Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@roberock43 uygun fiyatlı yol bisikletleride var benden söylemesi.Salcano xrs060 dics , bianchi slr 200 , carraro CR-Race 012 bunlar nispeten diğer yol bisikletlerinin yanında fiyat olarak daha uygun kalıyor.

Scudo
peki şehir içinde yarış bisikletlerinde olan gidon mu yoksa düz gidonla mı daha rahat ediyorsunuz

@Baturay T. Evet var da şuan ng 650 den salcano insomnia ya geçiş dönemindeyim ayrıyeten yol bisikleti alacak param yok maalesef belki ilerde alırım ama şuan için söz konusu değil benim için

Arkadaşlar ben de şöyle bir değerlendirme yapayım. Ben gideceğim yere ister otobüs olsun,ister otomobil olsun isterse de bisiklet olsun konforlu gitmeyi isterim. Ben yarış bisikleti de kullandım. Tamam performans ve hız isteyenler kullanır ancak bana gelmiyor kardeşim. Ben o kadar eğik pozisyonda bisiklet kullanamam. Ayrıca tamam güzel gidiyo da ee fren nerde? Nasıl durucaz? Ben dağ bisikleti kullanıyorum. Ama şehir bisikleti gibi aslında. 50 mm maşası var. Vites sistemi de benim kondisyonumda birisi için şimdilik yeterli. Rubena cobra 26x1.90 lastiklerim var. İstediğim konforu alıyorum. Korkmadan çakıllı,mıcırlı yollara da girerim. Tabii lastik burada uğraştırıyor ama.
Yani herkes asfaltta sürebilir ancak illaki yol bisikleti mi kullanmak zorunda?

@Baturay T.

Bir yol bisikleti sahibi olarak sizi temin ederim, isterseniz kanepe takin kiciniza, yol bisikletinde birakin mtb'yi, sehir bisikleti konforu bile alamazsiniz.

Sunu acikca diyemiyoruz: kisiden kisiye degismekle birlikte, yol bisikleti konforsuzdur arkadaslar. Oturma sekliniz egiktir, belinize cok yuk biner, ince lastikleriniz serttir ve en ufak cakil tanesini kuyruk sokumuza titresim olarak iletir, moderate'te (yani 60% egik otururken) tutus pozisyonu rahatsiztir, boynuzlardan elinizle gidonu o sekilde uzun tutamazsiniz..

Yuzlerce eur para verip yurtdisindan aldigim jelli taytima ve eldivenlerime ragmen her turumda belimde, kicimda, elimde mutlaka bir rahatsizlik hissediyorum. Bostanci'dan Kadikoy'e sahilden giderken Fenerbahce marina nin orda bisiklet yolu beton cakill bir hal alir, yol bisikletiyle orda giderken midem disari cikiyor, orada mecburen bisiklet yolundan ayrilip normal yoldan gidiyorum.

Yol bisikleti kullanmak buyuk keyif, ozellikle asfaltta kaymak gibi gidersiniz, yol altinizdan akar, yokuslari fiti fiti cikarsiniz hafifligi sayesinde.

Ama konforlu degildir arkadaslar.. Sehirde sehir bisikleti kullanin, asfaltta performans odakli kullanmayacaksaniz.

Herkes neye isterse ona biner. Bu iş zevk işidir. Konuyla ilgili farklı fikirler paylaşılsa daha faydalı olacaktır. Mesela ben 29 mtb bisikletim için yurtdışından schwalbe hurricane lastik getirdim. Şu an bisikletim bu lastiklerle daha hızlı, sessiz, gayet konforlu ve araziye girmeye de hazır..

