Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Selamlar, aranıza yeni katıldım. Spor amaçlı olarak bisiklete başlamak istiyorum. Bütçe olarak Maks 20k olarak çıktığım yola bu sitedeki önerilen seçenekleri bilmediğim için 30k olarak yükseltmiştim ama gerek kalmazsa mutlu olacağım 😊 Sürüşlerimi neredeyse tamamen şehir içinde ve genelde sahil kesimlerinde yapmayı planlıyorum. Sahil yoluna kadar da bisiklet ile gideceğim, yaklaşık 15-20dk sürer diye düşünüyorum. Kaldırımlara in-çık veya bozuk yollarda da rahat olsun düşüncesi ile bir bisiklet seçmek istiyorum. Bisiklet seçimi olarak Şehir, Hibrit veya Trekking arasında bir seçim yapmak istiyorum. Hibrik ile Trekking arasında tam olarak ne fark var bilmiyorum. Seçimim için hız/performans öncelikli değil, benimle aynı eforu veren birisi benden hızlı sürebilir 😊 Şuanlık uzun yol, tur veya offroad tarzı bir sürüş düşünmüyorum ama olur olur da yaparsam çok üzmeyecek bir seçim olmasını istiyorum.

Bu forumu keşfetmeden önce gittiğim mağazalardan aldığım önerileri elediğim zaman geriye 2 seçenek bıraktım;
Giant Escape 2 City Disc (Shimano Altus)
BTWIN Riverside 920 Trekking 28 (SRAM NX 11 & Mavic Crossride FTSX)

Buraya kadar olan kısım için ise forum içerisinde son zamanlarda yapılan yorumlar ve önerilen bisikletler için bu modeller çok ön planda görünüyor;
Mosso Legarda 2330 MSM H
BIANCHI T0011X3 28
(Fren PROMAX)
BISAN TRX 8500 City

Bu konuda düşüncelerimi paylaşıp sizinle birlikte seçimimi noktalamak istiyorum. Normalde Giant markası bana en yakın olanıydı. Bilinen bir marka olduğu için bir sorun yaşamayacağımı düşündüm fakat Shimano Altus setini kullanan bir bisiklete bu para verilmez şeklinde bir dönüş aldım ve araştırdığımda gerçekten Giant Escape 2 City Disc modeli aslında barındırdığı donanımdan ziyade marka olarak yüksek fiyata sahip bir ürün gibi duruyor. BTWIN Riverside 920 ise hiç fikrim olmayan fakat kullandıkları parçaların fiyatlarına göre indirimli satış fiyatı ile daha alınabilir bir ürün gibi duruyor. SRAM NX 11 set ve Mavic jantlar nasıl bilmiyorum ama fiyatları yüksek ürünler olduğu için beni bir düşündürdü. Sizce bu yukarıdaki 2 model arasında bir seçim yapmam mı daha mantıklı yoksa F/P olarak mantıklı olan Mosso Legarda 2330 MSM H gibi bir model almak mı mantıklı?
Veya 30k vereceksen bu da var diyerek tamamen farklı bir model ile gelip kafamı karıştırmak isteyen çıkar mı? 🤣 Bence hiç gerek yok ama 😊

Scudo
...
Bu forumu keşfetmeden önce gittiğim mağazalardan aldığım önerileri elediğim zaman geriye 2 seçenek bıraktım;
Giant Escape 2 City Disc (Shimano Altus)
BTWIN Riverside 920 Trekking 28 (SRAM NX 11 & Mavic Crossride FTSX)

Buraya kadar olan kısım için ise forum içerisinde son zamanlarda yapılan yorumlar ve önerilen bisikletler için bu modeller çok ön planda görünüyor;
Mosso Legarda 2330 MSM H
BIANCHI T0011X3 28
(Fren PROMAX)
BISAN TRX 8500 City
...

