Serhan86
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Serhan86
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Arkadaşlar merhaba foruma yeni abone oldum, benim sorum ise, ben de bianchi 2012 model discovery 28 inç 21 vites erkek bisikleti var. Sorum şu, bazen vitesi bisikleti sürerken değilde, bisiklette vites değiştiriyordum. özellikle aynakolda 3. vitese geçtiğim zaman zincir atıyordu. ben de aynakolda vitesi 2 ye ve hatta 1 e alaarak, pedalı geri çevirirerek ve sonra ileri çevirerek zinciri geri rayına oturtturuyordum. İşte öyle yaptığımdan aynakolun dişlileri biraz zarar görmüş daha doğrusu oradaki çarklar arasındaki mesafe bozulmuş. bi de vites ayarını kendim yapmaya kalktım elime yüzüme bulaştırdım. gittim bir bisikletçiye hem vites ayarı hem de dişlileri çekiçle düzeltti. ancak şöyle bir şey var, aynakoldan 1'den 2 ye geçriince ileri ittiğim düğmeyi hiç çekmiyorum parmağımdan vites geçene kadar, bi de 2 den 3 e geçerken aynı şeyi yapıyorum. ama tam %100 randımanlı değil gibi. şimdi benim sormak istediğim. 1. Aynakolu sökmeden biacnhi bisikletimin orjinal aynakolunu nereden bulabilirim? Bi de üzerinde de korumalık var zincirin, onu da nasıl bulabilirim? Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın. Herkese selamlar ve saygılar.