Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far tavsiyesi

Scudo
Değerler şu şekilde;

Mod 1: 10 Lümen / Sürekli - 5:30
Mod 2: 15 Lümen / Sürekli - 2:30
Mod 3: 25 Lümen / Sürekli - 1:30
FL 1: 10 Lümen / Flash - 13:00
FL 2: 15 Lümen / Flash - 9:30
FL 3: 25 Lümen / Flash - 5:00

XBYC 350 LÜMEN XPG-led kullanıyorum.
Burada diğer 350 lümen fenerler ile kıyaslandığında farkı video olarak yükledim. Tek şarjda 4 saat tam güç veriyor. 30 metreyi çok net aydınlatıyor. Araçlar size ışığı kapat diye selektör yapıyor. O kadar güçlü.

Moon arka ışığı comet modelimi,eğer öyleyse standart aynı şekil montaj olan ışıklar uyuyor,bende comet vardı bağlantı aparatı kopunca ucuz yollu ışık almıştım kare sürgülü montajlı birebir uydu.

Kusura bakmayın bunları yazdıktan sonra cenaze vs derken baya ihmal ettim. En sonunda yazıcı da sorun çıkardı şimdi yeni bir yazıcı aldım bu hafta bir şeyler deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geçen hafta moon vortex pro 1300 lümen ön far aldım. Işık gücü oldukça iyi. Bir kaç gece sürüşüne de çıktım. Yeni kullanıcısı olarak baya memnunum. Gidondan kumandası ise çok kullanışlı. Tuşa çift tıklama ile boost modu (en yüksek) aktif oluyor. Olası tehlike anında, net görüş olmayan tereddütte kaldığınız yerlerde basıp bi anda önünüzün aydınlanmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu özelliği en beğendim yanı oldu. Tekrar çift tıklama ile önceki moduna geri dönüyor. Tek tek modlar arasında gezmeniz gerekmiyor. Son zamanlarda gece sürüşlerine fazla çıktığım için güçlü bir far ihtiyacım vardı. Eski kullandım pilli, düşük lümenli bir modeldi. Genelde de flaş modunda kullanıyordum. Görülebilirlik için faydalı olsa da yolu aydınlatma da yetersiz geliyordu. Bu far ihtiyacımı karşıladı. Şimdilik tek eksi tarafı fiyatı. Bütçe ayırabileceklere, güçlü bir far arayanlara tavsiye ederim.

Öncelikle hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Moon marka ürünler genelde ihtiyacı karşılıyor.Ben de moon 600 lm ve moon 400lm olmak üzere iki farklı modeli var.bunlarin tek eksi yönü farların yönünü aşagıya bakar şekilde konumlandirsaniz bile orta ve yüksek ışık şiddeti modlarinda (300lm ve üzeri) karşı yönden gelen yaya ve araç sürücülerinde geçici körlüğe neden oluyor.bu da bisiklet sürücüsünün güvenliğini azaltıyor.işık yayıldığı için karşıdan gelen taam olarak bisikletin konumunu belirleyemiyor.bunun yolda denemesini bizzat yaptım tecrübe ettim.bu yüzden karşıdan gelenlerde geçici körlüğe neden olmama özelliği olan fenix marka ön far almak istiyorum ancak çok pahalı.

@Esatesat Kullandığım magicshine nın ürününde buna önlem olarak üst bölgesinde perdeleme yapılmış. işinize yarar nitelikte mi bilmiyorum ve fiyat olarak fenixe göre ucuz mudur onu da bilmiyorum. :komik:

Arkadaşlar linkteki ön farı n11 üzerinden erdoğanlar bisikletten 10 ay önce aldım.
Şarj olmamaya başlayınca garantiden yararlanabilirmiyim diye sordum pillerin garantisi 6ay dediler.

(link)

1632383246630.png

Edit 120 gün 4 ay ediyormuş:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Merhaba arkadaşlar

Önümüzün kış olması ve sık sık gece dağ sürüşleri yapmam sebebi ile güçlü bir ön aydınlatma ihtiyacım oluştu. Daha önce xml-t6 ledli bir el feneri kullanıyordum aydınlatmasından memnunum ancak gidon titresiminden dolayı verim alamıyorum. Moon meteor-x 600 auto pro ve epic double-d 1000 lümen arasındayım. Bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz. İyi ısık vermesi ve sağlam bir ürün olması benim için önemli 2 ay sonra dağılsın uğraşmak istemiyorum. Moon sağlam görünüyor ama 600 lümen ışığı full karanlık ortamlarda hızlı dağ inişlerinde yeterli gelirmi bilemiyorum. Epicde fiyat olarak uygun ve güçlü olması cazip görünüyor.