(link) 30,081.39 TL resmi fiyat
(link) 29,990 TL
(link) 18,900 TL mağaza fiyatı
(link) 20,450 TL resmi fiyat, dün 17-18 bin TL mağaza fiyatları gördüm
(link) 20,935 TL resmi fiyat

Model seçimleriniz çamurluklu-bagajlı olarak kullanacağınızı gösteriyor, sanırım hibrit/trekking modellerinden birini (B'twin, Mosso, Bianchi) aldığınızda bagaj ve çamurluk takmayı düşünüyorsunuz. Öyle ise bu aksesuarları olmayan modellerin fiyatlarına bu ürünlerin masrafını ekleyerek karşılaştırmak lazım. İlk önce süspansiyon konusunu netleştirirseniz modellerin ya ikisi ya üçü gider, seçim kolaylaşır.

...Hibrik ile Trekking arasında tam olarak ne fark var bilmiyorum....

Bazı markalar süspansiyonlu, hem şehir hem araziye uygun modelleri hibrit olarak, düz maşalı şehir içi ve sportif kullanıma uygun modelleri trekking olarak; bazıları hepsini birden trekking olarak sınıflandırıyor; küçük bir kısmı da (mesela Carraro) hepsini şehir bisikleti kategorisinde topluyor.

...Shimano Altus setini kullanan bir bisiklete bu para verilmez...

Çok güzel bir kadro vardır ya da diğer bileşenler mükemmeldir, daha iyi setli versiyonu yoktur ya da bulunamıyordur, seti değiştirmek göze alınır, o zaman eski Altus (M310) setli bir bisiklete bu para verilir. Bu model üzerine konuştuğumuzda ben de vermem mesela. Az bir fark olsa yine değer ama indirimde yerli yaygın denklerinin iki katı fiyat epey fazla.

... BTWIN Riverside 920 ise hiç fikrim olmayan fakat kullandıkları parçaların fiyatlarına göre indirimli satış fiyatı ile daha alınabilir bir ürün gibi duruyor. ...

Flatbar gravel tadında, toprak yol kullanımı için güzel bir model.

...F/P olarak mantıklı olan Mosso Legarda 2330 MSM H gibi bir model almak mı mantıklı?...

Küçük kadroları hariç piyasada bulunmuyor. Yenisini bekliyoruz ama Mosso'dan ses yok. Legarda Pro serisinin şimdiye kadar açıklanmayan modelleri sadece CUES'li gelirse muhtemelen bu konfigürasyonda bir Legarda gelmez.

...Veya 30k vereceksen bu da var diyerek tamamen farklı bir model ile gelip kafamı karıştırmak isteyen çıkar mı? 🤣 Bence hiç gerek yok ama 😊

Bence gerek var :) Seçtiğiniz modellere bakılırsa halihazırda kafa karışıklığı var. Mesela seçtiğiniz hazır şehir modellerine benzer epey model listede yok. Riverside gibi toprak yola daha uygun epey CUES'li model de var. Beklentiler (süspansiyon, şehir modeli, oranlar bakımından amaca uygunluk) biraz daha netleşirse epey farklı seçenekler konuşulabilir ama netleşmeden onlarca modele yayılmak çok pratik değil.

Öncelikle detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Seçimim konusunda çok yardımcı oldunuz. Acaba "Aynı gün içinde cevap gelir mi?" diye beklerken yanıt görmek ayrıca mutlu etti. 😊

Model seçimleriniz çamurluklu-bagajlı olarak kullanacağınızı gösteriyor, sanırım hibrit/trekking modellerinden birini (B'twin, Mosso, Bianchi) aldığınızda bagaj ve çamurluk takmayı düşünüyorsunuz. Öyle ise bu aksesuarları olmayan modellerin fiyatlarına bu ürünlerin masrafını ekleyerek karşılaştırmak lazım. İlk önce süspansiyon konusunu netleştirirseniz modellerin ya ikisi ya üçü gider, seçim kolaylaşır.
Seçtiğim modellerde aksesuarlara çok dikkat etmedim açıkcası. Bagaj olarak neredeyse kesin bir şekilde kullanmayacağım diyebilirim. Fakat çamurluk yağışlı havalarda da sürmek istersem diye güzel olabilir, ama şart değil.
Süspansiyon konusuna gelirsek şehir için kullanacağım için bir çok kişi "Gerek yok." şeklinde dönüş yapmıştı fakat performans kaygım olmadığından ve rahatlık biraz daha ön planda olduğu için süspansiyonlu bir model düşünüyorum. Dolayısıyla listeden Giant Escape 2 City Disc ve BIANCHI T0011X3 28 çıkmış oluyor.

