Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

@yusuffeyyaz48
Isınıp kopan tel duymadim!
Paslanir, ipliklenir, teli tutan somun-alyan-vida asiri sikarsiniz ezilir, tel atmaya baslar ve bu asinmalarla yuk bindirdiginizde kopar...
Ama isindi diye kopan tel hic duymadim :)
Kaldi ki asiri surtunme ve isinmaya maruz kalan yer sirasiyla disk, balata, piston, kaliper, tel!
Bahsettiginiz yuksek isi butun katmanlardan iletilerek tele gelecek ve kopma derecesinde isitacak :kötü: O arada plastik yapili kaliper erimeye baslar zaten uzmeyin kendinizi ;)
Teli ayarlarken sıkıstırma vidasini gereginden az veya fazla sikmayin yeter. Asiri sıkılan tel ezilmeyle deforme olur ve ondan sonra bahsettiginiz kopma riskini tasimaya baslar...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
Hd fren kesinlikle konforlu bir sürüş sağlıyor ve insana guven veriyor. Mekanik disk ile bu hisleri yaşayamazsın.

Ayrıca yukarda işimi yağa yaptirmam diyen bir yorumu okudum :) Senin mantıkla düşünürsek bi gemi çapası alıp ihtiyaç oldukça yola saplamak lazım:)))

benim diskler sadece ısınıyor teller ısınymıyor

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Konu başlığı bile yanlış mekanikle hd kapışamaz bile bu başlık v frenmi mekanik diskmi diye olmalıydı

@BORA34
"V fren mi mekanik mi/disk mi" hepsi bol bol tartisildi tartisilir tartisilacak :)

3 freninde kendine göre avantajı var kim nederse desin şuan mekanik kulanıyorum ve gayet memnunum hidrolikte kulandım v de v hafif lik bakımından iyi ama papuçların cabuk eskimesi masraf ve yagmurda camurlu arazi koşularında tutuşu zayıflıyor bana göre mekanik fren in tek sorunu agır olması hidrolik diskin ise eli alışkın olmuyanlar için riski var araba gibi hasasiyet istiyor zamanla onunda üstesinden geliniyor tek sorun boruda kacak olması halinde yada bi catlak oluşması durumunda yag boşalırsa sıkıntı benim düşüncem bu bide işin bütce meselesi var mekanik hesaplı hidrolik birazda maliyetli .

Mekanik iyi güzel, fiyatları hidroliğe göre uygun bakımı daha kolay falan... Fakat bana göre en büyük dezavantajı kaliperin rotor'a tek taraftan baskı yapması. Bu yüzden hidrolikte olduğu gibi ince ayar yapılamıyor, sürekli rotor yamuluyor...

@uguryilmaz144
Kesinlikle :harika: İlk başlarda çok iyi tutuyordu mekanik fren. Kaliperlere, maşadan yağ sızıyor sürekli. O yüzden sıkıntı yaşıyorum kaliperlerle. Arka frenler hala aynı tutuşu sağlıyor gayet güçlü ama önler için aynı şeyi söyleyemiyorum. Sürekli balata spreyi kullanmak zorunda kalıyorum.

Mekanik disk fren kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Hiç öyle yazılanlar gibi boşalma tutmamazlık yaşamadım. Genelde asfaltta kullandığım için toz kir vs girip ses sorunuda yaşamadım. Yokuş aşağı hızlı sürüşlerde tepkisi güzel tutuşu güzel. Şimdiye kadar üzmedi. Kullanım yerine göre frenleri yorumlamak daha doğru geliyor. Hidrolik fren kullanmadım ama mantıklı düşününce arazi yollarında sürekli inişli çıkışlı yollarsa kullanmak daha iyi olucağı kanaatindeyim. Asfalt yolda v fren ve mekanik yeterli olucaktır. Araya kişisel zevkler ve kullanım kolaylığı girince hidrolikte olabilir tabi...

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
@Anonim HD candır gerisi canan ;) Şaka bi yana aslında kapalı sistem olduğu için en basit bakım hidrolikte...Tabii kurcalamadıktan sonra :) Bi kıyaslama yapmak gerekirse üç fren tipininde kendine göre kullanıma göre avantajları dezavantajları var...

