Scudo Sports

Neden Salcano'ya karşı bir önyargı var?

@kuduzk9

Ön kaliper maşaya mı monteliydi?

Scudo
@Ahmet Özgen

Bazı konularda, Ülke sınırları içinde kendi firmalarımızdan alış-verişimiz olmuyor? sorusuna açık bir cevap. Her şeyden soğutuyorlar ve sonunda "Güven" kalmıyor.
Küçük sorunlarda bu kadar büyütülüp marka tercih edilmez ve işin içinden çıkılmaz hale geliyor.sonrası malum.Kalite firma ve yaptığı işin arkasında duran pek az kaldı.Geçmiş olsun.Ahmet ,teşekkürler.

@Muzaffer Yılmaz

:D birde gelipte şu salcanoyu hayla savunmuyolarmı ah ahh... Aman diyim fanatik salkoculara dikat :D :D ;)

Selamlar,ben bu yaz dağ bisikletçiliğine başladım,bildiğim profosyonel marka olarak Trek vardı sadece.İlk bisikletimi almaya karar verdiğimde Trek bisikletlerine bakmıştım fiyatları bütçeme uymayınca Bianchi ve Salcano'ya baktım ,bütçeme uygun,isteklerim ölçüsünde f/p olarak Salcano'nun İgman modelini almaya karar verdim ve satın aldım.
İgman model bisikletimin üzerinde Revo Shift vites kolları vardı,kollar bozulduğunda bir salcano servisine gittim.Tamircinin bana ilk sorduğu soru şuydı: "Sen mi bozdun yoksa kendiliğinden mi bozuldu?" .Kendiliğinden bozulduğunu soyledim ve şöyle bir baktı ,ganatiye girmediğini soyledi ve 75TL 'ye değiştirceğini söyledi,bildiğimiz gibi bu kollar nette 20tlye satılıyor ve biz 75tl ye Deore vites kolları alıyoruz ;bu yüzden taktırmadım ve servisten çıktım.Ve o an anladımki ne kadar kötü bir seçim yapmışım Salcano'yu tercih etmekle.
(Bu arada merak ettiğimden soruyorum,Bu başlık altında yazılan Salcano'nun açıları hatalı fakat 2010 modellerinde az da olsa ilerleme kaydedilmiş yazılarını okudum.Acaba benim İgman modeli bisikletimin açıları hatalımı yoksa az da olsa ilerlem kaydedilmiş 2010 model bir kadroyamı sahip?)
Teşekkürler,herkese iyi forumlar...

bisikletler için yorum yapmıyorum ama izmirde de servisin kötü olduğunu çok net söyleyebilirim..

SALCANO ya yapılan ön yargılar sadece servisleridir parça kalitesi olarak fiyatlara göre değişiyo zaten bisikletlerde...

yorumların tamamını okudum.Salcano kullanıpta aa benimkisi hatalı çıktı diyip markayı suçlamamazlık olmaz .kesinlikle herbirinin aynı standartlarda olması şart.mahalle bisikletçilerine(şunuda kabul etmek gerekir o beğenmediğimiz bisikletçilerden ne kaliteli ustaların çıktığı) servis verirsen olacağı bu.salcano ile görüşüm ise ben ilk bisikletimde salcanoydu yıllarca kullandım bana sorun çıkarmadı ve çalındı .yeni serilerinden aldım ve hala f/p olarak iyi bir bisiklet.hiç bir zaman servise gitmedim gitmemde.kendim yapmaya çalışırım ya da güvendiğim bisikletçiye giderim.renklerle zevkler tartışılmaz sonuçta sen kadroyu beğenmemişindir mimarisi tepkimeleri seni tatmin etmez buna da hak vermek gerekir.çoğu yorumda katılmadığım tek nokta salcano 'yu ,ümit bisiklet katogorisinde gibi göstermek.o kadar da yerlerde olduğunu düşünmüyorum.

@emircan Başbuğ06

Benim kilom 140 ve 3 yıldır salcano alu kullanıyorum. daha tık demedi. eşime de astro aldım geçen yıl. daha ne sağlamlığı olacak. 3 yıldır benim ağırlığımı taşıyor.
trek ününü nereden alıyor? amerikanın en çok satan bike ı. usa içnde çok satması çok iyi olduğu anlamında mıdır sizce? mercedes çok satan bir araba değil ama dünyanın en iyi arabalarından biri. trek i hafife almıyorum ama ismi sayesinde aynı kalitede bike ı çok daha pahalı satıyor.

• Beğen
Tepkiler: emir arıca
Daha önceki seneler icin birsey diyemem ama bu sene gercekten büyük bütcelerle büyük bir yatırım yapıldığı göz ardı edilemez bence, tabiki bizdeki marka merakı son bulmadıkça daha incelemeden veya denemeden kaliteden bahsetmesi biraz güç ama ne yazıkki bunu yapanlar var

Katılıyorum... Bir de şu var, örneğin Tour Of Turkey'e sponsor oldular ama reklamlarda tizır olarak kullandıkları bisikletin arka attırıcısını ters takmışlardı. Yani o kadar çaba sarf ediyorsun imajını yükseltmek için ama son noktada bir ciddiyet eksikliği var gibi geliyor bana. Yine de umarım gelecek yıllarda başarılı olurlar...