Çok güzel bir kadro vardır ya da diğer bileşenler mükemmeldir, daha iyi setli versiyonu yoktur ya da bulunamıyordur, seti değiştirmek göze alınır, o zaman eski Altus (M310) setli bir bisiklete bu para verilir. Bu model üzerine konuştuğumuzda ben de vermem mesela. Az bir fark olsa yine değer ama indirimde yerli yaygın denklerinin iki katı fiyat epey fazla.
Kadro kaliteleri ve setler konusunda detaylı bilgim olmadığı için sizin yorumlarınız ve yaptığım ufak araştırmalar sonucu Giant Escape 2 City Disc modelini elemiş bulunuyorum.

Flatbar gravel tadında, toprak yol kullanımı için güzel bir model.
BTWIN Riverside 920 Trekking 28 modelini sadece üzerinde bulunan SRAM NX 11 & Mavic Crossride FTSX'den dolayı listeme eklemiştim. "Bu fiyata bunlara sahip bisiklet bulmak zor.." şeklinde yorumlar yapılmıştı. Fakat sürüşlerimin hiç yoktan şuanki planlarıma göre toprak zeminde olmayacağını düşünürsek bu modeli de elemek mantıklı duruyor.

Küçük kadroları hariç piyasada bulunmuyor. Yenisini bekliyoruz ama Mosso'dan ses yok. Legarda Pro serisinin şimdiye kadar açıklanmayan modelleri sadece CUES'li gelirse muhtemelen bu konfigürasyonda bir Legarda gelmez.
Küçük kadro olması benim için bir sorun yaratmıyor. Boyum 171 cm fakat iç bacak boyum 72 cm normalden biraz daha kısa. Bu sebeple M beden yerine S bir bisiklet bana daha uygun olacak diye düşünüyorum. Mosso Legarda 2330 MSM H satışı yapan firma ile bugün görüştüm. "Yeni gelecek olan modellerinde Deore serisi kullanılmayacak. Yeni gelecek seriyi beklemek yerine eğer bedeni oluyorsa bu seriyi almanı tavsiye ederim." şeklinde bir dönüş oldu.

Bence gerek var :) Seçtiğiniz modellere bakılırsa halihazırda kafa karışıklığı var. Mesela seçtiğiniz hazır şehir modellerine benzer epey model listede yok. Riverside gibi toprak yola daha uygun epey CUES'li model de var. Beklentiler (süspansiyon, şehir modeli, oranlar bakımından amaca uygunluk) biraz daha netleşirse epey farklı seçenekler konuşulabilir ama netleşmeden onlarca modele yayılmak çok pratik değil.
Aslında şu sebeple fiyatı olabildiğince düşük tutmak istiyorum. İlerleyen günlerde bisiklet benim için gerçekten hayatımda yer eden bir hobi olursa fakat tarz olarak değişime gitmek istersem "Keşke ilk bisikletime bu kadar para harcamasaydım.." gibi bir yorum yapmamış olurum hem de olur olur da sürmekten vazgeçersem nispeten daha az üzmüş olur. Fakat yine de 30k gibi bir bütçen varsa buna da bakmanı tavsiye ederim dediğiniz bir öneri var ise bakmak isterim.

Şuanlık geldiğim son noktada BISAN TRX 8500 City veya Mosso Legarda 2330 MSM H modelleri arasında kaldım. Yarın son kararımı verip gidip almayı planlıyorum. 🥳 😊

Kusura bakmayın forumda yeniyim konu acamiyorum,Kron Rc4000 2020 model Claris alınır mı?

Kusura bakmayın forumda yeniyim konu acamiyorum,Kron Rc4000 2020 model Claris alınır mı?