Sadece ışık olarak karşılaştırırsak epic double d 1000'mi yoksa Moon meteor-x 600 auto pro'mu tavsiye edersiniz?

@Esatesat Kullandığım magicshine nın ürününde buna önlem olarak üst bölgesinde perdeleme yapılmış. işinize yarar nitelikte mi bilmiyorum ve fiyat olarak fenixe göre ucuz mudur onu da bilmiyorum. :komik:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim..Bu markadan haberim yoktu .
Merhaba arkadaşlar

Önümüzün kış olması ve sık sık gece dağ sürüşleri yapmam sebebi ile güçlü bir ön aydınlatma ihtiyacım oluştu. Daha önce xml-t6 ledli bir el feneri kullanıyordum aydınlatmasından memnunum ancak gidon titresiminden dolayı verim alamıyorum. Moon meteor-x 600 auto pro ve epic double-d 1000 lümen arasındayım. Bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz. İyi ısık vermesi ve sağlam bir ürün olması benim için önemli 2 ay sonra dağılsın uğraşmak istemiyorum. Moon sağlam görünüyor ama 600 lümen ışığı full karanlık ortamlarda hızlı dağ inişlerinde yeterli gelirmi bilemiyorum. Epicde fiyat olarak uygun ve güçlü olması cazip görünüyor.

Sadece ışık olarak karşılaştırırsak epic double d 1000'mi yoksa Moon meteor-x 600 auto pro'mu tavsiye edersiniz?
Moon 600 auto kullanıyorum.diğer ürünü bilmiyorum.ancak moon 600 ile bahsettiğiniz şekilde karanlık ortamlarda sorun yaşamazsınız.zira aydınlatması fazlasıyla yeterli..Bu üründe 700lm gunduz flaş özelligi de var..

Öncelikle hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Moon marka ürünler genelde ihtiyacı karşılıyor.Ben de moon 600 lm ve moon 400lm olmak üzere iki farklı modeli var.bunlarin tek eksi yönü farların yönünü aşagıya bakar şekilde konumlandirsaniz bile orta ve yüksek ışık şiddeti modlarinda (300lm ve üzeri) karşı yönden gelen yaya ve araç sürücülerinde geçici körlüğe neden oluyor.bu da bisiklet sürücüsünün güvenliğini azaltıyor.işık yayıldığı için karşıdan gelen taam olarak bisikletin konumunu belirleyemiyor.bunun yolda denemesini bizzat yaptım tecrübe ettim.bu yüzden karşıdan gelenlerde geçici körlüğe neden olmama özelliği olan fenix marka ön far almak istiyorum ancak çok pahalı.

ben de karşılaşıyorum bu durumla. duruyor mu geliyor mu hızı nedir uzaklığı nedir nasıl bir cisim yaklaşıyor insan kestiremiyor. bir de karanlıkta koyu renk giyinmişse iyice felaket. ışıkla görünür olalım derken sadece ışığımız görünür oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Arkadaşlar linkteki ön farı n11 üzerinden erdoğanlar bisikletten 10 ay önce aldım.
Şarj olmamaya başlayınca garantiden yararlanabilirmiyim diye sordum pillerin garantisi 6ay dediler.

(link)

274405 dosyayı görüntüle

İnsiyatif falan alıp da bi lütufta bulunmalarına gerek yok. Garanti belgesine bakarsanız orda ürünün falanca parçası garanti dışıdır yazmaz, yazamaz. Tamamı garanti kapsamındadır.

Sanırım 2010 senesiydi, Nokia marka garantili telefonumun bi tuşu tasarım hatası koptu, kronikmiş zaten o modelde. KVK servisi başta almadı, tuş takımı garantiye girmez, ücretli değiştirilir dediler. Garanti belgesinden ilgili kısmın fotoğrafını çekip durumu e-mail ile anlattım, seve seve garanti kapsamında çözdüler.

Sene 2015, Samsung servisi de arka kapak sorunu için benzer yaklaşımda bulundu, 1 aya yakın uğraştım ama sonunda onlar da seve seve garanti kapsamında sarf malzemesi dedikleri kapağı yenisi ile değiştirdiler.

