Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden Salcano'ya karşı bir önyargı var?

Ben almıştım 2011 in son ayları.Astro 240 srv yi 500 tl civarına almıştım.
 
Scudo
Merhabalar,bende yeni uyeyim ve ilk mesajimi atiorm buraya..astro 243sd kullanicisiyim,istanbulda yasiyorum,teknik servis sikintisi cekiyordum evet ama fabrikanin o kadar da ilgisiz oldugunu dusunmuyorum yada bana iyi denk geldi, ilk ay baya bir km gittikten sonra disk fren uzerindeki vidalr atmisti ve ben hic farketmedim daha dogrusu bilmiyordum cunku ilk defa disk fren kullaniyorum bisiklete de 10 yildan fazla suredir binmemistim ve vidalari gonderdiler fabrikadan=)hangi servis olduklarini soylemeden bende tecrubemi aktarayim gittigim servisteki ustanin kulaklari agir isitiodu bu problem degil tabiki ama duydugum surtunme sesini duymuyordu mesela yalanci gibi oluyordum ve icime sinmiyordu sonra yakin bi yere gideyim dedim oto lastikciden cevirme garip bi yer adamlar biz biraktik salcanoyu isin basindaki abimiz vuruldu vefat etti fln dediler bisikleti birakmislar ama yapalim fln dediler tesekkur ettim ciktim ama cok sinir oldum fabrikayi aradim zira adamlarin adresi tel.lari servis listesinde vardi..aradim bana adam gibi bi servis soyleyin at hirsizi gibi adamlarla calisiosnz hatta birakmislra ama listeyi guncellememissiniz seklinde samimi bi yakaristan sonra sikinitinin farkinda olduklarini belirterek bi servis tavsiye etti evime cok yakin olmasada oraya gidiyorum artik ve sagolsun cidden memnunum, lakin usta abimiz artik salcano nun sacma sapan ince arizalarindan bikmis ucuz arayislarindan baya bir dolmus saagolsun geri cevirmio hic ama gitmeyede yuzum kalmadi adama =D yani diyecegim fabrikayi aramaktan hatta kizmaktan cekinmemek lazim birde gene sagolsun fabrika lastikle alakali priblemim vardi yenilerini de gonderdiler kisa bir surede .. Acikcasi ben simdilik memnunum salcanomdan ve firmadan Allah utandirmaz ins,uzun oldu biraz k.bakmayin iyi forumlar iyi pedallar..
 
herkese iyi günler arkadaşlar.öncelikle baya zamandır buraya değerli yorumlarını ekleyen arkadaşlara teşekkür ederek bir şey sormak isterim
soru 1:sizce salcano 2 sene öncesine kadar ne kadar bir aşama kaydetti.kadro açılarındaki şikayetler olsun yetkili servisteki kişilerin nitelikleri olsun ne kadar değişti
soru 2:salcano hala bazı şeyleri eksik yapıyormu yapıyorsa bunlar neler ?
soru 3:1 ay önce güzel bir şehir tur bisikleti almıştım şimdi bunun yanına bir tane de salcano xrs 030 tiagra eklemeyi düşünüyorum sizce bu bisiklet nasıl özellikle kadro açıları yatarak sürüş pozisyonuna yeterince uygun mu ?(bazı konularda gördüm yol bisikletlerinin üstüne yeterince yatamamaktan şikayetler)
 
@M.Burak KARADAĞ

trakle salcanoyu aynı msjda bile kullanmak hata dünyanın bir numarasıdır track.. kırk fırın ekmek yemesi lazım salcano mühendislerinin
 
@Serkan.ÇABAŞ
Tabiki trekdeki tecrübe ve kalite tartısılmaz. Ama salcano yinede iyi bir markadır. Trek ise dünyaya malolmus bir markadır. Fiyat politikasını da ona göre belirler. KIsacası kafasına takan ve durumu olan trek alsın. Ama benim salcano ng 255 srd model bisikletim benim için dünyanın en iyi bisikleti. trekmiş, scottmuş tanımam.
not: "track yazmayın markanın ismine. adamlar cok bozuluyo...":):)
 
arkadaşlar ben salcanon üst modelerinden nirvana xtr kulandım bi trek 9.9 ssk kadar var ama trek gibi deyil trek salcanoya göre çok kaliteli ama o kadarda pahalı hem salcano türk malı bence salcanun üst modelerin trekten aşşa kalır bi yanı yok
 
Aklıma Salcano ya attığım ve cevap alamadığım mailler ve sonunda şirket politikası ile ilgili zırvaları geldi. Anlayışın pek de vizyoner olmadığını düşünüyorum, kısa dönemde kar maksimizasyonunu fazlaca önemsiyorlar gibi.
 
