Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far tavsiyesi

merhaba

arkadaşlar resimdeki ön fardan bulabilirmiyiz? gazelle kobra farı diyorlar.bulabileceğimiz bir yer varsa bana bildirirseniz memnun olurum.

Dosyalar

• gazellefar.JPG
    gazellefar.JPG
    66,1 KB · Okunma: 99
Scudo
Arkadaşlar hortlatayım..

Garmin HL-500 kullanıyordum. Farımı sattım gibi bişey. Yeni bir arayış içindeyim. Tercihen kendinden bataryalı ve fazla yer kaplamayan ve mümkünse açma kapama anahtarlı bir far bakıyorum. Var mıdır bildiğiniz ?

arkadaşlar ban güçlü aydınlatma lazım. kendime bir setup oluşturdum ama emin değilim.
(link)
(link)
bunlardan ikişer tane alsam arkayada knog blinder road r70 düşünüyorum hem fenerlerde kullanışlı olur

• Beğen
Tepkiler: sinanarmy
@sener35
Sitede gezerken sorunu gördüm.
Bu Işık'lardan hangisini aldın.memnunluğun ne düzeyde.

Bugün cateye volt 400 aldım bakalım performans nasıl, aslında fenix bt20 de olabilirdi. Merak edenler için görsel paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Pil derdiyle uğraşmak istemiyorsanız USB ile şarj edilebilen fenerler var tavsiye ederim.

(link)

HTB16a9hPpXXXXc2apXXq6xXFXXXE.jpg

Çok fazla akşam bisiklete binmesem de ihtiyaç olursa vazifesini yerine getirebilecek bir ön far almayı düşünüyorum. Konuyu biraz inceledim (tüm mesajları okuyamadım) ama genelde marka model paylaşımı var. Onun yerine teknik bilgi daha çok işime yarardı şahsen.
Gece görüşü rahat sağlayacak, sadece görünmem yeterli değil. Benim de gittiğim yolu rahat görebilmem için yeterli olacak bir ışık şiddeti nasıl tasvir edilir? Lümen olarak mı ifade ediliyor? Bazı yorumlarda 300 lümen çok iyi aydınlatıyor denmiş. Ama 6000 lümenlik ürünler de var o zaman çok fazla olmaz mı 6000 lümen?
Kaç lümen kaç metreyi gösterir diye bir kıyaslama yapılabilir mi?
Tek led li mi? 2-3 ledli mi tercih edilmeli?
2 saatlik kullanım için şu model 7-8 saatlik kullanım için şu model uygundur gibi bir yorum yapılabilir mi?
Işık açısı ne olmalı? enine ve boyuna.
Işık rengi önemli midir? Netlik olsun ve rahatsızlık yaşamamak için.
Kendi içerisinde bir güç kaynağı olmalı. Pil, akü, batarya vs. Bunun tercih edilmesi gereken belli bir cinsi var mı? Mesela Li-polimer olsun da şu nesil olsun falan gibi.
Bu kaynak far çalışır durumdayken aynı zamanda da usb kablosu ile powerbanktan şarj edilebilir olmalı. Kadro üstü çantaya 2 çıkışlı powerbank koyup gerektiğinde telefon, far/kamera şarj etmek istiyorum.
Bağlantı yeri gidon boğazı mı, gidon mu olmalı?

Yorumlarınızı merakla bekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@Yalniz
Farklı lümenlerde ışıkların aydınlatma oranları hakkında burada bir kaç örnek vermiştim;
Aydınlatma Önerisi

Işık rengi aynı arabalarda olduğu gibi sarı veya beyaz olmalı.
Işık açısı tam ileriyi değil yolunuzu aydınlatacak şekilde olmalı. (Karşıdan gelenin görüşünü engellememek için)
Şehir içinde tek led veya led / mercek kombinasyonu yeterli. Ama arazide gece sürüşü yaparken 3-4 sağlam ışık gerekiyor cidden.
Pil veya şarjlı sistemin avantaj ve dezavantajları var tabiki. Pil yedek taşıma, pil alma şansı, şarjlı sistem hafiflik getiriyor. Bu da sürüş süreleriniz ve sürdüğünüz yerlerle ilgili kullanıcıya özel bir seçim. Kesin bu doğrudur demek yanlış olur.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
(link)

hocam bu ürün bana 14 günde ulaştı ve aradığın tüm özellikler var emin ol, çok şık ve gerçekten kaliteli, içerisinde 2 adet 18650 pil ile geliyor, sen istersen 2 adette kendin aynı pilden alıp yanında taşırsın yedek olsun diye, çok memnunum ben gerçekten..

@buluthakan o ürüne baktım. Anladığım kadarıyla 18650 pil dedikleri şarj edilebilir pil modeli oluyor. Aynı zamanda o pili çıkarıp 4 lü AAA kalem pil aparatıyla da kullanılıyor. Zorda kalırsan al marketten 4 tane ince kalem pil kullan. Gidona bağlantı aparatı resimlerdeki gibiyse beğenmedim. Çok basit duruyor.
Yuvarlak olan far tipleri genelde zoom özelliğine sahip sanırım. İstendiğinde geniş açı istendiğinde nokta odaklı oluyor. Geniş açıdaki ışık şiddeti yeterli midir acaba?
3 ü 1 arada olanı var mıdır acaba? Far, km sayacı, korna. Önden Işık vericek üstte km tablosu alttada siren gibi kornası. Çok mu şey istiyorum? :)

moon meteor 250 bisiklet ışıgım var dün aldım 1 saatlik sürüşte memnun kaldım yalnız 250 lümende 1 buçuk saatde bitiyor powerbank e baglı kullansam bir zararı olur mu ?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
moon meteor 250 almıştım Balkan turuna çıkmadan önce, tur boyunca sadece 2 kere lazım oldu, birisi bildiğiniz gece ve kötü bir yoldu, aydınlatması yeterden öte idi, tek sıkıntısı şarjı en iyi modda 1,5 saat dayabilmekte bir alt modu da fena aydınlatmıyor. tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ben Ledlenser B5R kullanıyorum, alışveriş yapmadan önce bu videoyu seyretmiştim.

100 tl'yi geçmeyecek, ama yoluda iyi aydınlatacak ön far tavsiyesi alabilir miyim?

@hakankcksrklk bende de bundan var şarjı uzun gidiyor ancak çok performans beklemeyin önünüzü aydınlatıyor 3 modu var

Arkadaşlar aydınlatma için sarj edilebilir pilli bir düzenek mi yoksa usb ile sarj edilebilen dahili bataryalı fenerler mi daha mantıklı?
Ayrıca konu eski 2017 itibariyle tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)
Bu ön ışığı yol bisikletimde kullanıyorum gayet güzel aydınlatması var boyutuda ufak pratik bir ışık kolay sökülüp takılıyor su geçirmiyor,2 adet kalın kalem pili ile çalışıyor ben şarjlı pille kullanıyorum pil masrafından kurtuluyorsun
(Işığın rengi günışığı rengi)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri