Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

eğer uzun bir yoldaysan başlangıçta tecno müzik ile yolun ortasında kulaklığı çıkar tabelaları takip et sonrarında ise arabesk tavsiye ederim;)

Scudo
Ben müziksiz hayatta binmem bisiklete. Physcodelic ve prograsive trance'ın öncülerinden Infected Mushroom, Astrix, Yahel ve bazen huzurlu takıldığım günlerde dj Tiesto veya Armin den başka bişey genelde dinlemiyorum.

Zamanında sıf bunun için şu çenenide kapatan kaslardan bitane almış ve içine iki adet kulaklık hoparlörü takmıştım :) Aynı şekilde satın aldığım mp3 çalarların haddi hesabı yok. Hatta en son Oakley'in mp3 lü gözlüğünden vardı kaybettim :( Şimdi bir Ipod Shuffle II aldım gözlüğün yan tarafına takıyorum aynı performansı veriyor :)

müziği kulaklıktan ziyada sizin duyabileceğiniz şekilde hoparlör den dinleyin(telefon,mp3 V.b hoparlörü)

Bisiklet üstüne genellikle
Arch Enemy
Amon Amarth
Rammstein
Metallica
Judas Priest gibi sert müzik gruplarını dinlerim ve gözüm sürekli arkada olur sonuçta korna sesini duyamıyoruz.ancak bu müzikler beni inanılmaz motive ediyor gerçekten.dikkatimin daha fazla arttığını söyleyebilirim.

rammstein
amon amarth
iced earth
dimmu borgir
cradle of filth
pentagram
hayko cepkin
malt

favorilerim.her zaman...

Ben rapçiyim diye demiyorum Ceza-Holocaust, Sansar Salvo-Paranı Verdim,Sansar Salvo-Duygusal Olmaya Gerek Yok,Despo Ft.Narkoz-Sus,Sansar Salvo Ft.Fersah-Cinayet Çıkacak,İhtilal-Adınızı Vermedik,Sansar Salvo Ft.Heja,Baran-Sen Bir Dahisin v.b v.b.Ben gangsta rap dinliyorum.İster yokuş çıkarken olsun ister inerken.:)Ama herkesin zevki başkadır arkadaşlar.Hele yokuş çıkarken holocaust(konser vers.) beni acayip gaza getiriyor.:)Dediğim gibi herkesin zevki başkadır ve herkesin kafası her müziği kaldırmayabilir.

trafik akışının olduğu bir yolda iseniz düşük volume de rock metal yada tekno müzikler insanı ateşler performans parçalarıdırlar ama dikkatinizi dağıtmamasına özen gösterin bisiklette bir trafik taşıtıdır ve motorlu taşıtlarda nasıl yüksek ses müzik yasak ise dikkati dağıtıcı bir unsur ise bisiklet sürücüleri içinde sakıncalı olabilir

bence rap dinle senin yazdığın listede yok ama rap hızlı söylendiği için sende müzikle hızlı bir tempoyla gidersin

Kevin Rudolff feat. Lil Wayne - Let it rock
U2 - Vertigo
rage against the machine - guerilla radio
a perfect circle - judith

müzik tarzınız ne olursa olsun ilk ikisini deneyin derim.

illa ki dinlencekse
loreena mckennit-santiago
anathema-a dying wish
linkin park-faint
joe satriani-asık veysel
alan silvetri- journey to transylvania
blade soundtrack
ve tabi ki :black eyed peas-pump it efsanedir.
bnm tavsiye edebilceklerm bunlar

bence muzik dinlemeyin hem dikkat dagıtır hem işitme azldıgı için kazaa ben bikere muzik nedeniyle arkadan gelen arabaya vurmustum:(:)

• Beğen
Tepkiler: Cebrail ŞEKER
prodigy, fatboy slim dinleyebilirsin. uzun süreli performans istiyorsan da bob sinclar'ın konser performanslarını dinleyebilirsin. 2cd oluyorlar genellikle ve 76dakika civarında sürüyor bir cd.

tabi müzikle pedallarken müziğe kaptırıp nabzını çok yükseltebilirsin ona da dikkat etmen gerekir diye düşünüyorum. müziğin temposuna kendini kaptırdığın zaman nabzını kontrol etmek aklına gelmiyor.

@Tugberk Tezel

O zamanda bir kulagın ötekisinden daha cabuk eskir :D

Bisiklet sürerken müzik, ancak bilinçli olmak koşuluyla dinlenmeli. Eğer şehir trafiğindeyseniz dışarıdan gelen sesleri mutlak duyabilmek lazım, hayati önemi var. Günümüzde ciddi maraton koşularında bile müzik dinlemek yasak (gerçek koşudan bahsediyorum).

Müzik türü zevke göre değişir. Temel olarak düşüncem keyif, moral, mutluluk verici ve çok hızlı tempolu olmayan müzikler dinlenmeli. Öyle Overkill, Anthrax filan dinlerseniz 1 saat sonra kafanız davul gibi olur. Mesela Sepultura, Primus benim en sevdiğim gruplardan ama bisiklet üzerinde dinlemem. Koşarken belki, arada 1-2 parça olabilir.

İlk aklıma gelenler uygun gruplar: manic street preachers, bob marley, cranberries, Pearl Jam, Smashing Pumpkins, The Doors, Kruder & Durfmeister, Jazzanova, Underworld, State Of Bengal...

Tabii tüm parçaları uygun olmayabilir, ama genelde iyi geliyor.

linkin park, evanescence ve nirvana önerebilirim ;)
arabesk dinleme pedal çeviresin gelmez,
pop dinleme yola atlarsın,
thecno dinleme gücün yetmez, :D

Yağmur Adam(Rainman) filminin On the Road adlı müziğini mutlaka öneririm :) bilmeyenler için Star'ın eskiden haber bülteninde çalan müzik :D

Geri