Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Sayın arkadaşlar, eski bisikletim 56 cm kadro bir retro mountain bike idi. Şimdilerde fitness treekking tarzı bir şeyler bakmaktayım. 56 cm kadro 26 jant (eski bisiklet) ile 53 cm kadro 28 jant bisiklet birbirlerine denk gelir mi?
Ahiret sorusu gibi oldu,farkındayım.

Ölçüleri uyarlamaktansa doğrudan boy ve iç bacak boyunuzdan yola çıkıp hedefinizdeki modeldeki kadro boylarının uygunluğuna bakmak daha iyi olur bence. Carraro Sportive, Mosso Legarda gibi yaygın modellerin her boyunun kullanıcısı var, kendi ölçüleri ve kadrolarını yazanlar kıyaslamanıza yardımcı olur. Bir de trekking bisikletlerinde aralıklar 4-5 cm civarında oluyor, mesela Legarda'da 53 cm yok, 51 ve 56 var, Sportive'lerde bazısında 51-56, bazısında 48-52-56 v.b.

Hocam peki 3x9 sistemlerde de ön yapraklar arası mesafe 8s ile aynı mı?

Aynıdır. Arkası 6/7/8'den daha fazla dişli içeren setlerde zincir kalınlığı da değiştiğinden arkası aynı vites sayılı gruplardan kullanma ihtiyacı başladığı için 3x9 sette ona uygun aynakol kullanmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Scudo
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Sayın arkadaşlar, eski bisikletim 56 cm kadro bir retro mountain bike idi. Şimdilerde fitness treekking tarzı bir şeyler bakmaktayım. 56 cm kadro 26 jant (eski bisiklet) ile 53 cm kadro 28 jant bisiklet birbirlerine denk gelir mi?
Ahiret sorusu gibi oldu,farkındayım.
Fitness bisikletinden beklentiniz hız ise size tavsiyem endurance bir yol bisikletine geçiş yapın.

Merhaba arkadaşlar, 2 arkadaş bisiklet almak istiyoruz.
Bir tane şehir/tur bisikleti, bir tane de MTB almayı düşünüyoruz.

Araştırmalarımız genelde hangi marka alınmalı yönünde oldu ilk etapta fakat kullanmadığımız için sadece okuduğumuz kadar biliyoruz. Diğer parçaları zaten bilmiyoruz ve çok karmaşık geliyor şu an sıfır bilgili 2 kişi için...

Cannondale
Corratec
Cube
Focus
Ghost
Giant
Merida
Scott
Specialized
Trek

Bu markaların en iyiler olduğunu yazıyorlar genelde kullanıcılar ama bizim için önemli olan markadan ziyade uzun ömürlü kaliteli kadro ve sağlam bileşenleri bir arada kullanması. Yani yukarıdaki markalar olması şart DEĞİLDİR. Satış sonrası garanti destek servis ağı ne kadar yaygın ve ne kadar arkasında duruyor ürünün ve müşteriyle iletişimler sadece satana kadar değil de üründe en ufak sorunda yardımcı oluyor olmaları. Yedek parçalarında ve tamirinde sorun yaşamak istemiyoruz. Çünkü anlamıyoruz. Ve son olarak bir heves ile alıyoruz fakat üç ay sonra bizlik değilmiş diyip ya da çok güzelmiş ya daha iyisini alalım yükseltelim bunları derken, 2.el olarak hem çok fazla maddi bir zarar olsun istemiyoruz hem de tutulan modeller olmasını istiyoruz ki satarken de zorlanmayalım. Bunları da göz önünde bulundurarak yardımcı olabilirseniz çok seviniriz...

Şehir/tur bisikleti kullanacak arkadaş;

Sıfır için bütçe 15-18 bin TL / ikinci el için 8-10 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.79 boyunda 95 kilo ve 79cm bacak boyu var.
+ 27.5 inç ve üzeri jant boyu
+ Vites tercihi yok
+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör.
+ Disk fren
+ Düz gidon
+ Alüminyum kadro ( karbona paramız yetişmez :) )

MTB bisikleti kullanacak arkadaş;
Sıfır için bütçe 9-10 bin TL / ikinci el için 7-8 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.83 boyunda 75 kilo ve 84cm bacak boyu var.
+ 21 vites ve üzeri
+ Gidondan kilitlenebilir ön amortisör. arka amortisör istemiyoruz.
+ Disk fren
+ Düz gidon

Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikleri göz önünde bulundurarak bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz..