Kimin kaç parası varsa ne almak istiyorsa onu alır.Eğer profesyonel yarışçı değilseniz marka,model,donanım vs. pekte önemli değil bence.
Amaç iki tekerde özgürlüğü yaşamak gerisi teferruat...

Bu sene forumda dikkatimi çekti;Salcanonun astro modellerine ve citybike modellerine yoğun ilgi vardı.Belki 2012'de yeni modeller yada bu dediğim modeller üzerinde biraz güncelleme yapabilirler.

Ben Salcanonun kötülenmesine anlam veremiyorum 6 gündür astro 240 kullanıyorum 100 kmyi geçtim daha sorun çıkmadı onun haricinde de arkadaşımın uzun süredir kullandığı ng 650 var parçalarının üst seviye olmamasına rağmen ondada bir sorun yok.E ama tabi 1500 lira ile 450 liralık bisiklet arasında da fark olsun.

He bir de şu mahalle bisikletçileri deyipde alay edilen adamlar,bisikleti aldığım koskoca firmanın lastikteki yalpa sorununu çözemediği anda devreye girdi ve beş dakikada işi bitirdi...
Her malın belirli bir fiyatı vardır bu fiyatın düzeyinde kalitesi vardır.Malı alıcak kişi bunun farkındadır ve bunu kabullenmişse kimseye laf düşmez bence.
O yüzden fazla tartışmaya gerek yok arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
salcanodan aşırı memnunum ama servise ilk bakıma götürdüğümdeki geçen dialog:
Usta:Kaç liraya aldın?
Ben:650
Usta:Geçen sene 1000 liralık bianchi toplamıştım he he.
Çırak:O para bisikletemi verilir!500 kağıt koyar motor alırım.
(sonunda konuşma bitti sıra bisiklete geldi)
Usta:(gözüyle bisikleti süzdü)Bir şey yok sadece zinciri yağlıyorum başkada bir şey yok..
Ben:(ustanın bilgisini yoklamak gereği duydum)Bir şey soracaktım.Kullanma kılavusunda diyorki: ruble 1-2-3 dişlideyken aynakol dişlisi 1.de ,5,6,7 dişlideyken aynakol dişlisi 3.de olması gerekiyormuş önemi nedir?
Usta:Yok yok sen napacan onları!!Sen 1-2-3-4-5-6-7 kullanacaksın gerisini boşver...
aldığım cevap karşısında yıkılmıştıştım işte bisiklet servisi bu bilgiye sahip tarif ettiği gibi kullansam bozulsa kullanıcı hatasına girer...

@HASAN TONBUL

Ya hocam nasıl çözdünüz neymış sorun bulabildiniz mi bari? Bende kendi çabalarımla anca azaltabildim. Bisikletçiler de bir şey diyemedi.

@Ziya Yılmaz

Valla hocam bisikletçi deposundan kutuda deterjan mı sabun köpüğümü pek anlayamadığım değişik bişey çıkarttı.Lastiklerin havasını alıp jantlarla lastiğin arasına fırçayla bastıra bastıra sürdü.Köpürdü bisiklet:)Ardından komprasör ile(burası önemli çünkü havayı bir anda basmak gerekiyor)hava vurdu.Artık sıfır yalpa...

Bunu deneyin eğer bu olmazsa lastiğin janta oturan kısımlarında sorun vardır.Yani lastiğin kesimlerinde dengesizlik olabilir.Bu durumda falçatayla eşitlemeyi deneyin.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Salcanonun kadrolarımı ağır :) benm 09 model impetus 1650gr :) verdiğim paranın hayli bir üstünde performans aldım.
Olay şundan ibaret türk malı olunca kesin dandik bir yerinden çalınmıştır kanısı var anti milliyetçilik var mesela kronu çok isim yapmış bir marka zanneder oysa efor bisikletin kadrosunu uzak doğuda yaptırdığı bir bisiklet marka bile değil "bence".
Ve son olarakta bianchinin yan markalarını çoook iyi zannedip 1300e alanla beni dinleyip 700tlye alan iki arkadaşımında bisikletleri aynı kompanentler üzerine kurulu :D 500tl salcano yazmasın üzerinde düdük yani whistle yazsın diye veriyor insanlar. Yazık bir profesyonel üzerinde ne yazdığına değil aldığı performansa bakar. Amaç bisiklet sürüp zevk almak değil hava atmak olmuş.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Servis deyipte servisi 2 3 şubeden başka olmayan kargoya verip 1 2 hafta bekleyenler varken salcano servislerinin lafı bile olamaz.

Geri