Moon Cometlerde artık sele kızağına bağlama aparatı gelmiyormuş. Ben de daha önce konusu geçtiği gibi ancak dün basmayı denedim. Farklı bir filament denediğim için biraz çapaklı oldu ama temizlik sonrası gider onlarda. Bir arkadaşla konuşmuştuk sanki ama hatırlayamadım.

Şimdi de aklımda sigma 14.16 ve goproyu tutacak butler tarzı bir tutucu var ona bakacağım.

20210927_095939.jpg20210927_100028.jpg20210927_095947.jpg20210927_095217.jpg

Dosyalar

• 20210927_100028.jpg
    20210927_100028.jpg
    116,6 KB · Okunma: 55

(link)

274405 dosyayı görüntüle

son olarak bu mesaj geldi
1632899547743.png
Ürünün kutusunu bulamıyorum sizce bu nedenle geri gönderirlermi?
birde karşı taraf ödemeli olarakmı göndermeliyim yoksa ben mi ödeyeyim kargo parasını?

son olarak bu mesaj geldi
274721 dosyayı görüntüle
Ürünün kutusunu bulamıyorum sizce bu nedenle geri gönderirlermi?
birde karşı taraf ödemeli olarakmı göndermeliyim yoksa ben mi ödeyeyim kargo parasını?

sonunda ön farım geldi sanırım onarılmış başka bir far göndermişler. sonuçta bende onarıma razıydım teşekkürler Erdoğanlar Bisiklet

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Fiyatlardan bağımsız olarak Bontrager ION Elite tavsiye ederim. 1000lümene kadar olduğundan en karanlıkta bile sürüş imkanı veriyor. Bunun yanında modları vs. de oldukça iyi ve çok tok hissettiriyor. Ne kadar uzun süre düzgün kullanabileceğimi ise zaman gösterecek.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özgür A.
Aliexpress'den önerdiğiniz bir ışık var mı acaba ? Bütçem 150 Tl
Bu ikisi arasında kaldım.
1633959911063.png
1633959919528.png

Nerede kullanacağınızı bilmiyorum ancak 8000 lümen şehir için çok gereksiz. Üniversitede dağ bayır mağaracılık vsvs yapan arkadaşlarım 10000 lümen kullanıyorlardı.
Eğer şehir içi kullanacaksanız 400 lümen civarı oldukça yeterli.

Eğer minimalist bir insansanız
(link)
Tavsiye edebilirim. Birebir aynı feneri Epic, XBYC vs gibi isimlerle de bulabilirsiniz. (Benimki Epic) Genel olarak diğer aydınlatmalara göre oldukça minnak. Full şarjda 4 saat kadar gidiyor.

Bir de şey... Forumdaki Moon tarikatına üye olmak isteyebilirsiniz. Saygı duyarım. Ama Moonlar birazcık tuzlu.

Nerede kullanacağınızı bilmiyorum ancak 8000 lümen şehir için çok gereksiz. Üniversitede dağ bayır mağaracılık vsvs yapan arkadaşlarım 10000 lümen kullanıyorlardı.
Eğer şehir içi kullanacaksanız 400 lümen civarı oldukça yeterli.
...

Aslında özellikle AliExpress'te yazılan lümen değerleri çok abartılı. Bendeki far satıcının yazdığı değere göre 12 bin lümen ama şunu okuyunca çok güzel attıkları ortaya çıkıyor:

"Lümen’in bilimsel tanımı şöyledir: Bir ışık kaynağının bir metre mesafede bulunan 1 m2 lik bir yüzeye dik olarak gönderdiği ışık miktarına bir lümen denir. Fizikteki sembolü lm'dir.
...
Katalog değeri olarak 55 watt bir halojen oto ampulünün lümen değeri 1600- 1800lm arasında, 35Watt D1S xenon ampul 3000-3200lm arasında, 35 Watt LED ampulün lümen değeri 4000-6000lm arasında olduğu belirtilmektedir. Bu değerler ürünün kalitesine, markasına, dizaynına göre farklılık gösterebilir.
"

Fardaki lümen işi şu "çok boyutlu sinema" sektöründeki gibi. En son "11D sinema" gördüm. "Hangi boyutlar bunlar, saysana bi'" desek verecek cevapları yok.

Geri