"alınır mı" sorusunu cevaplayabilmek için gereken en önemli ayrıntılardan biri fiyat. Mesela 10 bin liraysa alınır, 30 bin liraysa alınmaz.
Neyse ki bulmak çok zor değil: (link)
Bu ise bisiklet temiz, fiyat makul.
O fiyatlara alternatif olarak Mosso Cavalier Claris'ler de var: (link)

...Şuanlık geldiğim son noktada BISAN TRX 8500 City veya Mosso Legarda 2330 MSM H modelleri arasında kaldım. Yarın son kararımı verip gidip almayı planlıyorum. 🥳 😊

Legarda 2330 MSM H bir karşılaştırmada TRX 8500 City ile karşı karşıya olduğunu duysa üzülürdü. Bisan'ın tek avantajı Suntour maşası ama Mosso'da da markası belirsiz olmasına rağmen gidondan kilitleme özelliği var, birbirini dengeliyor diyebiliriz. Geriye kalan tüm özelliklerde Mosso daha iyi. Bence kadro boyu da uygun. Ben 174/81 ile 46 kadrosunu kullanıyorum.

Donanım bir yana, TRX 8500 City ile Legarda arasındaki en büyük farklardan biri gidon yapısı. Bisan'da gidon yapısı tamamen konfora ve dik oturuşa yönelik, Mosso'da sportif kullanıma yönelik. Kıvrık şehir gidonları şehir içi sürüşlerde rahat bir tutuş sağlıyor ama manevrada zayıf. Mesafe uzayıp hız arttıkça kullanışsız hale geliyor. Legarda'daki hafif kıvrımlı düz gidon sportif kullanımda daha iyi, yol uzadıkça oluşacak rahatsızlıkları önlemek için de iç ya da dış barend ile desteklenebilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kiorva
Legarda 2330 MSM H bir karşılaştırmada TRX 8500 City ile karşı karşıya olduğunu duysa üzülürdü.
O zaman hiç üzmeyelim biz onu ahahaha 😅

Açıkcası ben TRX 8500 City modeline pek bakmadığım için henüz eleme kararını vermemiştim ama siz yorum yapana kadar biraz araştırdım. Gerçekten Mosso harika bir F/P ürünü. Yarın ilk işim mağazaya gidip denemek olacak. Destekler için çok teşekkürler. 🙏

Kazanannn Mosso Legarda 2330 MSM H 🏅🥳

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
O zaman hiç üzmeyelim biz onu ahahaha 😅

Açıkcası ben TRX 8500 City modeline pek bakmadığım için henüz eleme kararını vermemiştim ama siz yorum yapana kadar biraz araştırdım. Gerçekten Mosso harika bir F/P ürünü. Yarın ilk işim mağazaya gidip denemek olacak. Destekler için çok teşekkürler. 🙏

Kazanannn Mosso Legarda 2330 MSM H 🏅🥳

Muhtemelen o son 41 kadro 2330.
Küçük gelir ve bir büyüğü daha iyi görünürse şuradaki 46 kadrolar internetten temin edilebilir: (link)

