Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Spartiat Abi legarda 2224 arka aktaracısını daha yüksek bir model ile değiştirsem bana artısı ne olur. Önerebileceğin bir aktaracı var mı.

Vites sayısı aynı kalacaksa bir farklılık doğuracak en önemli değişiklik (link) ile olur, (link) kullanmaya olanak sağlar. (link), eski Acera'lar (RD-M260) v.b. takılabilir ama koca dişlileriyle gayet iyi bir seçenek olan Altus M310'a kıyasla pek bir fark olmaz. Diğer markalardan da seçenekler bulunabilir ama ben Shimano dışındaki markaları pek takip etmediğimden ve Sram 3.0 dışında Shimano dışı 8'li model kullanmadığımdan önerebileceğim bir model yok. Zaten diğer markaların yerelde bulunabilirliği çok kısıtlı.

• Beğen
Tepkiler: cengo42
Scudo
Vites sayısı aynı kalacaksa bir farklılık doğuracak en önemli değişiklik (link) ile olur, (link) kullanmaya olanak sağlar. (link), eski Acera'lar (RD-M260) v.b. takılabilir ama koca dişlileriyle gayet iyi bir seçenek olan Altus M310'a kıyasla pek bir fark olmaz. Diğer markalardan da seçenekler bulunabilir ama ben Shimano dışındaki markaları pek takip etmediğimden ve Sram 3.0 dışında Shimano dışı 8'li model kullanmadığımdan önerebileceğim bir model yok. Zaten diğer markaların yerelde bulunabilirliği çok kısıtlı.
Abi dediğin modele baktım TR de tek bir sitede görünüyor. Yeni bir model mi. Fiyat açısından sordum.

🤔 Gördüğüm tüm gravellerde drop bar gidon var. Kullanamayacağım için şehir bisikletine dönebilirim.
Vites seçimi nedeniyle mi gravel dediniz.?
Specialized sirrus x bakmanız gereken model diyorum

• Beğen
Tepkiler: glaZEDX
Abi dediğin modele baktım TR de tek bir sitede görünüyor. Yeni bir model mi. Fiyat açısından sordum.

Yeni saylır, yaz başında çıktı, M3020 ve ruble beraber duyurulmuştu.
image.png

Zamanla başka yerler de satmaya başlar.

• Beğen
Burada olduğum kendimi şanslı ve ayrıcalıklı hisediyorum. Çok teşekkürler.

Arkadaşlar selamlar, bende halı hazırda 46 kadro bir mosso legarda 2127 mdm h var ancak kadrosu küçük gelmeye başladığı için ben satıp Peugeot t11x2 almayı düşünüyorum. Size bir kaç sorum olacaktı:

1-171 boy 78 cm iç bacak boyuyla (bacak boyu yanlış olabilir) 49.5cm kadro bana tam olur değil mi?
2-Adk bisiklete veya çalışanlarından birisine WhatsApp üzerinden nasıl ulaşabilirim ( (link) baktım iki tane mağazaları varmış bu ilandaki mağazası için)
3- Adk bisiklet güvenilir bir mağaza mi çünkü almadan önce garanti belgesini imzalayıp bana göndermelerini rica edeceğim kurulumu ben kendim hallederim inşallah
4- Bisikleti asıl değiştirme amacım mossonun kadro boyunun küçük gelmesi ve ileride gravel lastiği takıp gravelimsi arazilere girmek. (Benim mossoya göre artıları hollowtech orta göbek, alüminyum maşa, daha dik bir oturma pozisyonu ve tabiki sıfır olması)

Mosso legarda 2224 gidon boğazı açısı yeterli gelmiyor. Yükseltmek değilde. Açısını dahada arttırıp dik oturuş pozisyonu istiyorum. Nasıl bir aparat almam gerekli.

Mosso legarda 2224 gidon boğazı açısı yeterli gelmiyor. Yükseltmek değilde. Açısını dahada arttırıp dik oturuş pozisyonu istiyorum. Nasıl bir aparat almam gerekli.

