@mossogtx
Merhaba Rubena Flash'ın 700x35 28 lastiğini aldım. Orjinali 700x40. Rakamsal olarak fazla bir fark görünmüyor gibi ama orjinaline göre lastiğin tabanı %40 daha dar. Lastiğin yüksekliği de birkaç cm daha az görünüyor. Kadrom 18'' boyum 178 cm. Lastiğin daha alçak olması benim için bir nevi avantaj oldu. Yalnız ince lastiklerin performansı toprak zeminde bir can sıkıntısı. Toprak zemine girmesem de yol çalışmaları olan yerlerden geçince biraz dikkat istiyor ama yine de iyi.
@MeteTerk
Hayırlı olsun. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Hidroliğin avantajları da var. Ama şahsi düşüncem V fren. Neden diye sorarsanız kaliteli bir sisteme sahip V fren sorun çıkarmayacaktır. Pabuç ve tel ayarlarını bisikletten hiç anlamayan birisi bile kolaylıkla yapabilir. Ayrıca maliyeti çok düşük.
Hidrolik frenler çok maliyetlidir, yeni bir bisiklette kolayına sorun çıkarmaz ama 3-4 yıl sonrasını düşünürsek bakım ve masraf gerektirecektir. Arkadaşımda Kron XC3000 var taş patlasın 600 kilometre yol yapmıştır. Bugün ön fren diskini değiştik, bisikletle rampa aşağı bir yoldan sürekli frenle inmişti. Sanırım bu yüzden disk eğrildi. Disklerde fazla fren yapınca ısınma oluyor. V frenlerin bir başka avantajı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. HD frenlerde ayar işi çok detaylı değildir. Ani frenlemelerde tehlikeli olabilir, balatalar disklere aniden yapıştığı için bisikleti çok kısa bir sürede durdurabiliyor ama bu sefer de sizi sarsabiliyor.
HD frenler bence özel amaçlar için kullanılmalı, V frenin yetersiz kaldığı yollar gibi. Amortisörlü maşa ile düz maşa gibi düşünebilirsiniz. Ben gidondan kilitli amortisörlü maşa kullanıyorum. Aslında çok da gerekli değil. Sadece parke yollarda kilidi açıyorum.
Bu arada Shimano'nun yeni diski için kenara 60 TL sıkıştı.
@offom Maşallah çok güzel görünüyor L kadro dediniz sanırım 50'' kadro, boyunuzu öğrenebilir miyim?