyacımı hangisi karşılar yardım rica ediyorum...daha çok işe gidip gelirken Asfaltta ve kaldırımda kullanacağım. Ortalama günde 10 km bineceğim
Jant üzerindeki numaralar:
559×22
26×1.75
Bisiklet Marka: Raleigh usa

Sedona 410 model bisikletim vardı. Üzerinde bulunan 28" Jantlar çalındı.
Sram Vites sisteminde 3x8 vites sistemine sahip 11-32 kasetim vardı.

Bir arkadaşın Scoot Speeder Fitness Bike 'den çıkmış Alexrims marka bir jant seti var.
Bisiklet 3x8 Shimano vites sistemi var. 8 li kaseti var.

Acaba janta Sram 8li kaset taksam bisikletime uyar mı?

05.jpg

nR2pDV.jpg

Merhaba, yardim lütfen.
80 yillarindan eski bir yol bisikletim var, cant ve lastikleri bitik durumda, yerlerine yeni hafif bir tekerlek takımı almak istiyorum. Arka teker 5li ruble, lastik üzerinde yazan ölçüler 27 1 1/4. Standart, 28"(700) cant, lastik takimi secebilirmiyim, yoksa dikkat etmem gereken bir sey var mı. Bisikleti spor ve günlük amaclarla kullanacağım. Bisikletim icin actigim forum adresi
Velo Sport Courrier 12 ('80ler)
Yorumlar icin teşekkürler

@ardarda ben de benzer bir çalışma yaptım ama ben jant çapını büyütmüştüm. Tabi bunu yaparken fren pabuçları mı bayağı bir yukarı çıkarmam gerekti. Eğeyle pabuç yuvalarını yukarı doğru genişletmiştim. Ama sizinkinde zaten fren pabuçları en aşağıda. 700 c olanı taktığını zda pabuçlar yetişmeyecek. Bence kullanabilirsiniz elinizdekini kullanın.

@Yetkin hocam benmi yanlis dusunuyorum bilemedim..bu jant 27 inc jant ise, arkadasin takacagi jant 28 olacak..1 inc demek 2,5 cm daha genislik demek, buda fren mengenesindeki papuclarin 1,25 cm yukari dogru cikmasi demek..fotolarda fren papuclari asada gorunuyor..asa yukari 2 cm ye yakin yukari dogru bosluk var..bu halde 28 lik jant uyacak gibi..yanlismi dusunuyorum acaba.

@isocan eski 27" 1 1/4" olarak bilinen jantların çapı 630 mm dır. 700c veya 28" olanlar ise 622 mm dır. İnch olarak yazılanlar aldatıcı oluyor ilk başta . Burda en iyisi standartlara bakmak ama bunlarda yabancı kaynaklardır bir tanesi de bu (link)

@Yetkin hmm..bunu bilmiyordum..nihayi olarak siz zaten bu isi yapmissiniz, yanlis konusmayim..ben inch olcusune aldandim.

@Yetkin merhaba, yorumunuz icin teşekkürler, fakat cantlar hem çok ağır hemde fazlasiyla deforme olmuş. Piyasada aynı ölçüde aluminyum vb cant bulabilirmiyim. Yada en yakin uyabilecek olcü sizce kaç olur.

Arkadaşlar merhaba bende bisikletforum ailesine yeni katıldım bisiklet araştırmaya başladığım zaman tüm merak ettiklerimi bilmediğim şeyleri burdan zamanında yaptığınız yorumları dikkate alarak bisiklet sahibi oldum ve buda benim işin içine girip merak ettiğim ilk konum :)
Başlangıç için salcano marka city fun 60 bisikleti satın aldım bisikleti bi elden geçiricem ve bu noktada janttan başlamak istiyorum bisikletin üzerinde ki jant orjinal sanırım ürün özellikleri kısmı ise ;
(link)
Aslında ben tüm sormak istediklerimi yani jant ile başlayıp diğer kısımlarada tek tek konu açmak yerine burdan devam etmemin bir sakıncası olmaz sanırım o yüzden biraz uzun yazdım kusura bakmayın.
merak ettiklerim şunlar arkadaşlar bisiklet jant göbeklerimin bakımını yapıcağım için bilaylı sistemmi yoksa rulmanlı sistemmi olduğunu ve bakımını gres ilemi yapıcağımı merak ediyorum.
Birde ön amartisör yağlımı havalımı diye merak ediyorum. Bu merak ettiklerimi kabaca öğrenebilrsem eğer bakımının nasıl yapılcağı hakkında internetten videolara ulaşım sağlayıp o şekilde yapıcam şimdilik bu 2sini merak ediyorum çok teşekürler hepinizle tanıştığıma memnun oldum sağloun varolun tezahürat istemez :)

Sitedeki diğer konular pek güncel değildi. Veya ben göremedim. Gereksiz bir konu olduysa özür dilerim.

Soruma gelecek olursam, 26" Carraro Force 310 bisikletim var ve sehir içinde kullanırken beni yoruyor. İleride bir şehir bisikleti almayi planlıyorum ama şimdilik beni idare edecek lastik tavsiyelerine açığım.

Var olan sorunumla ilgili konu bulamadim, vardir eminim biyerlerde de, bu konu populer oldugu icin buraya yazmak istedim.

Bisikletimle 500 km anca yapmisimdir, arka jant gobeginde hafif bir bosluk var..yani asiri bir sekilde degilde cok minik bosluk var, belliki sonralari cogalacak, hemen mudahale etmelimiyim yoksa sorun olmaz devam edebilirmiyim..eger ayar yapilmasi lazimsa yapan arkadaslardan oneri alabilirim vidalari sikmanin ve tam ayari tutturmanin pratik bir yolu varmidir.

Benim fitnes bikeda 622x17 etrto jant var. 700x28 lastik var üzerinde bende yol bisikletindeki gibi inceltmek istiyorum. 700x23 lastiği taktım güzel oldu ama etrto alt sınırının altında kalıyor, ne zararı olur, hiç kullanan oldu mu

@soneryen Bir sıkıntı olmaz. Alt sınırdasınız. Zaten yol bisikletleri de 17 iç genişliğiolan jantlar kullanıyor artık.

@Orhan Akarkut
üstad sağolasın bi deneyeceğim. konfor önemli değil, jant zarar görmesin derdim. Ben bi tura çıkayım böyle izlenimlerimi paylaşırım.

Merhaba lastik ölçülerim 26" 54-559 almak istediğim lastik ölçüsü 47-559 uyarmı cevap lütfen

@gokhan555 26 x 2.1 lastiğiniz var 26 x 1.75 geçmek istiyorsunuz. Geçebilirsiniz diye biliyorum jant'ın iç kısmında aralığı yazar emin olmak için oraya bakabilirsiniz.

Geri