Trek'in kaltesini kimse tartışmıyor zaten arkadaşlar, konuya bakış noksaı kayıyor. Kimse büyük markalara laf etmiyor. Neden Salcano'yu hiç kullanmamış insanlarda bi ön yargı var deniliyor. Ben 2012 XRS 030 Apex aldım son derece memnunun, hem bisikletimden hem aldığım hizmetten.

Şunu da dikkate almak lazım bence; büyük markalar büyük ama Ülkemizde bisikletin sevdirilmesi, bisiklet bilinci oluşturulması vs konuların pek de öncülük yapmıyorlar. Halbuki kar marjı yüksek ürün satıyorlar. Son bir kaç yıl içinde bakın bakalımSalcano ne gibi faaliyetler düzenlemiş. Bi tasın ekmeğini yiyorsan o tazı parlatacaksın... Acizane fikrim budur.
 
salcano astro 242 srd var trek ds 8.5 kullandim.tabiki ikisi arasında hem fiyat hem bisiklet modelide farklı.ikisini kıyaslamak olmaz tabiki.ama su gercekler var.salcano da gelisiguzel servis var.hidrolik disk fren vidaları bile sıklanmamis cızırtı sıklattım cızırtı geliyor ilerde alısacakmis-sram 4 aktaricı var iyi ayar yaptirdim hala ayar randımanlı degil.donanım sorunları haricinde gayat guzel.orta sınıf deore sistemli salcano gayet sorun olmucaginı saniyorum.salcona önyargı sanırım servis ve gelisiguzel teste tabi tutulmayan bisikletler ve salconada bisiklet ömrü 2-10 yıl yazar.trek de ise servis iyi -kadro icin sinirsiz diyorlar-teste dayalı bisiklet cıkartıyorlar.bisiklete deger veriyorlar.herseyi ticari degilde marka olarak bakiyorlar.kaliteden ödün vermek istemiyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
merhabalar... salcano ng650 kullanıyorum ve aldııma o kadar pişmanım ki anlatamam. servis ayarladı sonra bindim bisiklete çıktım yola. diskler yamuk balatalara sürtüyor, lastikler anlamadıım bi şekilde yalpa yapıyor ve vitesleri ayar tutmuyor. fabrikayı aradım derdimi anlattım 2 tane disk bir tane de lastik gönderdi. deiştirdim sorunlar devam ediyor bir türlü bisikletten kayif alamadım ve bi daha salcano mu aman aman :D
 
Bende kullanıyorum Salcano Troia eski üretim model 2007 3000 kmde güzel yapmışlar. Arka vites attırıcısı çok sorun çıkarıyor bir tek o var. Onu da Shimano Tourney vites alarak geçirdim. Ancak zincirde sorun var. Onu yaptırıcağım. Ben memnunum yani.
 
Görünen aksamları Shimano, ön - orta - arka göbekler gibi göz önünde olmayan aksamlarıysa olabilecek en kötü markalardan seçip kullandığı için... Çok masraf ettim çok..
 
trek ds 8.5-salcano astro 241 srv-trek fx 7.3-trek 29'' wahoo-fx 7.3 wsd 10 kilo (harika bisiklet fakat bayan:D bayan olduğu için daha ucuz.)kron xc 250 kullandım.Trekkin kadro argesi çok gelişmiş.Aynı fiyatta salconada daha üst compenant alabilirsin.Trekde alamazsın.Böyle bir pazar politası var.Salcona astro serisi kadro olarak performans ve hız olarak çok yüksek gördüm.Daha atılgan geldi.Treklerden bir fark bana hissettirmedi fazlasını salconada gördüm diyebilirim.Kron, en düşük compenant xc 250 olmasına rağmen o da performans,özellikle konfor olarak hepsinden bana daha çok keyif verdi.Sedona sürmediğim için yorum yapamıcam.Kron marka kadro dizayn ve kalitede ciddi firma olarak görüyorum.Kron xc 4000 dizayn olarak Türk tasarım ama en pahalı bisikleti carbon xc 5000 audi dizaynmış.En pahalı iyi bisikletlerin Türk dizayn olması dileğiyle.Kronun yurtdışında çok beğeni topladığı ihracatın başlıcağı böylece argenin daha fazla gelişeceği bizlere daha ekonomik iyi bisiklete binme imkanı taşıcak.Sedona da bu yıl büyük gelişim gösterdi.Ümit bisiklette gümbür gümbür geliyor.Ümit bisiklette çok hızlı gelişiyor.Bu gidişle forumda bisiklet kıyaslamalarında yerini alacağı gözüküyor.Yerli bisikletlerin gelişmesi bizim açımızdan çok önemli.Yabancı bisikletler bize pahalıya geliyor.Herkesin ekonomik olarak iyi bisiklete binmesi bizim için daha iyi olur.Özellikle yerli üretim ve marka olması kendimize olan güveni arttırması çok iyi.Yerli bisikleti destekliyorum fakat kaliteden ödün vermeden ilerleyerek gitmesini temenni ediyorum.Biz istersek milletten öte uygarlık olarak herşeyin en iyisini yapacak köklü bir tarihe sahibiz.
 
