Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra yeni bir bisiklet ile tekrar aranıza katılmaya karar verdim. Eski üyeliğim silinmiş, yeniden üye olmak zorunda kaldım. Herkese selamlar
Altı senedir bisiklet kullanmıyorum. Daha önceki bisikletim Sram Apex setli bir Cyclocrosstu. Slick lastiklerle şehir içi sportif sürüş amacıyla kullanıyordum. Her ne kadar drop gidonlu bisikletler bir yandan hala beni cezbetse de, şu an daha küçük bir şehirde olduğum ve şehir içi ulaşım ve spor amaçlı kullanımda düz gidon bir bisikletin daha iyi olacağını düşündüğüm için düz gidon ve düz maşa bir şehir-fitness bisikleti bakıyorum.
Aradıklarım:
10 000 TL civarı azami bütçe (Çok çok iyi bir teklif ve kayda değer bir fark olması halinde biraz esneyebilir)
Düz maşa - Tercihen çelik
Rahat ve güzel bir geometri
Geometride düşük orta göbek alçaklığını (Yüksek BB Drop) seviyorum. En az 65 - 70 mm olmalı.
Çok yüksek donanım aramıyorum ama beni yormasın, sorunsuz çalışsın. Çok iyisinde gözüm yok.
İlk araştırmalarım sonucu aşağıdaki alternatifleri buldum.
Carraro Sportive 328
Peugeot T11x2
Giant Escape 3
Kron SPX 300
İçlerinde en beğendiğim Peugeot T11x2 oldu. Önceden de iki yaprak aynakol kullandığım için bana daha yakın geliyor. Anladığım kadarıyla idare edecek, üzmeyecek bir donanıma sahip. Ayrıca geometrisi hoş ve dengeli görünüyor, en düşük bb drop 70 mm ile Peugeot'da. Lastik markası belirtilmemiş. Fiyat olarak da en uygunu, bütçeyi zorlamadan alabiliyorum. Ekipman vs için daha rahat olacağım bu seçenekte.
Giant da hoşuma gitti ama donanım olarak diğer alternatiflere göre çok zayıf. Çelik maşalı olması çok güzel. BB drop biraz az, 60 mm. Alın borusu da nispeten kısa. Sanırım diğer alternatiflere göre bir tık daha agresif bir geometriye sahip.
Carraro'da 65 mm BB drop var. Alın borusu ise çok uzun. Sanırım en rahat geometri bunda. Schalbe lastik olması güzel. Ayrıca vizyonları hoşuma gitti, kendilerini baya geliştirmişler. Çok çeşitli bisiklet üretmişler ve hemen hemen hepsinin bilgilerini ve geometrilerini sitesinde bulabiliyorsunuz. Kron ve Salcano ise sınıfta kalmış bu anlamda.
Kronun geometri bilgilerine ulaşamadığım için soğuk bakıyorum. Ama bir üst model olan SPX 500 ün donanımı çok iyi, deore aktarıcı vs var. Düşündürmüyor değil.
Burada olmayıp da önerebileceğiniz tavsiyelere de tabi ki açığım. Siz değerli üyelerin yardımlarını bekliyorum
Ek: Peugeot geometri:
301939 dosyayı görüntüle