...

Cannondale
Corratec
Cube
Focus
Ghost
Giant
Merida
Scott
Specialized
Trek

Bu markaların en iyiler olduğunu yazıyorlar genelde kullanıcılar ama bizim için önemli olan markadan ziyade uzun ömürlü kaliteli kadro ve sağlam bileşenleri bir arada kullanması. Yani yukarıdaki markalar olması şart DEĞİLDİR. ...

...

Şehir/tur bisikleti kullanacak arkadaş;
Sıfır için bütçe 15-18 bin TL / ikinci el için 8-10 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.79 boyunda 95 kilo ve 79cm bacak boyu var.
+ Vites tercihi yok
+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör.
+ Disk fren
+ Düz gidon

...

Saydığınız markaların ürünleri için bütçeyi epey arttırmanız lazım, bazıları için bütçe arttırmak da çözüm değil, Türkiye'den temin edebilmek çok zor.

Karbon maşa olup bütçenize uygun bir model bilmiyorum, en yakın model bu: (link)

Gidondan kilitlenebilir ön maşalı olarak da şunlar var:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Sportive 350 de gerçek bir karbon kullanıldığıdan çok şüpheliyim. Karbon bir maşalı bisiklete göre epey ağır.
12,7kg.
Benim full alüminyum bisiklet bile 11,5kg.

@StanicEnemy Sirf masada anca 300 gram kadar bir hafifleme olur. Sportive 350 ye simdi baktim, ana borulari kalin bir model. Ayrica seatstayi sele borusuna alttan baglamislar. Dayanim olarak bertaraf etmek icin o borular da kalin. Yol bisikleti olmadigindan, ibre hafiflik'ten dayanim'a dogru kaymis haliyle.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
@StanicEnemy Sirf masada anca 300 gram kadar bir hafifleme olur. Sportive 350 ye simdi baktim, ana borulari kalin bir model. Ayrica seatstayi sele borusuna alttan baglamislar. Dayanim olarak bertaraf etmek icin o borular da kalin. Yol bisikleti olmadigindan, ibre hafiflik'ten dayanim'a dogru kaymis haliyle.
Can abi yine de bana çok ağır geliyor, yani ben mi yanlış biliyorum fakat bir şehir / fitness bisikletine göre bana çok ağır geliyor. Nerdeyse 13kg artı karbon maşa. Bir arkadaşım da 2015 model cube mtb var o bile 13kg civarında. Ayrıca parasını hak etmeyen bir bisiklet bana sorarsan. 10 bin tl civarı olsa o zaman bu kadar şikayetçi olmazdım o bisikletten.

@Spartiat
İlginiz için teşekkür ederim. Bahsi geçen markalar da ikinci elde düşünülebilir hocam sıfır olmak zorunda değil.
MTB için tavsiyeleriniz neler olur peki?

MTB için 18" (link) 8800 TL en iyi seçim olur bence bu bütçede. Alivio vites sistemi oldukça iyi. Normal fiyatı 10.150 TL.

Şehir/Tur bisikleti için de (link) 16.545 TL olabilir ama 179 Boy için L kadrosu yok sanırım. Scott kendi sitesindeki chart'a göre M kadro da olabilir diyor.

Marka olmasa da olur dersen (link)12400 TL Scott'a göre daha iyi vites sistemiyle başlangıç için oldukça iyi. Bence alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Masarifane
@Spartiat
İlginiz için teşekkür ederim. Bahsi geçen markalar da ikinci elde düşünülebilir hocam sıfır olmak zorunda değil.
MTB için tavsiyeleriniz neler olur peki?

MTB ilgi alanımın dışında ama yine yerli yaygın markalara bakabilirsiniz. Onda istekleriniz epey düşük olduğu için bütçeye uygun epey model var.
(link)
(link)
(link)
(link) (yukarıdan Dağ menüsü)
(link)
(link)

Daha net cevaplar "Dağ bisikleti tavsiyeleri" konusundaki mesajınıza cevaben MTB'lerle ilgilenen arkadaşlardan gelir.

...
Şehir/Tur bisikleti için de (link) 16.545 TL olabilir ama 179 Boy için L kadrosu yok sanırım. ...
...