gecen ay bbisikletimin orta göbeginde sorun cıktı. Kızıltoprak velespite götürdüm. göbeği söktüler ve tamir olmayacagını değişmesi gerektiğini söylediler. Garanti için aldıgım yere sormamı belki ücretsiz değiseceğini söylediler. Tabiki yıkıldım çünkü bisikletimi aldıgım yer sirkecide ve hiç de iyi yorumlar yok orsıyla ilgili.
Neyse gittim durumu anlattım.Hemen fabrikayı aradılar. 1 hafta içinde gelecegini ve garantiden değişecegini söylediler. 4 gün sonra arayıp malzemenin geldiğini söylediler. gittim aldım taktırdım. hicbir sorunda yasamadım.
Bence 1-2 seneye kalmaz salcano ülkemizde cok buyuk bir yere gelecek. Ön yargı tabiki olabilir. ama unutmamalıdırki; elixir 5 li, sram 7 li ve ritchey komponentli bir bisikleti 1000 tl ye sattılar gecen sene. Sadece adı cok cafcaflı diye gidipte aynı malzemeli bisiklete 3000 tl verilmez gibi geliyor bana.
Servis sorununa gelince, ben hicbir zaman bisikletimi mahalle arasındaki bisikletcilere götürmem. salcanonun yetkili servisi olsa bile götürmem. kızımın ufacık bisikletini bile bisikletten anlayan güvenilir servislere götürüyorum. o işi bilmeyen, hala hidrolik disk fren nedir nasıl calısır anlamayan sözde ustalar var.
Ben bisikletimi f/p olarak ucuza aldım. servis gerektiğinde ise 5-10 tl fazla verip ehline gidiyorum. ve hiçbir sorunum olmuyor.
 
Salcano 270 SV kullanan arkadaşlar,abiler ; bisikletten memnun musunuz?_-
 
200-300 tl ye satılan bisikletlerin kadroları hunharca kullanımda bile kırılmıyor kaldıki içi boş bir alüminyumu kırmak kolay değildir. Ayrıca aldığınız bisiklet salcano az çok tanınmış bilindik bir firma ayrıca kendi bisiklet takımı bile var çok mükemmel demiyorum (trek-connandale v.s) ancak öyle çakma fason bir firma değil bu yüzden internette kulaktan dolma söylemlerle sakın alma dandik çıt diye kırılır gibi söylemlere bakmadan bizzat çevrenizde kullanan varsa onlara sormakta fayda var.

Ayrıca şunuda demem gerek. Maksimum 800 tl lik bisiklet bakıp salcano almak isteyen adam bu işe ya yeni başlamıştır yada profesyonel anlamda bişeylerin peşinde değildir. Adamın amacı dağda bayırda eğlenmek biyerden biyere ulaşımını sağlamaktır. Buda çok rahat gereksinimlerini karşılar.

Son olarak diyeceğim şu ki bazı kişiler audi ile toyotayı karşılaştırır gibi bisiklet karşılaştırıyor. Yani bi kişiye Toyota alma audi daha sağlamdır daha konforludur daha hızlıdır demek ne kadar saçmaysa salcano ile treki karşılaştırmak o kadar saçmadır. Bi kere dağlar kadar fiyat farkı var ayrıca audi toyotadan daha sağlamsa Toyota sağlam değilmi. Tamam trek sağlam salcano ona göre daha az sağlam ancak bu salcanonun sağlam olmadığı anlamına gelmezki.
 
salcano astro 270 srd kullanıyorum şikayetim yok ama salcano diğer yerleri bilmem ama alanyadaki servislerini kesinlikle değiştirmeli,yeni üst seviye veya oarta seviye bir bisiklet aldıysanız servis gözünüz tutmamışsa gidin iyi bir bisikletciye ayar yaptırın derim ben böyle yaptım yapan usta da ayni zamanda yarışcı yani işin ehli garanti bitmesin diye sonra servise götür adamyapacak bir şey bulamayınca imzasını alır keyfine bakarsınız
 
bende salcano astro 210 v kullanıyorum çok güzel ne viteslerinde sorun var nede jantında felan tam istediğim gibi salcano ya bende kötü gözle bakardım ama profesyonel şeklini alıyor.
 
Geri