Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

  • FROOM

    Katılım: 47 29,6%
  • DUMOULIN

    Katılım: 14 8,8%
  • CONTADOR

    Katılım: 16 10,1%
  • PORTE

    Katılım: 26 16,4%
  • NIBALI

    Katılım: 2 1,3%
  • QUINTANA

    Katılım: 12 7,5%
  • PINOT

    Katılım: 4 2,5%
  • FUGLSANG

    Katılım: 5 3,1%
  • ARU

    Katılım: 2 1,3%
  • BARDET

    Katılım: 6 3,8%
  • SÜRPRIZ BIR ISIM :))

    Katılım: 25 15,7%

  • Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
ilk hafta ne kadar olaylı geçti yahu.. düşenler kalkanlar sakatlananlar diskalifiye olanlar.. giro da bile bu kadar aksiyon olmamıştı sanki :naslyany:
 
Scudo
Ben yarışı izleyememiştim,çok şey kaçırmışım...o_Oo_O
 
Şahane bir etap oldu..5 saat hiç sıkılmadan izledim..

Yarışı sunan spikerlerin bu ''çalışma'' mevzusuna takılmalarını da anlayamıyorum..Çok çok zorlu bir tırmanışı bitirmişsiniz..Yanınızda 3-4 kişi var ve bunlardan biri de yarışın favorisi..Bu favori isim ''çalışalım'' diyor ve siz de sürmeye devam ediyorsunuz..Bu gayet doğal bir durum bu..Froome ''çalışalım'' demeseydi bile,yine sürmeye devam edeceklerdi..Yavaşlayıp duracak halleri yok ya..

Çalışmaları Froome'a yaramışmış..Yarasın veya yaramasın..O noktada onu düşünmek hata olur..Gücün yetmiş ve favori ile beraber kalmışsın..Oradan sonra elinden gelenin en iyisini yapmak zorundasın..Hepsi de bunu yaptılar..Eğer çalışmasalardı(Giro'da Quintana ve Contador'un Domuolin'le çalışmayı reddetmeleri gibi),Froome etabı kazanırdı..Çalıştılar ve biri birinci oldu,biri ikinci..Kendi kariyerlerini yazdılar..Alkışlandılar..Sporcu budur işte..

Bizim spikerler bunu anlayamadıklarını söylüyorlar..Biri ''ben çalışmam baba'' diyor,öteki de onaylıyor filan..Çalışma baba..Sen çek kenara bisikleti..Froome'un sana ihtiyacı var sanki..Tek başına basar alır etabı..

Bu şunu gösteriyor aslında..Bizim insanımızın neden bu seviyede spor yapamadığını..!

Bu arada Froome resmen şov yaptı..Takım arkadaşları kaza yaptı,çuvalladı ama Froome tek başına etabı sonuna kadar kovaladı..Daha önce de demiştim..Eğer Froome'un başına bir talihsizlik gelmezse,yarışı kazanır..Ben kendisine rakip olacak birini göremiyorum..
 
Yarışın tamamını izleyemedim bişeyleri kaçırmış olabilirim ama froome la çalışmamak için ne yapabilirlerdi diye düşünüyorum birşey bulamadım. Kaçsalar yakalardı kopmamak için pek de kaçacak yer yok gibiydi zirveden sonra önden gönderseler saçma olur ilerde yakalayıp yine peşlerine takarlardı çıkış bitmeden mesela Aru nun fırsatı olup kaçmadıysa hatası orada olmuştur diye düşünüyorum
 
@fthgzl79 çalışmak ne demek bilmryince yorumlar da yersiz oluyor.

Çalışmamak demek froome'u arkasına geçip onun yardigi rüzgardan yararlanıp onun arkasında güç harcamadan gitmek demek. Bütün çalışmayı froome mecburen yapacak çünkü ileride bardet 30saniye önde ve etabı alırsa 10saniye bonus kazanacak.

Öte yandan aru ve diğerlerinin kaybedeceği çok az şey var. Froome yorulacak, sonraki etaplara daha çok yıpranmış cikacak, etabın sonunda hepsi yorgun froome'u geçip 2, ve 3. İçin olan bonuslari kapacaklar ve froom'a 6 ve 4 saniye daha yaklaşacaklar.

Ancak aru fugslang ve Uran birbirleriyle değişerek sürekli önde kaldılar ve froome hem hızlı gidip bardet'yi yakaladı hem de etapta 3, olup 4 saniye bonus kazanıp bardet ve aru gibi en yakın iki rakibiyle arasını açtı, tüm bunları yaparken de dinlendi. Daha güzeli olamaz :)

Ha aru salak mı bunları yapsın? Hayır aru ezik, aru 1. Olamam bari ikinci olayım diyor. Hedefi froome değil bardet. Biz de bunu eleştiriyoruz. İlk dağlık etapta froome'dan iyi zaman yapıp etabı aldın, froome ile aranda 14saniye var, 6 saniye daha bonus alip farkı iyice eritmek varken 2.lige razı gelmek nasıl bir ezikliktir diyoruz...
 
@Ozan k. Eziklik değil, realite diyoruz. Froome zaten 1. olacak ne diye şansını zorlasın ki? hazır sagan da yok işte mis gibi 2.lik olabilir.
 
