Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Soğuk havada bisiklet sürmek

Screenshot_2020-02-06-20-30-38.png
Arkadaslar Merhaba bu montu kullanan var mı 0 derecede is gorurmu

Scudo
0 derecede iş görür. Fakat kafa ve yüz kısımlarınızı da kapatıp sürmekte fayda var. Buff ve yüz maskesi de kullanın derim. En son +4 derecede bu tarz kıyafetlerle sürebiliyordum. Şu sıralar o kadar kar fırtınası var ki bisikleti geçtim araba bile sürmek riskli. Yer: Erzurum. Haftaya -20 derece bekleniyor. Sezonu en erken Martta açarım

@efaruk tesekkur ederim diğer kiyafetlerim var 160 tl bu montun fiyati uygun gibi geldi 3. Katman olarak dusunuyorum

• Beğen
Tepkiler: efaruk
100 serisini tavsiye etmem, şimdiye kadar 100 serisi ne aldıysam keşke almasaymışım dedim.

@Anonim eskisehir biraz soğuk o yüzden seri sonu indirim yakalamaya çalışıyorum malum hersey ateş pahasın almiskende iyi birsey olsun diyorum

@smalkaya
İşte o yüzden 100 serisi tavsiye etmiyorum. Ben de ucuz diye aldım bir kaç ürün zamanında, sonra gittim daha iyisini almak zorunda kaldım, aldıklarım çöp oldu, param boşa gitti. 100 serisi eğer geçici süreliğine bir iki kere kullanacağım deseniz anlamlı olabilir, idare edebilir de devamlı kullanıma gelecek ürünler değil.

mavi rc500 var internet mağazasında 199 tlye düşmüş, çok daha kaliteli üründür buna göre. 40 tl daha verin onu alın derim.

218530 dosyayı görüntüleArkadaslar Merhaba bu montu kullanan var mı 0 derecede is gorurmu
Çok başarılı bir ürün fazlasıyla işinizi görür, arkadaşın bahsettiği mavi olan model bundan daha ince performansa yönelik bir ürün. İki ürününde rüzgar yalıtımı başarılı ama mavi olanın çok başarılı bir havalandırması olduğundan dolayı sıcak kalmak için sürekli temponuzu korumanız lazım. Uzun lafın kısası ulaşım ve günlük kullanım için siyah performans ve antreman için mavi.
Not: siyah olanın kalıbı normal, günlük giyim bedeniniz neyse o, ama mavi olanın kalıbı dar bir beden büyük almak gerekiyor

218530 dosyayı görüntüleArkadaslar Merhaba bu montu kullanan var mı 0 derecede is gorurmu
Şahsen bu çekedi kullanıyorum. Terletiyor ama ısı yalıtımı çok iyi diye sanırım. Çok güç harcatmayan gezilerde çok iyi. İki, üç defadır içlik, mayo, rüzgarlık üçlüsünü kullanıyorum da sorun bende sanırım. Yine terliyorum, yine terliyorum 😁. Bu üçlüyü görünen 4°C'ye kadar denedim.
Kısaca güç harcatmayan gezi ya da ulaşım da çok iyidir. Bence yeterlidir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve smalkaya
Bugüne kadar kullandığım montlar
1581053101500.png
gerçekten tempo yapmayacaksanız üşütmeyen, sıcak tutan bir mont. Tempo yaptığım zaman kollarımdan ter aktığını bilirim. Sıcak tutuyor mu evet ama havalandırma tam anlamıyla sıfır.Benim amacıma yönelik bir mont olmayınca arayışa girdim ve (link) linkteki bu montu aldım.
1581053407518.png
https://www.bisikletforum.com/konu/arsuxeo-mont.154148/bu da inceleme konum. İçime içlik ve uzun kollu forma ile soğuklarda gerçekten yeterli koruma sağlıyor. (İstanbul soğuğunda denendi sadece) Bu montta aşırı soğuk montu olunca 2 tane daha mont aldım bahar dönemi yada geçiş dönemleri için onları deneme şansım olmadı.
1581053766843.png
Bu montu Exuma indiriminden aldım tam olarak mont demek doğru olmasa da daha çok kışlık forma tarzı ama çok güzel bir ürün geçiş montu olarakta kullanılabilir.
1581054217967.png
Son olarak dün bu montu satın aldım ve kışlık mont defterini kapatmış oldum.
1581054369889.png
Ayrıca rüzgarlı havalar için bu da iş gören bir ürün ama şuanda Decathlonda satılan fiyatına kesinlikle almayın ben indirimde 10 tl ye almıştım.