Mosso'nunki zaten epey yukarı kalkıyor ama 90 dereceye kadar (tam yukarı) kalkan şu var: (link)

• Beğen
Abi bu ürün ölçüsü legarda 2224 uyumlumu.

Maşa tarafı 28.6 mm (1.1/8"), bu serinin hepsinde aynı şekilde standart.
Gidon tarafı için; Mosso Legarda'larla gelen gidonlar 25.4, o yüzden uyumlu ama emin olmak için gidonun ortasındaki en geniş kısmın çapını ölçmek lazım. Burada 25.4 olduğu onaylanmış ama o mesajda verdiğim linkte de 25.4 mü 31.8 mi tartışması vardı. Legarda 19xx'lerde 25.4 olduğu kesin. Göz kararıyla yeni modellerde de aynı ama %100 emin olmak için en güzeli ölçmek. Olur da değişmişse ve 31.8 mm gerekiyorsa aynı yerde 31.8 mm model de var.

• Beğen
Merida satan bisikletçi yok mu artık ? göremiyorum hiç. özellikle speeder serisi çok güzeldi. artık Türkiye'ye getiren bi yer yok mu ?

rd-m3020 arka aktarıcı ve sekizli 11.40 rubleyi tekli yada çiftli aynakolla kullanabilirsiniz. üçlü aynakol için kapasitesi yeterli değil
legarda 2224 de sanırsam üçlü aynakol var . bu yüzden ekstradan ikili yeni bir aynakol , ikili ön aktarıcı , ikili sol vites kolu , üzerindeki fren kolu ile birleşikse bir de fren kolu almanız gerekicek. bu yüzden bunca masrafı göze almanız gerekir .
rd-m3020 aktarıcı ve 11.40 geliştirmesini ekstradan zincir dışında başka bir parça gerektirmeyen peugeot t10 x2 düşünenlere veya kullananlara öneririm

• Beğen
Merhaba salcano ımpetus kıvamında farklı öneriniz var mı acaba? Bütçe 15-17 civarında. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Maharaja
Peki 10k tl civarında şehir bisikleti tavsiyeniz var mı acaba?

Arkadaşlar selam, Oğluma bisiklet hediye etmek istiyorum . Ekte detayları yazdım. Kaliteli ve konforlu bir bisiklet seçimi için yardımcı olabilir misiniz?
Kendisi uzun süredir bisiklete binmiyordu. Yeniden heves etmeye başladı. iyi kullanır ama profesyonel bir kullanım alışkanlığı yok.

Güzergah : Anadolu yakası sahil turu ve Maltepe Kadıköy arası
Boy : 168 Yaş 19
Kullanım sıklığı : Haftada 2. max. 3 gibi (2 saat)
Önmeli not : Bisikletin arkasında enstrüman taşımak istiyor (çantası ile birlikte tenor sax)
Bütçe : 10-15K

Arkadaşlar selam, Oğluma bisiklet hediye etmek istiyorum . Ekte detayları yazdım. Kaliteli ve konforlu bir bisiklet seçimi için yardımcı olabilir misiniz?
Kendisi uzun süredir bisiklete binmiyordu. Yeniden heves etmeye başladı. iyi kullanır ama profesyonel bir kullanım alışkanlığı yok.

Güzergah : Anadolu yakası sahil turu ve Maltepe Kadıköy arası
Boy : 168 Yaş 19
Kullanım sıklığı : Haftada 2. max. 3 gibi (2 saat)
Önmeli not : Bisikletin arkasında enstrüman taşımak istiyor (çantası ile birlikte tenor sax)
Bütçe : 10-15K
Sabit maşalı carraro sportive, peugeot t11, mosso legarda.
Şu an en ulaşılabilir olanlar bunlar.
S kadro olmasına en az 8'li ruble olmasına dikkat ederseniz uzun süre götürür.
Saksafon için bagaj takabilirsiniz.
Ayrıca İstanbul sokaklarında saksafon taşıyan bisikletli bir genç manzarasını şehrimize hediye ettiğiniz için ben kendi adıma teşekkür ederim.

