Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Murat Boynueğri Öncelikle hoşgeldiniz. Ankara başlığında görüp geldim başlığa.

Kilo açısından çekinceniz olmasın. Ben yol bisikleti ile başladım, 100+ kilodaydım. Birçok ağır kullanıcı biliyorum yol bisikleti kullanan. Sadece çukur gibi yerlere hızlı girer, bozuk yollarda kullanırsanız daha fazla akord gerekebilir jant.

Üstteki denilenler doğru. Düzgün yollarda kullanılacaksa maşaya çok gerek yok. Olacaksa da kilitlenebilir hlo maşa olsun.

En kilit nokta burada vites oranları. Cavalierin vites oranları yeni başlayan birisine yetmeyebilir. Biraz masraf ederek yükseltebilirsiniz bu oranı. Orası size kalmış.

Korudan bağlıcaya çıkan yolum eğimi gayet iyi bana kalırsa. Orayı kullanmayacak mısınız. Bisiklet yolu planları arasında da var o yol.

Tüm bisikletlerle kondisyon yapılır. İsterseniz 3 teker alın, isterseniz fatbike. Burada değişen şey sizin sürüş tarzınızdır. Daha mı hızlı, daha mı konforlu.

Siz hangi tür bisiklet almak istediğinize göre karar verin. Yol bisikleti tarzı istiyorsanız, drop barlar, aero pozisyon onu seçin.
Hocam öncelikle süper cevap baya tatmin edici, koru çayyolu tarafına da geçmeyi düşünüyorum ama hemen değil 3-4 ay alışmam gerekir bisiklete malum oturuş pozisyonu fren mesafesi ve vites aksamı için. Cavalier claris alacağım zaten Tourney ile başlamayayım dedim. Drop bar zaten Claris gidonu üzerinde mümkün ama tavsiyenizi yanlış anlamış olabilirim :)

• Beğen
Tepkiler: slckats ve yenhesa
Scudo
Hocam öncelikle süper cevap baya tatmin edici, koru çayyolu tarafına da geçmeyi düşünüyorum ama hemen değil 3-4 ay alışmam gerekir bisiklete malum oturuş pozisyonu fren mesafesi ve vites aksamı için. Cavalier claris alacağım zaten Tourney ile başlamayayım dedim. Drop bar zaten Claris gidonu üzerinde mümkün ama tavsiyenizi yanlış anlamış olabilirim :)
Cavalier sora nin vites oranları çok ideal hocam. 11-32 ruble kullanmışlar yokuslarda çok rahatlatır sizi. Fiyat olarak claris in üzerinde tabiki. Ama uygun fiyattan alabileceğiniz fiyat bilgisi iletiyorum araştırmalarıma istinaden özelden.

Drop bar evet tüm yol yarış bisikletlerinde var.

Tourney i yol bisikletlerinde kişisel olarak önermem ben de. Claris i tercik etmekle iyi yapmışsınız. 3 4 ayda o yokuşu cavalierle çıkacak kıvama gelirsiniz tahminimce. Dediğim gibi ruble büyütme imkanı da var zaten 8li sistem olduğu için nispeten ucuz.

Yardımcı olabildiğime sevindim. Kazasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Murat Boynueğri
Drop bar evet tüm yol yarış bisikletlerinde var.

Tourney i yol bisikletlerinde kişisel olarak önermem ben de. Claris i tercik etmekle iyi yapmışsınız. 3 4 ayda o yokuşu cavalierle çıkacak kıvama gelirsiniz tahminimce. Dediğim gibi ruble büyütme imkanı da var zaten 8li sistem olduğu için nispeten ucuz.

Yardımcı olabildiğime sevindim. Kazasız sürüşler dilerim.
Çok çok teşekkür ederim hocam bir üst modeli daha var ama ancak bukadar aşabiliyorum bütçeyi :)

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Merhabalar hocam. İkisi birbirinden epey uzak tarzlar. Eğer bol yokuşlu bir yerdeyseniz cavalier i direk eleyin. Yeni başlayan birine hiç uygun değil vites oranları. 1924 ün de sabit masalı olanı yok bildiğim kadarıyla. Eğer kondisyon yapmak, hızlı sürmek istiyorsanız cross (amortisorlü maşalı) tur bisikletleri yerine fitness (sabit maşalı) bisikletleri tercih etmenizi öneririm.
Sedona 410, Peugeot t10-t11, mosso legarda nin sabit masalı seçenekleri 1921-2021-2024-2027, bisan trx8600, trx8400, carraro sportive 3.. Serisi fiyat olarak uygun fitness bisikletlerdir.
Bütçenize göre bu tarz bisikletlere bakabilirsiniz. Maşa gereksiz ağırlık olduğu için şehir içine amortisorlü olanlar tavsiye edilmiyor.
Bu arada aklınızda bulunsun diye söylüyorum sıfır ayarında 2.el düşünürseniz kendi bisikletim de satista(Peugeot t11) boyunuza uygun, tavsiye edebilirim.
bisan trx8600 modelini beğendim araştırmak lazım f/p nasıldır kullananlar memnun mu diye.

