Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

13.12.2014te Bike discount uzerinden verdigim siparis 15.12.2014te yola cikti. 03.01.2015te UKIMe 05.01.2015te KIMe ve bugun de Ankaraya geldi. Bugun yarin da eve ulaşir. Normal bir surec yasadim hem de tam Nail bayrami sirasinda... Sansliyim sanirim.

Scudo
Şükür adam insaf etmiş takip numarasını verdi sorun yaşamam artık :)

@Kir-pi

Tayvandan gelen ürünü ebaydan mı aldınız? 1 hafta çok iyi bir süre. Ben de 5 ocak tayvan çıkışlı paketi bekliyorum. Teslimi 1 ay sürer diye bekliyordum.

http://i.imgur.com/A0jGRJk.png

Ürün Büyükçekmece'ye gelecek. Yanlışlıkla Küçükçekmece'ye mi gitti acaba :D Orda dağıtıma falan çıkarmışlar. Anlamadım ne oluyor.

Benim kargo geldiği gün finalim vardı, ben yokken gelmiş, alttaki dükkana sormuş kimseyi bulamayınca da geri götürmüşler. Bu olay c.tesi günü oldu.
Dün bir kargom daha gelecekti, öğle 2 e kadar evdeydim, gelen giden olmadı.

Ancak iki kargonun da internet takip ekranında dağıtıcıya verilerek dağıtıma çıktı yazıyor son aşama olarak.

Bugün üst caddede bir ptt arabası yakaladım, durdurup durumu anlattım. O kargo halen dağıtımcının aracındadır, buraya xx şubesi bakıyor orayı bir ara dedi.

Arıyorum açan yok, bahsettiği şube de kağıthane bölgesinin ana dağıtım merkezi, bana çok uzak. Yakındaki şubeye gittim oraya da bırakmamışlar.
En kötü tarafı da gelen ürünü bir arkadaşa verecektim, adama 3 gündür bugün yarın diyorum, ayıp oluyor.

Ne yapabilirim bilgisi olan var mı ? Eski adresimde kargolar sorunsuz geliyordu, buraya taşındığımdan beri hep bir sorun oluyor.

yurtdışından kredi kartı ile yaptığım alışverişlerde alışveriş yapılır yapılmaz internet şubesinde "bekleyen provizyon işlemleri"'nde gözüken rakamla bir kaç gün sonra "işlemlerim" kısmına yansıyan rakam arasında da mutlaka fark oluyor. 187 pounda aldığım ultegra jant seti provizyonda 681 lira gözükürken işlemlerim kısmına 706 olarak yansımış.

@münir.k

Normal bir şey bu. Her banka, kur farkı vs. bir şekilde biraz geçiriyor :)

aracı kurumlar illaki komisyonlarını yansıtır.Bankada olsa paypalda olsa elden nakit almadıgınız sürece komisyon bedelini alıyorlar.

Yurt dışı alışverişlerde %3 Allah'ın Emri olarak, kur farkı da ne denk gelirse şeklinde ekstreye yansıyor maalesef.

Sipariş verdiğimde bende de 11 lira gibi bir şey çekmişler. Belki 10 liradır.

@Can Vural

Kargo tekrar Zeytinburnu İstanbul KİM'e dönmüş. Geri gönderiyorlar galiba kargoyu. :mad:

Mudahale edin hemen yoksa geri gidebilir kargonuz

Merlin'den 2 ocak akşamı aldığım forma ve tayt'ı bugün ptt dağıtım merkezine gidip elden teslim aldım. Valla bu bir rekor süre mi bilemiyorum, ancak en hızlı gelen paketim bu oldu diyebilirim.

Bu nasıl bir sorumsuzluktur ya.

Kargom 4 gündür kuryenin arabasında bir oraya bir buraya geziyor. Adam ne en yakın ptt şubesine bırakıyor, ne geri kağıthane dağıtım merkezine götürüyor. Nasıl bir kafa yapısı anlamak imkansız.

Kağıthane dağıtım merkezinin telefon numarasını bulup 10 defa aradım, kimse bakmadı, 1 saat mesafedeki dağıtım merkezine gittim, bilgisayardan baktılar kargo hala dağıtıcıdaymış.

Bir diğer kargom dün dağıtıma çıktı, dün de bugün de gelmedi.

Başka bir kargom da bugün kimden çıkmış, muhtemelen yarın onu da kuryeye verirler ama adam getirmiyor.

Ne yapılabilir, bir fikri olan var mı ?

Dağıtıcının noyu bulup aramak iyi olur.

@Özgür KK

mesai saati bitimine yakın dağıtım merkezine gidip elden alabilirsin sanırım.

@münir.k

Bugün öyle yaptım, eleman en yakın şubede olduğunu söyledi, gittim baktım yok. Ana merkezde de olmadığına göre dediğim gibi araçta gezdiriyorlar.
Ama yarın da olmazsa dediğiniz gibi yapıp kuryeyi bulmaya çalışacağım.

Telefon numarasını öyle rahat veriyorlar mı ? Bir defa Avpim de kuryenin numarasını istemiştim, dur ben arayayım demişti eleman. Bugün aklıma geldi numarasını almak ama muhtemelen vermezler diye istemedim.

@Özgür KK numarayı vermelerine gerek yok, böyle böyle diye durumu anlat. Karşındaki görevli halden anlayan insaflı biriyse zaten kendisi dağıtım elemanı ile irtibata geçecektir. 1-2 hafta önce benzer bir olay benim başıma geldi, bölge dağıtım merkezine gittiğimde durumu anlattığım zaman, muhatap olduğum görevli, dağıtım elemanı ile kontak kurup gerekli yönlendirmeyi yaptı.

Numarayı verirler ben çoğu kargoda kuryenin nosunu alıp bilgi aldım direkt kendisinden.

Geri