Mekanik kullanacagıma V fren kullanırım çok daha iyi. en azından kolay değişiyor parçayı bakkalda bile bulursun. HD ile MD kıyaslanmaz bile. bundan 6 sene önce salcano impetus um vardı mekanik disk frendi aldıgımın 2. günü arka fren patladı :) son yeni bisikletimi de almadan önce modellere bakarken satış danışmanı arkadaşın g.tümle gülecegim bir şekilde MD li bir bisiklet satmaya çalışmasıda ayrı bir komik anımdır. en alt seviye olsun HD olsun :)

Sene 1995 şahin var bende, ilk defa patronun mercedesine binmiştim. ABS frene aniden basınca cama yapışıyordum, bu ne ulan böyle şahinin canını yiyeyim demiştim. Bir süre sonra fark ettim ki mercedesle kıyaslayandığında şahinde fren yokmuş. Bu da böyle bir anımdır..

Promax Hidrolik Frenlerden kaçın arkadaşlar.Özellikle Merida bisikletlerde kullanılıyor.Serviste tamir, bakım gördükten sonra bile hala çok az da olsa sızıntı var.Ayrıca fren pedleri de yerinden oynayabiliyor. Ben dağ bisikletimde; Hayes MX-5 mekanik disk fren kullanıyorum,ayarı çok basit ve çok memnunum. Tek kötü yanı biraz ağır oluşu ama amatörseniz ,çok da etkilemiyor.Hidrolik fren kullanacaksanız bence kalitelisinden kullanın,yoksa benim gibi sorun yaşarsınız.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
vallahi benim aslında çok bilgim yok arkadaşlar, hatta bu konuda daha yeniyim kuzenim yaklaşık 2 ay önce kron xc 1000 modelini aldı. hidrolik fren kullanmakta ve kullanım olarak diğer frenlere göre daha güvende hissettiğini belirtmekte. fakat şöyle bir durum var son 1 aydır sürekli bisiklet araştırıyorum başlangıç olarak parkura çok çıkmayacak olsam da köye gittiğimde dağda bayırda da kullanırken kendimi v fren ve mekanik diske göre daha güvende hissedebileceğim hidrolik frenli bir bisiklet alacağım kesin. okuduklarım arasında ön fren kullanımında takla atma ile ilgili çok yorum ve yazı yazılmış. bana kalırsa insan gücü ile çalışan bir taşıtta fren yaparken tamamen fizik kuralları ile ilgili bir yorumda bulunacağım.

kullandığınız taşıt ne olursa olsun (bisikletler için söylüyorum sadece), marka model fren çeşidi önemli değil ön fren kullanımında sadece ön fren zaten kullanılmaz tabikide arka fren ile birlikte kullanıldığı takdirde ve ağırlık merkeziniz (yani vücudunuzu) frene basarken selenin arkasına atarsanız çok büyük bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. bu söylediğim tamamen fizik ile alakalı tabi bunu uygularken dik inişler de süratli bir şekilde yaparsanız takla atmayacağınız anlamına gelmez bu sadece riski en aza indirmek ile ilgili bir fikirdir. çok bilgim olmadığı için okul zamanlarımda gördüğüm fizik ile ilgili bilgime dayanarak yorum yaptım.

okuyan ve olumlu olumsuz eleştirilerin tamamına saygı duyarım.

Tektro hidrolik disk fren kullanıyorum şu ana kadar hiç sıkıntı olmadı. Ön fren kullanıldığında takla atmayı engellemek için amortisörleri açık tutmak yeterli.

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
@Ardan pakyurek
On fren ve amortisor her zaman taklayi kesmez! Hiziniza ve agirlik merkezinize de bagli. Hele MTB ile arazide on tekerin daha asagi pozisyonda oldugu bir konumda sikarsaniz, amortisordeki yigilma ile bisikletteki agirlik merkezi one kayar daha guzel takla atarsiniz...
HD fren ilk kullanan icin ani ve saglam frenleme yaptigi icin her zaman risklidir. Frene alismali, fren tekniklerini ogrenmeli, 2 freni dengeli kullanmaya calismali, on frene yuklendiginiz kosullarda ve on tekerin arkaya gore daha asagida kaldigi egimlerde frenleme yaparken mutlaka seleden geriye kayarak agirlik merkezinizi arka tekere kaydirmalisiniz.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Mekanik Disk frenler halen tek taraflı baskılama mı yapıyor?

Yani aradan geçen zamana rağmen geliştirme yokmu?

Hidrolik Disk'te tel yok deniliyor ama net video bulamadım.Tel yoksa kol mekanizmayı nasıl uyarıyor?

Geri