Legarda alirsaniz 27 yada 30 vites oneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Boynueğri
Arkadaşlar Merhaba,

Ben Murat Ankaradan Uzun zamandır karar veremediğim bir konuda danışmak istiyorum sizlere, Ankarada yaşıyorum ve 2 bisiklet arasında kaldım ancak öncelikle boyum 1.75 kilo 97. Göbek vs değil de daha çok kemik oranı fazla vücutta. Ben Mosso Legarda 1924 ile Cavalier 700 Claris arasında kaldım şuan. Claris yol bisikleti olmasından ve tecrübesizliğimden dolayı korkutuyor ama alma nedenim gezmek değil kondisyon yapmak. Bağlıcada oturuyorum ve bağlıca mahalle olarak çok müsait bisiklet sürmek için. Diğer taraftan Legarda güzel evet ama bir claris gibi kondisyon yapabilir miyim onu da düşünüyorum. Bu konuda gerçekten cahil olduğumu kabul ediyor ve bilgilerinize sığınıyorum.

Hatta Ankarada varsa arkadaşlar görüşedebiliriz, yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar.
Merhaba
Benzer boyutlardayken (174cm 96 kg ) cavalier 700 clarisi tercih ettim. yaklaşık 4 ay içinde 80 li kilolara indim.. Bende şuan kısmen,mayıstan sonra tamamen bağlıcadayım... bağlıcada cavalieri zorlayacak her hangi bir yol yokuş vs yok.. aklınızda yol varsa yol alın...

Merhaba
Benzer boyutlardayken (174cm 96 kg ) cavalier 700 clarisi tercih ettim. yaklaşık 4 ay içinde 80 li kilolara indim.. Bende şuan kısmen,mayıstan sonra tamamen bağlıcadayım... bağlıcada cavalieri zorlayacak her hangi bir yol yokuş vs yok.. aklınızda yol varsa yol alın...
Hocam bekleriz bağlıcaya, görüşelim tanışalım turlar düzenleyelim inşallah. :)

Bu Arada Hem Maşalı Hem de Maşasız Legardayı Kullanmış Biri Olarak Diyebilirim ki Fazla Bozuk Yollara Vs Girmeyecekseniz Direk Maşasız Tercih Edin Ağırlığı Falan Boşverin Tekerleği Döndürürken Verdiği His İkisinde de Farklı Ben Maşalı Kullanıyorum Arkadaşım Maşasız. Sokak Aralarında Çukurdu Tümsekti Hızla İnerken Maşayı Kilitlersem Anlıyorum ki Aynı Hızda Devam Edemem, Direk Açıyorum Maşasını :komik:

Merhaba bende mosso legarda 1721 MSM v var bu bisiklete hidrolik taktırmalı mıyım ayrıca bisikleti 2024 ile değiştirmek için erken mi sizce

Merhaba bende mosso legarda 1721 MSM v var bu bisiklete hidrolik taktırmalı mıyım ayrıca bisikleti 2024 ile değiştirmek için erken mi sizce
Hidrolikten kastınız fren mekanizması ise eğer kadronun buna uygun olması gerekli. Bisikletiniz yetersiz geliyorsa değiştirin derim. Yoksa hiç gerek yok boşuna masraf.

Anladım şuan beni idare ediyor böyle kalsın o vakit.
Bir sorum daha var bu bisikletin gidonu bana uzun geliyor acaba sağdan ve soldan 1 cm kısaltsam bir sorun teşkil edermi ve bu işlemi ben kendim yapabilirmiyim?

Legerda 2021 MDM V alındı her türlü tavsiyeye açığız.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Arkadaşıma ikinci el "Mosso legarda 1821 Mdm v" aldık. Bilgi olsun diye not düşeyim istedim. 56 kadro. Düz maşa modeli. Ağırlığı pedal ve ayaklık dahil 13.2 kg.

Sakarya da mosso edinebilirmiyim ?
Bir satış noktası var mı Sakarya içerisinde ?
Tür-Model/Trekking legarda 2021 mdm v

merhaba hocam,
benim bisiklette elinizi gidondan çektiğiniz anda bisiklet sağa düşüyor, yada dengelemek için ağırlığınızın büyük bölümünü sola yatırmanız gerekiyor, artık alıştığım için gerektiğinde bırakabiliyorum ama bu durum normal değil. sizin çekme olayı tam olarak nasıl bir şeydi önceki yazıyı okudum ama benimkinden yola çıkarak örnek vermek istedim.
Bu arada çorumdaki servis ile görüştüm getir gönderelim firmaya dedi. sizin garantiye gitmeden ve gittikten sonraki durum arasında ne gibi bir fark oldu onu da merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar,
legarda 1821 MSM H bisikletimi garantiye göndermiştim, bisikletimle aynı renkte maşa olmadığı için bisikletimi legarda 1921 MSM H kadro ile değiştirebileceklerini söylediler ama maşa olarak zoom msera bu maşadan takmışlar. şuan ki durum bu. maşa ve kadro değişti. keşke kendi maşası olsaydı ama yapacak birşey yok.

Arkadaşlar merhaba! Yol bisikleti araştırmasına devam etmekteyim. Mosso Cavalier 700 sora modeli de seçeneklerim arasında. Bugün alanında iyi sayılabilecek bir bisiklet satıcısıyla görüştüm. Bildiğiniz üzere 4000tl gibi bir fiyata satılan sora setli cavalier 700ü 3700e verebileceğini söyledi. internette bana uygun bedenli bir sora setli cavalieri 3500 küsürlere buldum. Lakin internetten almak, aldıktan sonra bir sorun oluştuğunda muhatap aramak oldukça yorucu. 3700 gibi bir fiyat sora setli bir cavalier 700 için sizce uygun mudur? yok hocam başka modellere yönel dediğiniz bir ürün var mı acaba?

Geri