• Beğen
Tepkiler: Kiorva
Merhaba arkadaşlar, daha önceden yazmıştım ama işe gidip gelmeye ve sportif amaçlı bisiklet almayı düşünüyorum. almışken beni uzun süre götürebilecek bir bisiklet arıyorum daha önceden carraro sportive 328 / cararro elite 9xx seriileri arasında kalmıştım. elite tarzı benim tarzım olmadığına kanaat getirdim mosso legarada x24 msm pro tarzında sportif bir bisiklet arıyorum 187 boy 108 kilo. ilk etapta şehir içi ulaşım ve turlamalar ile başlayıp sonradan yakın ilçeler vs gitmeyi düşünüyorum bütçem 18 bin. yanında kask eldiven aksesuarlarla 22 yi bulacağından 18-20 arasında para ayırabilirim.
önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, daha önceden yazmıştım ama işe gidip gelmeye ve sportif amaçlı bisiklet almayı düşünüyorum. almışken beni uzun süre götürebilecek bir bisiklet arıyorum daha önceden carraro sportive 328 / cararro elite 9xx seriileri arasında kalmıştım. elite tarzı benim tarzım olmadığına kanaat getirdim mosso legarada x24 msm pro tarzında sportif bir bisiklet arıyorum 187 boy 108 kilo. ilk etapta şehir içi ulaşım ve turlamalar ile başlayıp sonradan yakın ilçeler vs gitmeyi düşünüyorum bütçem 18 bin. yanında kask eldiven aksesuarlarla 22 yi bulacağından 18-20 arasında para ayırabilirim.
önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
Önerim :Bir tane elektrikli al işine de rahat git aşınada. Spor yapmak istersen elektriği kapatırsın öyle sürersin yoruldun mu yine elektrik açıp devam edersin. Yer kaplamaz eve arabaya rahat sığar. Bir kask al üstüne bitti gitti 22 bine hem spor aracın hemde gezi iş aracın oldu gitti. Screenshot_20240816_002900_com.android.chrome.jpg

Önerim :Bir tane elektrikli al işine de rahat git aşınada. Spor yapmak istersen elektriği kapatırsın öyle sürersin yoruldun mu yine elektrik açıp devam edersin. Yer kaplamaz eve arabaya rahat sığar. Bir kask al üstüne bitti gitti 22 bine hem spor aracın hemde gezi iş aracın oldu gitti. 320493 dosyayı görüntüle
aynen bunlar daha pratik oluyor hocam ama,
belki katılırsınız belki katılmazsınız ben elektriklilerin bisikletin doğasını bozduğunu düşünüyorum şuanki durumda da söylediğinize göre mantıklı da geliyor.
bunu da değerlendireceğim. biraz araştıracağım
teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Öncelikle merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Şehir içi kullanmak için bisiklet almayı düşünüyorum en üsteki güncel bir iki yorumu okudum; açıkçası bisiklet işinden pek anlamıyorum bütçeme uygun(20k bütçe ayırdım) baktığım 1-2 bisiklet vardı onları buraya linkini koysam yardımcı olabilir misiniz acaba ?
Boyum 190 biraz araştırdım, 56cm(22") bisikletler bana uygun sanırım.

Üyeliğim link koymak için yeterli değilmiş o yüzden linki direk yapıştırdım.

Mosso Legarda Pro

bikestore.com.tr/mosso-legarda-pro-x18-msm-h-56cm-l-xl-kadro-sehir-bisikleti-siyah-antrasit-st18375

Bisan TRX 8400

bikestore.com.tr/bisan-trx-8400-altus-56-cm-l-xl-kadro-28-jant-27-vites-sehir-bisikleti-gri-yesil-sari-st15750

Forumdan tavsiye üzerine bu modele baktım ama maalesef piyasada yok gözüküyor.

Mosso Legarda - 2330

bikestore.com.tr/mosso-legarda-2330-msm-h-56-cm-sehir-bisikleti-siyah-kirmizi-st13657?srsltid=AfmBOoqdQYkY7a1xvqvM7kC1KkEF-H8KJ04vJnmpdh9jFzxt5OtxYEVi

Öncelikle merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Şehir içi kullanmak için bisiklet almayı düşünüyorum en üsteki güncel bir iki yorumu okudum; açıkçası bisiklet işinden pek anlamıyorum bütçeme uygun(20k bütçe ayırdım) baktığım 1-2 bisiklet vardı onları buraya linkini koysam yardımcı olabilir misiniz acaba ?
Boyum 190 biraz araştırdım, 56cm(22") bisikletler bana uygun sanırım.

Üyeliğim link koymak için yeterli değilmiş o yüzden linki direk yapıştırdım.

Mosso Legarda Pro

(link)

Bisan TRX 8400

(link)

Forumdan tavsiye üzerine bu modele baktım ama maalesef piyasada yok gözüküyor.

