Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek değişimi

malesef son dediğinizi tatbiki olarak anlayamadım. kendi üzerindeki vidası ile olan kısmını.ortası boş yere uyumlu bir çelik tıpa takıyorum. (octalink çevirici) ve çektirmeyi bağlayıp çektim .fotoda pul da var.fotoğrafı onunla çekmişim dikkate almayın.

Dosyalar

• IMG_20211120_165007.jpg
    IMG_20211120_165007.jpg
    46,8 KB · Okunma: 28
Scudo
malesef son dediğinizi tatbiki olarak anlayamadım. kendi üzerindeki vidası ile olan kısmını.ortası boş yere uyumlu bir çelik tıpa takıyorum. (octalink çevirici) ve çektirmeyi bağlayıp çektim .fotoda pul da var.fotoğrafı onunla çekmişim dikkate almayın.
Ben kolun üzerindeki orjinal vidadan bahst ediyorum. O vida kolu sökmek icin orjinal cektirmesi, diger sonradan alma alete gerek yok demek istedim.
Fotografdaki vidayi demek istiyorum.

Vidanin etrafindaki iki kücük delik olan cemberi hic ellemeden icindeki alyan vidayi acma yönüne güclü bir sekilde cevirince kol yerinden cikiyor. Yani sizin aynakolun cektirmesi üzerinde, bunu demek istedim.

Screenshot_2021-11-21-14-30-42-582_com.miui.gallery.jpg

• Beğen
Tepkiler: emre apaydın
teşekkür ederim. hiç öyle düşünmemiştim.☺️

teşekkür ederim. hiç öyle düşünmemiştim.☺
Rica ederim nedemek, bu vidalar iki türlü olur, birisi siyah plastik cemberli olur o cektirme olmuyor sadece kolu tutmak icin vida vazifesini görüyor ve digeride sizin aynakolun üzerindeki cektirme adaptörü olan tip.

Diger türlü elinizdeki cektirmeyle sökmek icin tipayi bos yere degil cektirmenin ucuna takmaniz gerekiyor sabit olmasi icin. aksi taktirde zorlaninca cektirmez veaynakol alu oldugu icin disleri siyirir.

Yine fotografla tarif edeyim.
1. icine gecen adaptör
2. Üzerine gecen adaptör

ama dedigim gibi bu aletlerle normalde sizin isiniz yok.

5200_kurbelabzieher.jpg

bu altın bilgiler için çok teşekkür ederim.bilgiler ve yaptığım yanlışlarla tecrübelendim. böylesini ilk defa sökünce ve videolarda da böyle sökülünce(1-2 adet bulabildim) az zararla döndük.
şimdi bu adaptörü oraya taktım onla bir daha denemeye cesaretim gelmiyor. iyice kötü ederim diye. bundan sonra bir iş yapacakken ilk buraya danışacağım.

Merhaba arkadaşlar göbeğim sürekli gevşediğinden yapıştıracağım.Tornacılar diş açmaya yanaşmadı.Son çarem bu.Iki yapıştırıcı buldum ama hangisini alacağımı bilemedim.
20211213_170232.jpg
Biri bu
20211213_170203.jpg
20211213_170212.jpg
Diğeri de bu.Dükkandaki adam üçgen şeklinde olanı tavsiye etti ama emin olamadım.Sizce hangisini alıyım

Merhaba arkadaşlar göbeğim sürekli gevşediğinden yapıştıracağım.Tornacılar diş açmaya yanaşmadı.Son çarem bu.Iki yapıştırıcı buldum ama hangisini alacağımı bilemedim.
278470 dosyayı görüntüle
Biri bu
278471 dosyayı görüntüle
278472 dosyayı görüntüle
Diğeri de bu.Dükkandaki adam üçgen şeklinde olanı tavsiye etti ama emin olamadım.Sizce hangisini alıyım
Üstteki tam bir yapıştırıcı değil sadece titreşim ve sallanmaya bağlı gevşemeleri engellemek için kullanılıyor. İstenildiğinde sökülebilir. Alttakiyse metal yapıştırıcısı muhtemelen daha sağlam şekilde tutacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Üsttekinin fazlasıyla sağlam tuttuğunu duydum. Hatta çok zor söküldüğünden kullanmaya yanaşmayan tesisatçılar var. Bir amacı da sızıntıların önüne geçmek. Teflon bant gibi.