Bu model arkadaşın "+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör. " kriterini karşılamıyor. Zoom 187D maşa üstünden kilitli.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
MTB ilgi alanımın dışında ama yine yerli yaygın markalara bakabilirsiniz. Onda istekleriniz epey düşük olduğu için bütçeye uygun epey model var.
Dağ Bisikletleri
Dağ bisikletleri - Carraro
MOUNTAIN
Bisan Official - 1963'ten Beri - Bisan Bisiklet (yukarıdan Dağ menüsü)
Dağ Bisikleti | Corelli Bisiklet
- Peugeot Bisiklet

Daha net cevaplar "Dağ bisikleti tavsiyeleri" konusundaki mesajınıza cevaben MTB'lerle ilgilenen arkadaşlardan gelir.

Bu model arkadaşın "+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör. " kriterini karşılamıyor. Zoom 187D maşa üstünden kilitli.

Teşekkürler hocam beklemedeyim zaten 🙏🏿🙏🏿

Arkadaşlar graveldi yoldu şehiri derken kafam iyice karıştı. Ve gravel grubu inceleyince fiyatlarda 20 bin seviyelerini buluyor .

Salcano bayisinde city sport 27s HD görmüştüm 10000 tl ye bırakacak. Bunda alivio setler var.

Acaba city sport 30s HD deore setliye 13500 tl vermem bana diğer modele göre anlamlı bir fark hissettirirmi?

Açıkcası uzun yıllar hem şehir içi asfalt hem il ilçeler arası asfalt toprak yol yapma niyetindeyim.

Almışken keşke şunu alsaymışım demek istemiyorum

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

Paran varsa City sport 30s al yoksa 27s. +2400 TL farka bence değer. Sadece vites sistemi değil maşa farkı da var.
(link)

Şehir bisikleti arayışında olan arkadaşlarım için, değerlendirmek isterseniz kendi ilanımı paylaşıyorum.
(link)

Merhaba sehir/tur bisikleti bakiyorum su bisikletler arasinda kaldim bir turlu tercih yapamiyorum peugot t11 t11x2 t12fs amortisorlu masaya ihtiyacim var mi bilmiyorum yollar burda baya kotu arnavut kaldirim falan cok fazla cukurlar falan ama amortisorsuz daha uzun omurlu olur gibi geliyor. T11x2 vites sayisi az nasil olacak bilmiyorum gitmek istedigim bir rota var yol baya diklesip sonra inise geciyor onu hesaba katmam lazim su an asiri dandik bir bisiklet kullaniyorum marka model belli degil ciddi bisiklet ilk defa alacagim. Ilk basta gravel bisiklete niyetim vardi ama butce sebebiyle vazgectim iki katina cikiyor fiyatlar malesef :(

Merhaba sehir/tur bisikleti bakiyorum su bisikletler arasinda kaldim bir turlu tercih yapamiyorum peugot t11 t11x2 t12fs amortisorlu masaya ihtiyacim var mi bilmiyorum yollar burda baya kotu arnavut kaldirim falan cok fazla cukurlar falan ama amortisorsuz daha uzun omurlu olur gibi geliyor. T11x2 vites sayisi az nasil olacak bilmiyorum gitmek istedigim bir rota var yol baya diklesip sonra inise geciyor onu hesaba katmam lazim su an asiri dandik bir bisiklet kullaniyorum marka model belli degil ciddi bisiklet ilk defa alacagim. Ilk basta gravel bisiklete niyetim vardi ama butce sebebiyle vazgectim iki katina cikiyor fiyatlar malesef :(
Bisikletin vites sayısı mı yoksa dişli oranları mı daha önemli bunun hakkında başka bir başlıkta bir yazı paylaşmıştım . fikir verebilir.

Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Bisikletin vites sayısı mı yoksa dişli oranları mı daha önemli bunun hakkında başka bir başlıkta bir yazı paylaşmıştım . fikir verebilir.
upgrade yapabilecegimi dusunmuyorum hocam alip devam edicem muhtemelen de seyi merak ediyorum gravel a bir bisikleti cevirmek istesem en yakini hangisi olur yol bisikletlerimi

Merhaba arkadaşlar kron tx 500 ile legarda 2224 arasında kaldım kron 2020 model kronun bileşenleri bir tık daha iyi fakat 2 yıl daha yaşlı fiyatları aşağı yukarı aynı sizce hangisini almalıyım

Merhaba arkadaşlar kron tx 500 ile legarda 2224 arasında kaldım kron 2020 model kronun bileşenleri bir tık daha iyi fakat 2 yıl daha yaşlı fiyatları aşağı yukarı aynı sizce hangisini almalıyım
her ikisinde de hangi grup setler var
ve ikisi de sıfır mı

Geri