Mosso Legarda - 2330

(link)

Mosso Legarda 2330 MSM H'yi satan son yer burası ama 46 kadro: (link)
46 en çok aranan boylardan biri olduğundan gerçekten stokta olduğundan emin değilim. Bunlar da bitince 2330 tarihe karışacak, yenisi üretilmiyor.

Listenizde Bisan TRX 8400 olduğuna göre süspansiyonsuz bisikletlere de bakıyorsunuz, o halde şu F/P ürüne de bakın: (link)
Ve bakmışken diğer F/P Bianchi'lere de:
(link)
(link)
(link)
(link)

TRX 8400 de arada kaynamasın, o da güzel model. Tabii Altus olanı: (link) . Bunun Mosso'daki dengi (link), süspansiyonlusu (link), fiyatları rakiplerinden daha uygun, muhtemelen Mosso'nun bitirmeye çalıştığı seriler olduğundan.

Yeni CUES'li Legarda'lar güzel, en azından dişli oranlarının hitap ettiği kişiler için (düz yol için fena değil, yokuşlar için gayet iyi - tekli aynakollu X10 hariç). En üst model X20 de bütçenize uygun: düz maşalı (link) ve süspansiyonlu (link)

Tümü: (link)

• Beğen
Tepkiler: fatihserdar
@Spartiat Bisikletten anlayan adamın hali bir başka oluyor :) Teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için sanırım en son yazdığınız süspansiyonlu Legarda Pro X20 MSM modelini tercih edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Şehir bisikletleri için konfor odaklı gidon karşılaştırması:

Ne varsa yine fırıncı bisikletlerinde var. Bu gidondan bulmaya çalıştimda uyumlu değildi 1/8 maşalara. Eski tip pasolu bunlar.
Screenshot_20240822_224531_com.android.chrome.jpg

Merhaba arkadaşlar, ise gidip gelmek için İstanbulda şehir bisikletine ihtiyacım var, bütçem 10-20 k arasi marka tercihim, Bianchi veya carraro hidrolik disk fren istiyorum. Anlayan arkadaşlar tavsiye verirse çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Hton
Önerim :Bir tane elektrikli al işine de rahat git aşınada. Spor yapmak istersen elektriği kapatırsın öyle sürersin yoruldun mu yine elektrik açıp devam edersin. Yer kaplamaz eve arabaya rahat sığar. Bir kask al üstüne bitti gitti 22 bine hem spor aracın hemde gezi iş aracın oldu gitti. 320493 dosyayı görüntüle
Merhaba
Elektrikli bisiklet için tavsiye ettiğiniz farklı bir marka model daha var mıdır?

Merhaba
Elektrikli bisiklet için tavsiye ettiğiniz farklı bir marka model daha var mıdır?
Merhaba. Alba firmasını öneririm. İstediğimiz modeli alabilirsiniz. Normal bisikletlerde servis, garanti adına trek, specialized, Giant nasıl yüksek güven veriyorsa bu firmada elektrik bisikletlerde öyledir.

