Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar merhaba. ben de geçen hafta aranıza katıldım. Maltepe sahilde kullananlar varsa slm etsin.

Dosyalar

• IMG_20160822_201133.jpg
    IMG_20160822_201133.jpg
    132,3 KB · Okunma: 67
  • Beğen
Tepkiler: tropeus
Scudo
@hakanemrez
Bugün 1624 V aldım bende

• Beğen
Tepkiler: tropeus
@TuTKuN
hayırlı olsun. hidrolik fren sistemini deneyip V frenli modeli mi aldınız ?
yoksa direkt V frenliyi mi seçtiniz ?

@hakanemrez
Direkt v fren aldım hidrolik için 300 lira fazla vermek istemedim

@TuTKuN
Hayırlı olsun tekrardan. Güzel bisiklet .

Din Sundu Bisikletten Bir Abimin Önerisiyle Mosso Legarde 1621 HD Aldım Yaklaşık 5Km Yaptım Alırken Güzel Bir Pazarlıkta Yaptım Kaliteli Kask Ve Eldiven Zil Kilit Suluk vs + bisiklet 1200TL tuttu her türlü konuda yardımcı oluyorlar Hüsnü beyi göremedim nezir abi ilgilendi
Eğer Mosso Bi Bisiklet Almak İstiyosanız İzmirdekiler Her Bütçeye Göre Mosso'nun kaliteli bisikletleri var f/p açısından iyi gibi duruyor bisikletten pek anlamam forumdaki yorumlardan okudum çevremdende aldığım tavsiyelerle harika bir başlangıç bisikleti seçtiğimi düşünüyorum

İyi günler Mosso Marin 20 katlanır bisiklet alacağım. 20 inc tekerlekleri olandan. Kullanan varmı arkadaşlar memnuniyetiniz nasıl. Eksileri artıları nedir kullanım açısından değil kalite açısından soruyorum. Yoksa 1200 tl verip Dahon giriş seviyesi vibe d7 almayı düşünüyorum. Mosso marin 20 fiyat olarak daha hesaplı tabi 780 tl sıfır kapalı kutu buldum yardımcı olursanız sevinirim. Ümit bisikletin fabrikasını aradım bu bisikletler Taywandan mı geliyor diye, parça olarak geliyor burda birleşitiriliyor dediler.

@MeteTerk
Hayırlı olsun. Bende 1621 V fren modeli var. Alalı 2 ay olacak 900 km yol yaptım gerçekten iyi bisiklet. Memnun kalırsın.

@ihtiyar07
Eğer biraz daha büyük olması sorun olmazsa bu bisiklet daha iyi olur kullanım açısından. (link)

@EmirhanShn
Küçük olmalı arabanın bagajına sığması gerekiyor iki de çocuğun bisikleti var yoksa bende 28 jant şehir bisikleti düşünüyordum ilk başta. Antalya da yaşıyorum çamurluk şart, çünkü ekim de başlayan yağmurlar mart nisana kadar devam ediyor.

Arkadaşlar merhaba, Gaziantep'ten ikinci el Mosso 771 SMV hibrit 20160831_122735.jpg 20160831_122746.jpg 20160831_122817.jpg 20160831_122728.jpg 20160831_122735.jpg 20160831_122746.jpg 20160831_122817.jpg 20160831_122728.jpg satın aldım. Bisikletin arka lastiği patlaktı. Lastiği onardım ama yine patladı.
Akaryakıt istasyonunda, hava makinesinde patlak düğmesine bastım, bir anda basınçlı hava gelince arka lastik gümledi, iç lastik yarıldı. Deneme amaçlı yarık yeri onardım ve iç lastiği denedim. Yama yaptığım yer veya başka bir yerde kaçak göremedim. Sanırım iç lastiğin yarılan yerinden delinmiş.

Acaba lastiğin patlama sebebi, eskiyen dış lastik mi?

700x40C 28 lastik kullanıyorum, ama iç lastiği 26''. Acaba iç lastik küçük diye mi patladı?

Yorumlarınızı alabilir miyim? 5 cm zırhlı lastik almaya gerek var mı? Yoksa 1 cm zırhlı lastik iş görür mü?

bence ic lastik kuçük diye patlamıştır ve 5cm zırhlı olanın koruması daha 1cm ye göre daha iyidir bence

• Beğen
Tepkiler: djmaviyansima
@mossogtx Çok teşekkürler. Acaba 1 cm ile 5 cm arasında çok ağırlık farkı var mı? Sanırım bu lastikler 900 gram geliyor.

Bir de hibrit, şehir bisikletlerinde ince dişsiz lastikler patlamaya çok meyilli. Rubena 5 cm fosfor çemberli 28'' lastiğin fiyatı 54 TL. Aynı lastiğin 1 cm'lik modeli 34 TL..