20160302_142719.jpg

bi ton para harcayıp Off road donanımıyla modifiye edilen jeeplerle şehir içinde gezen bi milletiz. zevk için hepsi :)

Bence "Neden?" sorusunun cevabı kullanım alanına göre değişiyor.Sahil hattına yakın oturup sadece sahilde keyif için bisiklet sürmekse amaç tabi ki dağ bisikleti saçma olacaktır bence.Ben de dağ bisikleti kullanıyorum ve sahilde pek çok benzetmenin aksine arazi aracı gibi değil de traktör gibi hem konforsuz hem de yavaş kalıyor bisiklet..Sahilde gezmek için şehir bisikleti----Sahilde veya ana yollarda(bence tehlikeli) kondisyon basmak için yol bisikleti----Bana sahil yetmez heryer benim olmadı diyen biri için dağ bisikleti----Hatta biraz da oyun oynasak diyen için de dirt jump(ki ben demiş bulundum)...İşin özü bence büyük şehirlerden ulaşım için kullanılacaksa dağ bisikleti alıp geniş ama duz lastik takıp bir de tur çantası ekleyip içine de yedek kıyafetler ,su , yiyecek doldurup keyifle sürmeli

Bilmeden dağ bisikleti alıp sonra da karma kullanımıma göre bir sürü yerini değiştiren bir örnek te benim :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: ender yüksel
Başlığı hortlatmak gibi olacak ama bisikletcimin kilolarımdan dolayı mtb önerdi ve mtb aldım. Çok mu memnunum? Hayır. Gözüm hala yol ve tur bisikletlerinde. Her gittiğimde de söyledim her zaman da aynı şeyi söyler daha zaman var der. Şimdi en azından lastikleri vs asfalta göre değiştireceğiz, mtb de bu şansımız var. Asfalt yoldan neredeyse çıkmıyorum. İşten eve gidiyorum her gün ve hafta da 1-2 gün de 50 kilometreden fazla sürüyorum. Belki çok iyi bir yol bisikleti alsam kilom sorun teşkil etmez ama iyi bir bisiklet alamıyorsam ve bu kilolardaysam sanırım mtb en iyisi. Kendime göre de modifikasyon da yapabiliyorum.

1. Sarıkamış şehir değil ki o_O sehirse İzmir ne?
2. Dağ bisikleti daha heybetli, daha vahşi duruyor
3. Dağ, tepe, arazi, kaldırım atladim zipladim jantim eğildi maşam yamuldu derdi yok (bir vadiye inerken bir arkadaşım düştü ona 5 dikis atıldı, kaskı yeniledik, bisiklete hiç dikis atılmadı)

Ha ama şehir de insan gibi binip işe gitmek, sahil kenarında akşam gezintisi yapmak için bi katlanır bisikletim olsun çok isterdim doğrusu

Rahat konforlu.hiç şehir bisikleti düşünmedim.ben biraz şehir merkezinden uzaktayım.bu yüzden merkeze dağ tepe gideceksem mtb,efendi gibi yolu kullanacksam yol kullanıyorum.dağın tepenin zevkide hiçbirinde yok

Dağ bisikletinin lastigi kolay kolay patlamaz.. normal lastikler çok daha çabuk patliyor.
Hatta elektrik bisiklet projelerini hep dağ bisikleti üzerinden yapiyorum saglam diye.

Yol bisikletinin en temel fonksiyonu performanstır.Yol bisikleti kullananlar sahilde yavaş yavaş dolaşmaz. Genelde hız ilk plandadır.Daha sonra antreman türüne göre kullanım şekli değişir.

MTB nin en temel kullanım felsefesi dağ, dere ,tepe gibi yerlerde kullanım içindir.Fakat bir çok bisiklet sever MTB nin amortisör ve geniş lastiklerinin konforundan dolayı şehir içinde de tercih ediyor.

Bir birey bisiklet ne kadar çok kullanırsa kendi kullanım amacına göre tercihlerini yapacaktır
Maddi imkanı elverişli olanlara ve bisiklete binmekten aşırı derece mutlu olan ,sürekli kullanan , bisiklet kullanıcılarına tavsiye bisikletler

1)Yol bisikleti
2)Dağ bisikleti
3)Şehir bisikleti

Şehir bisikleti ile dağ bisikleti arasında kararsız kalanlar için Şehir bisikleti "trekking" grubu var.
Örnek Cube pro Touring:

Bu bence her iki işi de görür:)
Tabi patika da yol dışına çıkıp tam dağ sürüşü vb yapmamak kaydıyla.:)

(link)

Geri