• Beğen
@denizt @Emert20 Üsttekini aldım bakalım yarın yapıştırıcam inşallah.Eğer olmazsa alttakini alıcam büyük ihtimal ya da üsttekinin bi üst modeli var yüksek mukavemetli onu alırım

@Albatros_65 Üstteki zaten montaj solüsyonu diye geçer yani dişleri olan bir parçayı gevşememesi için montaj yaparken kullanılır. Dişlerin arasındaki mikro boşlukları doldurarak gereksiz sökülmesini önler sadece güç uyguladığınızda sökülür. Orta göbek zaman zaman sökülmesi gereken bir parça olduğundan doğru seçimi yapmışsınız. Diğeri sert yapıştırıcı türü olduğu için yine zorlayarak sökülmesine sökülür ama dişlere de zarar verebilir. Yapıştırıcı ne kadar esnek olursa o kadar dişlere zarar vermez

• Beğen
@EnginK. Teşekkür ederim yorumunuz için.İçim rahatladı😊

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
açıkçası teflon bant benim aklıma yattı ilk fırsatta kaynama ihtimali yüksek zor vidalara test edicem

Herkese keyifli forumlar.. Hali hazırda sram apex vites grup setini kullanıyorum ancak yeni vites grubuna geçeceğim ve onun orta göbeği bb30..bendeki ise gxp göbek.. Bisiklet kadrosunu değiştirmeden gxp göbeği, bb30 pf30 ile kullandıracak aparat var mı?

@SerdarCYCoo2Bursa Pressfit kadroya aracı parçalı aynakol (gxp/hollowtech) takılabiliyor, ama tersi mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Herkese keyifli forumlar.. Hali hazırda sram apex vites grup setini kullanıyorum ancak yeni vites grubuna geçeceğim ve onun orta göbeği bb30..bendeki ise gxp göbek.. Bisiklet kadrosunu değiştirmeden gxp göbeği, bb30 pf30 ile kullandıracak aparat var mı?
Kadro göbek yuvasının türü nedir? BSA göbek yuvasına adaptör ile bb30/pf30 aynakol takılabilir fakat tavsiye etmiyorlar. Rulmanda kullandıkları bilyaların küçüklüğünden dolayı göbek dayanıklı olmuyor.

Göbek yuvası ve göbek türü uyumu için şu tabloya bakılabilir.
1642317337211.png

Herkese keyifli forumlar yeniden.. Şöyle bir ürün var ama? Hizmet kapsamı ya da amacı nedir?

TRY 161.80 38%OFF | BB30 to BSA dönüştürücü alt braketi dönüşüm adaptör halkası 42mm
(link)

Herkese keyifli forumlar yeniden.. Şöyle bir ürün var ama? Hizmet kapsamı ya da amacı nedir?

TRY 161.80 38%OFF | BB30 to BSA dönüştürücü alt braketi dönüşüm adaptör halkası 42mm
(link)
BB30 göbek yuvası olan kadrolara bsa uyumlu göbekleri takmaya yarar.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Merhaba decathlon st 530 bisikletim var orijinal orta göbegi aşağidaki gibi bu karemil göbeği , shimano mt500 hallowtec orta göbeğe ve aynakolu da uyumlu deore tek yaprak m6100 -6120 aynakola çevirmek istiyorum yükseltmek istiyorum . Benim bisikletime uygun olan hallowtec orta göbek ölçüsü nedir (veya nasil olçebilirim) deore m6100 yada 6120 hangisi benim bisikletime uygundur lütfen yardimci olursaniz çok sevinirim . Tecrübeli arkadaslardan yardim istiyorum yardim ederseniz çok sevinirim .

Dosyalar

• sahibinden.com_20220221_021331_61913481900281517.jpg
    sahibinden.com_20220221_021331_61913481900281517.jpg
    53,5 KB · Okunma: 20
  • Screenshot_20220317-155048_Gallery.jpg
    Screenshot_20220317-155048_Gallery.jpg
    163,1 KB · Okunma: 21
  • 20220221_015953.jpg
    20220221_015953.jpg
    103,7 KB · Okunma: 17
IMG_20221013_170726.jpg
Selamlar. Bisikletimin orta gobegini sokmem gerekiyor ve şu galiba kilit denilen parçayı nasıl çıkarıcağımı tam olarak bilmiyorum. Tornavidaya çekiç ile vurup denedim ancak parça plastikmiş biraz aşındırdı hangi alet kullanılması gereklidir?

@BloodBela Boru anahtarı varsa en kolayı boru anahtarı. Düz tornavida-çekiç ikilisiyle açacaksan şaftı kalın bir tornavida lazım ayrıca gövdesinin vurmaya müsait olması lazım. Her tornavidanın gövdesi çekice dayanıklı olmuyor. Ucu düz keski varsa o daha iyi tornavidadan.

Sağ taraf saat yönünde, sol taraf saatin tersi yönde açılır hatırlatayım. Sağ tarafa saatin tersi yönde abanıp iyice sıkıştırdın muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: Hsahindag
Geri