Sizce dış lastiği değiştirmeme gerek var mı? Bu şekilde 2-3 ay daha idare etse yeter. 2-3 ayda en fazla 300 km yol yaparım.

yol ile bisiklet arasında sadece lastik var ne kadar iyi lastik olursa oka dar yol tuşu olur yanı bence değiştir ve 5 cm lik zırh daha iyidir aradaki ifyat farkına değer

• Beğen
@EmirhanShn Ben Hidrolik Olanını Alalı Aşşağı Yukarı 1 Hafta Oldu Ben Memnunun Fuara Gittiğimde Bisiklet İle Önüme Atlayan İnsanlar vs. Daha Rahat Gerçekten Hidrolik Fren Kullandığını Hissediyosun 300TL fazla veriyorsun ama değiyor V Frene Göre Bakımı Daha Zor Ama Yılda 1-2 Kere Onuda Bisikletçiler 20-30 TL'ye Yapıyorlar V Fren Sürekli Bir Bakım Ve Tamirat İstiyor Kendimde Bisiklet Bakımından Vs Pek Anlamam Ama Hidrolik Tercihimdir V frenin bakımı vs anlamadığımdan dolayı vede fazla Zaman harcamak istemediğimden dolayı hidrolik freni aldım memnunum eğer bisiklet alacaksanız hidrolik frene bir bakın derim

• Beğen
@mossogtx

Merhaba Rubena Flash'ın 700x35 28 lastiğini aldım. Orjinali 700x40. Rakamsal olarak fazla bir fark görünmüyor gibi ama orjinaline göre lastiğin tabanı %40 daha dar. Lastiğin yüksekliği de birkaç cm daha az görünüyor. Kadrom 18'' boyum 178 cm. Lastiğin daha alçak olması benim için bir nevi avantaj oldu. Yalnız ince lastiklerin performansı toprak zeminde bir can sıkıntısı. Toprak zemine girmesem de yol çalışmaları olan yerlerden geçince biraz dikkat istiyor ama yine de iyi.

@MeteTerk

Hayırlı olsun. Renkler ve zevkler tartışılmaz. Hidroliğin avantajları da var. Ama şahsi düşüncem V fren. Neden diye sorarsanız kaliteli bir sisteme sahip V fren sorun çıkarmayacaktır. Pabuç ve tel ayarlarını bisikletten hiç anlamayan birisi bile kolaylıkla yapabilir. Ayrıca maliyeti çok düşük.

Hidrolik frenler çok maliyetlidir, yeni bir bisiklette kolayına sorun çıkarmaz ama 3-4 yıl sonrasını düşünürsek bakım ve masraf gerektirecektir. Arkadaşımda Kron XC3000 var taş patlasın 600 kilometre yol yapmıştır. Bugün ön fren diskini değiştik, bisikletle rampa aşağı bir yoldan sürekli frenle inmişti. Sanırım bu yüzden disk eğrildi. Disklerde fazla fren yapınca ısınma oluyor. V frenlerin bir başka avantajı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. HD frenlerde ayar işi çok detaylı değildir. Ani frenlemelerde tehlikeli olabilir, balatalar disklere aniden yapıştığı için bisikleti çok kısa bir sürede durdurabiliyor ama bu sefer de sizi sarsabiliyor.

HD frenler bence özel amaçlar için kullanılmalı, V frenin yetersiz kaldığı yollar gibi. Amortisörlü maşa ile düz maşa gibi düşünebilirsiniz. Ben gidondan kilitli amortisörlü maşa kullanıyorum. Aslında çok da gerekli değil. Sadece parke yollarda kilidi açıyorum.

Bu arada Shimano'nun yeni diski için kenara 60 TL sıkıştı.

@offom Maşallah çok güzel görünüyor L kadro dediniz sanırım 50'' kadro, boyunuzu öğrenebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: offom ve MeteTerk
@djmaviyansima Evet Doğru Söylemişşiniz Kaliteli Bir V Fren Gerçekten Kullanılır Ama O Kadar Çok Kalitesiz Frenler Varki Piyasasa Ne Kadar Basarsan Bas Bisiklet Durmuyor Dediğiniz Gibi Yokuş Çıkıyordum Balatalar frene çok asılıyor yokuşta durdum ışık kırmızı yandı bisiklette olsa bir taşıt ışıklara uymak lazım sonra yeşil yandığında pedallara asıldım biraz dikti yokuş geriye doğru gittim bacak gücüm yetmedi arka frene asılınca tekere kalktı bisiklet düşecektim son anda ayaklarımı yere koydum Buda Böyle Bi Anımdır :) İyi Günler

Geri