ben dün 0 derecede forma üzeri rüzgarlık ile sürdüm. boynumda boyunluk vardı. tayt olarak kısa kışlık tayt ve su geçirmez leg warmer kullanıyorum. shoe cover olarak bbb heavy duty var ama 1 saat sonra ufaktan su almaya başlıyor. kışlık ayakabı ile bu işi çözeceğim.

benim size tavsiyem yine bir decathlon urunu, ama ben cok memnunum. Benim beklentilerim "sicak tutsun, ruzgar gecirmesin, su tutmazlik ozelligi olsun ama en onemliside yusek bir nefes alabilirligi olsun" idi. Bu urun biraz pahali ama kesinlikle tavsiye ederim cok memnunum. Ozellikle performans arttiginda koltuk altlarindaki fermuarlari acinca teri uzerinizde sogutmadan disari atabiliyorsunuz

1581055867848.png
1581055867848.png

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BilalKorukcu bu montta koltuk altlarında tülermeden rahatsızlık belirten oldukça çok yorum var sizde de böyle bir şikayet oldumu

o yorumlari bende okumustum, ama o yorum sahipleri anladigim kadariyla bu montu gunluk hayatta surekli giyiyorlar, ben yanlizca bisiklet kullanirken giyiyorum, dolayisiyla henuz bende boyle bir sorun olmadi, ileride olurmu bilmiyorum ama olsa bile benim icin cok onemi yok gorsel anlamda

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@smalkaya ürünü kullanıyorum. 8-9 derece civarında içine sadece polyester içlik giyerek yeterli geliyor. 4-5 derecelerde içine içlik ve bir tshirt vs giymek gerekiyor. 3 derecenin altına inince kesmiyor. O şartlarda ben içime içlik giyiyorum. İçliğin üzerine polar yelek. Üstüne de btvin montu giyiyorum. Ancak o şekilde kurtarıyor.

Alt ve üst giyimde hallettim ancak benim de bir sorum var:
Btwin kar maskesi ve buff kullanıyorum ayrıca buff ağız bölümüne kadar çekiyorum

En büyük sıkıntım 10 derece nin altı 6-7-8 derecelerde (daha soğuk havalarda çıkmıyorum) özellikle nefes alırken havanın çok soğuk olması nedeniyle nefesim kesiliyor ciğerlerime kadar hava çekemiyorum.Havanın soğukluğu boğaz ve soluk borumu yakıyor gibi hissediyorum (sigara kullanmıyorum) ister istemez performansım düşüyor.

Sizlerde bu durum var mı,ne yapabiliriz?

Balaklava tercih edebilirsiniz. Örnek;
(link)

Birkaç yıl önce Decathlon dan aldığım Btwin marka içi polar dışı su ve hava geçirmez montunu kullanıyorum çok süper harbiden model adını hatırlamıyorum sanıyorum şu an muadili bu :
(link)

(link)

Linkteki üründen aldım zamanında. Bere-buff.. her işi görüyor bence. Sırtının bi kısmı file gibi. Bunun altına gene burada tavsiye edilen decathlon atleti ile birlikte bunu giyiyorum, üzerine de rüzgarlık yelek. Çok soğuk olursa atlet ile bunun arasında bi tane daha sentetik içlik giyiyorum ama çoğunlukla gerek kalmıyor. Bere kısmını takmadan da sadece ağzımı veya burnuma kadar kapatabiliyorum. Çok memnunum. Rengi ve deseni fotoğraflarda rahatsız edebilir ama giydiğinizde rahatsız etmiyor bence. Bu varsa, bere veya buff taşımakla uğraşmıyorum. Tavsiye ediyorum. Decathlon TR'de bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: smalkaya
Geri