Merhabalar,
Önceden market bisikleti ve son zamanda 7. yılını dolduran bir şehir bisikleti kullanıcısı olarak yeni bir bisiklet arayışına girdim. Burada epey bölüm okudum. Az çok fikir sahibi oldum ama daha öncekilerdeki gibi yanlış yapmamak için fikir almaya karar verdim.
Bisikleti şehir içinde ve bisiklet yollarında kullanacağım. İzmir merkez ilçelerinin sahil çevresinde. Yokuş yok. Biraz alıştıktan sonra bisiklet gruplarına katılmak istiyorum, o zaman şartlar biraz değişebilir.
1.67 boylu, 55 kiloyum. Şu andaki bisikletimde kadro boyu yazmıyor. Hangi boylara bakmalıyım?
Arka sele olmasını istiyorum, çanta takacağım. Gerekirse sonradan taktırabilirim. Önereceğiniz bisiklette hazır olmazsa model önerisi de rica ediyorum.
Çamurluk da istiyorum, üstüme su sıçramasından nefret ederim. Bisiklette yoksa hemen taktıracağım. Bu konuda da öneri alabilirim.
Kadın bisikleti de unisex de olabilir ama pembe ya da mor ya da çiçekli olmamalı :) Mavili tonlar fena olmaz. Beni gören bisikletçi ne kadar morlu pembeli çiçekli bisiklet varsa onları gösteriyor. Çiçeğin tarlası şu andaki bisikletimde var, istemiyorum artık.
Bütçem çok kesin değil. Peşin almam gerekirse 15 civarı. İşte bu diyeceğim bir bisiklet olursa 18e kadar çıkabilirim. Üstü şimdilik mümkün değil gibi ama çok uzun taksit yapılırsa asla olmaz demem, ne kadar uzun taksit olursa o kadar yükseltebilirim. Bisikletten biraz artarsa ışık vb alacağım (öneri alabilirim) (şu anda kullandıklarım dinamolu). Kask, yelek, çanta vb olduğundan aksesuarlara çok fazla para ayırmam gerekmez herhalde.
Çok güvenilir bir yerden garantili olursa ikinci el de olabilir. Taksit de olmalı tabii.
Buradaki linklerden markaların sitelerine baktım, bazı modelleri gözüme kestirdim ama link paylaşamıyorum.
Ne almamı önerirsiniz? Yeni/2.el. Önerdiğiniz modelleri neden önerdiğinizi de yazar mısınız?

Merhabalar,
Önceden market bisikleti ve son zamanda 7. yılını dolduran bir şehir bisikleti kullanıcısı olarak yeni bir bisiklet arayışına girdim. Burada epey bölüm okudum. Az çok fikir sahibi oldum ama daha öncekilerdeki gibi yanlış yapmamak için fikir almaya karar verdim.
Bisikleti şehir içinde ve bisiklet yollarında kullanacağım. İzmir merkez ilçelerinin sahil çevresinde. Yokuş yok. Biraz alıştıktan sonra bisiklet gruplarına katılmak istiyorum, o zaman şartlar biraz değişebilir.
1.67 boylu, 55 kiloyum. Şu andaki bisikletimde kadro boyu yazmıyor. Hangi boylara bakmalıyım?
Arka sele olmasını istiyorum, çanta takacağım. Gerekirse sonradan taktırabilirim. Önereceğiniz bisiklette hazır olmazsa model önerisi de rica ediyorum.
Çamurluk da istiyorum, üstüme su sıçramasından nefret ederim. Bisiklette yoksa hemen taktıracağım. Bu konuda da öneri alabilirim.
Kadın bisikleti de unisex de olabilir ama pembe ya da mor ya da çiçekli olmamalı :) Mavili tonlar fena olmaz. Beni gören bisikletçi ne kadar morlu pembeli çiçekli bisiklet varsa onları gösteriyor. Çiçeğin tarlası şu andaki bisikletimde var, istemiyorum artık.
Bütçem çok kesin değil. Peşin almam gerekirse 15 civarı. İşte bu diyeceğim bir bisiklet olursa 18e kadar çıkabilirim. Üstü şimdilik mümkün değil gibi ama çok uzun taksit yapılırsa asla olmaz demem, ne kadar uzun taksit olursa o kadar yükseltebilirim. Bisikletten biraz artarsa ışık vb alacağım (öneri alabilirim) (şu anda kullandıklarım dinamolu). Kask, yelek, çanta vb olduğundan aksesuarlara çok fazla para ayırmam gerekmez herhalde.
Çok güvenilir bir yerden garantili olursa ikinci el de olabilir. Taksit de olmalı tabii.
Buradaki linklerden markaların sitelerine baktım, bazı modelleri gözüme kestirdim ama link paylaşamıyorum.
Ne almamı önerirsiniz? Yeni/2.el. Önerdiğiniz modelleri neden önerdiğinizi de yazar mısınız?

Şunları bilmek daha isabetli seçim yapmaya yardımcı olur:
Şehir bisikleti varken tekrar şehir bisikleti istenmesinin nedeni nedir, sadece 7 yıllık olması mı?
"Öncekilerdeki gibi yanlış yapmamak" kısmındaki yanlış nedir?

Geri