Merhaba
Yaş 34,Boy 183cm, bacak boyu 84, L boy bir kadro almayı düşünüyorum. Kullanım hep asfalt zeminde olacak. 50-100km menzilde spor amaçlı gidip geleceğim. Ergenlik döneminde çok binerdim. Neredeyse 20 yıldır binmedim. Tekrar baslamak istiyorum. Ankara bağlıca civarında kullanacağım. Yoğun trafiğe sokak aralarına girmeyeceğim. Sabah erken kimsenin olmadığı zamanlarda binmeyi planlıyorum

Trek fx2, fx3 ve carraro 230 arasında kaldım. Yorumlarınıza ihtiyacım var.

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba,
Sedona 410 (sari) bisikletimden inanilmaz memnundum. Akici, hafif, suratli, saglam.
Sonrasinda bazi sebeplerle sattik.
Ardindan 3 yildir Btwin Orginal 520 kullaniyordum ki tasinma vs sebeplerle onu da sattik.
Orginal 520 sehir ici gezintiler icin iyi bir bisiklet biraz spor yapalim performans vs sebeplerle kullanilamiyordu. Malum agir da bir bisiklet.

simdi, bana Sedona 410’un keyfini verecek, sehirde turda hatta surat yapmaya da musait bir bisiklet istiyorum.

Bana ne tavsiye edersiniz?
Konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle size teşekkür ediyorum, burada gerçekten insanlara çok faydalı oluyorsunuz, teşekküler Spartiat hocam.
Benim de tavsiyenize ihtiyacım var, ve bir hafta içinde bisiklet almam gerekiyor. Taşınırken Orginal 520 bisikletimi bir arkadaşa bıraktım. Dolayısı ile bisikletsizim. Yurt dışında yaşıyorum, şu anda bulunduğum ülke Makedoya ve doğru düzgün bisiklet bulmak zor. O sebeple bisikleti alayım, gideyim diyorum.
Fiyatlara da baktığımda, son incelediğimden bu yana, gerçekten çılgın derecede artmış fiyatlar. Açıkcası da bütçem de sıkıntılı, şimdi çocuklara bisiklet alıyorum. Bu sebeple bana bütçe kalmadı. En fazla 5-6 bin. Bu bütçeye ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle size teşekkür ediyorum, burada gerçekten insanlara çok faydalı oluyorsunuz, teşekküler Spartiat hocam.
Benim de tavsiyenize ihtiyacım var, ve bir hafta içinde bisiklet almam gerekiyor. Taşınırken Orginal 520 bisikletimi bir arkadaşa bıraktım. Dolayısı ile bisikletsizim. Yurt dışında yaşıyorum, şu anda bulunduğum ülke Makedoya ve doğru düzgün bisiklet bulmak zor. O sebeple bisikleti alayım, gideyim diyorum.
Fiyatlara da baktığımda, son incelediğimden bu yana, gerçekten çılgın derecede artmış fiyatlar. Açıkcası da bütçem de sıkıntılı, şimdi çocuklara bisiklet alıyorum. Bu sebeple bana bütçe kalmadı. En fazla 5-6 bin. Bu bütçeye ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler...

6 bin TL civarına vidalı rubleli 21 vitesli modeller dışında pek seçenek kalmadı.
(link) (V)
(link) (MD)
(link) (HD)

Bunların aynakolları Shimano değil:
(link) (V)
(link) (V)

Kron'un biraz daha düşük seviye bileşenler içeren modelleri 5000-6000 aralığında:
(link) (V)
(link) (MD)
(link) (HD)

Mosso'nun baz modeli 7 bin liranın üstüne çıktı: (link)

Bir de Carraro, Ümit v.b. markaların çelik kadro modelleri var.

Yukarıdakilerin hepsi Original 520'den hafif ama işçilik olarak ondan zayıf olur.

Bunlar bütçeye uygun olanlar. Önerme kısmına gelince, benim önerim kampanya, kupon v.b. kovalayarak bütçeye sığdırarak ya da uygun taksitle bütçeyi biraz aşarak 24 vitesli Carraro ya da Mosso modellerinden birini almak olur.

Son düzenleme:
Geri