@televole2 bilmeden biliyormuş gibi yorum yapmak mı kibirdir bilmeyip de biliyormuş gibi yapana kızmak mı kibirdir?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Aksakal
Bazı denklemler çok basittir, dünkü Froome'un izole olup Astana tarafından çekilmesi de bu denkleme uymayan bir durumdu ki bütün bisiklet camiası(bizi kastetmiyorum, yarışmış emekli olmuş eski kurtlar dahi) bu noktada şaşkınlar. Realite diyerek kenara çekilmek bu işin doğasında yok, o zaman her yıl Froome'u tur birincisi ilan edip diğerleri 2. ve 3. lük yarışına girsinler :) Kaldı ki daha önümüzde iki hafta varken Froome garanti demek çokta doğru bir yaklaşım değil Porte'u kaybetsek dahi. Geçmişte de bir çok yarışta izole kalan sarı mayounun ne denli zaman kaybettiğine dair örnek çok ki Sky'ı yenmenin tek yolunun lideri izole etmek olduğunu sanırım bütün takımlar biliyor ve bence deneyeceklerdir, denemeleri de gerekir. Bütün sitem buradan kaynaklı dün sarı mayo izole olmuşken Astana neyin hesabına Froome'u taşıdı :) Belki Nibali'nin , Contador'un yeri bunun için ayrıydı. Podyuma çıkmak ayrı bir olay ama 2. ve 3.'nün kim olduğu liderler arasında o kadarda önemli değil diye düşünüyorum . Buraya zaten turu kazanma hedefiyle geliyorsun Tur'da 2. olmanın yaratacağı sükseyi insanlara heyecanlı bir yarış izleterek podyum dışı kalarak fazlasıyla yapabilirsin. Bisiklet bunu sever savaşan, pes etmeyen adamı. Daniel Martin'i de bu yüzden seviyoruz belki ;) Aru'da geçtiğimiz yarışlarda bizde böyle bir izlenim bıraktı, yeni köpek balığı mı acaba derken artıklarla beslenmek soru işareti doğurur :)
 
Hakikaten bu çalışma çalışmama muhabbeti de fazla sıkıcı olmaya başladı. O ona neden çalıştı o buna neden çalışmadı. Bu adamlar sporcu ve çoğu kazanmak için oradalar. Ayrıca takım emri diye bir şey de var. O anda telsizden ne söylüyorlar bilmiyoruz. Nabız 200 atarken, arkada millet patır patır düşmüşken bu adamların psikolojileri nasıl onu da bilmiyoruz. Stres seviyesi bu kadar yüksek etapta yanlış karar vermiş de olabilirler. Sonra bu adamların ne salaklığı kalıyor ne ezikliği.
 
@Ferhat Aksakal , Bu güzel üslup ve aydınlatıcı yazınız için teşekkür ederim. Kaliteli adam hemen belli ediyor kendini.
 
  • Beğen
Tepkiler: H.T
@televole2
Froome ile Sagan arasında nasıl bir bağlantı var anlamadım. Biri sarı mayo için diğeri yeşil mayo için yarışır.
 
@Ferhat Aksakal atladığınız bir şey var, takımların ve dolayısıyla sponsorların bu büyük turların 2. ve 3. lük leri için koydukları primler var.:)
Hem daha tur uzun bakarsınız Froome da abondone olur.
 
@Ferhat Aksakal

Ferhat Bey yarış izlemeye uzun zamandır devam ediyorum. Bu tip durumlarda hangi yarışçının nasıl davranması gerektiği yönünde yeterli deneyim ve bilgim de var. Peki Aru ile Fuglsang'ın Froome ile çalışmasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Yani bu iki isim Froome ile çalışırlarsa Froome'un ekmeğine yağ sürdüklerini bilmeyecek kadar cahil, tecrübesiz, bilgisiz adamlar mı? Astana takımı direktörleri hiç uyarmadı mı bu adamları? Tabiki dışarıdan bakan biz yarışseverler sarı mayonun yanında rakiplerinin beraber çalışmasını yadırgadık. Ama bunun altında yatan sebep neydi acaba? Senelerce deneyimi olan bu yarışçıların bizim düşündüğümüzü düşünememesi mi, yoksa Froome'a karşı öğrenilmiş çaresizlikten kaynaklanan hisler mi, yoksa farklı herhangi bir sebep mi? Şahsen bu adamların hiçbirinin turu kazanacağına inancının olduğunu düşünmüyorum. Froome'a karşı çektikleri her atakta cevabını aldılar, alıyorlar. Üstüne Froome'dan atak yiyip silkeleniyorlar.

Olayı anlamlandırabilecek farklı bir yorumunuz var ise değerli görüşlerinizi dile getirin bizler de faydalanalım.
 
@Tolga Çelebi

ben de bunu atacaktım. teşekkürler
bütün dünya, genel klasmancıların froome'a çalışması skandalıyla çalkalanıyor, bisiklet forumun "sagan'ı niye sarı mayoya aday göstermediniz ki" diyen ulemaları bu duruma sitem edenlere çatıyor.

sarı mayo, hem de son 4 yılın 3 kez şampiyonu, bu turun da porte ve den martin kaza geçirmişken tartışmasız tek favorisi geri düşmüşken, onu çalıştırmak yerine makara yapmak tam bir skandaldır. saçmalıktır. çalışma muhabbeti kabak tadı vermişmiş, yahu neyi savunduğunun farkında değil insanlar. bu adamların rakibi bardet'den önce froome. bardet 50 saniye geride, takımı sky kadar sağlam değil. sen bardet'den 20 saniye geriye düşsen ne olacak? önemli olan zararı sky'a verebilmen, çünkü ortak rakibiniz onlar.

bunun sky düşmanlığıyla alakası yok, sarı mayo çalışır arkadaşım. bütün bisiklet yorumcuları gerizekalı, bir siz akıllısınız.
 
@hashus1099
Estağfurullah, yılların yarışçıları Aru, Fuglsang, Uran; onların pro continental takımları Astana ve Cannondale gerizekalı.
Bizim bisikletforum yarış komiserleri profesör.
 
  • Beğen
Tepkiler: H.T
Forumun konu başlıkları içinde gündemi takip ederek, katkı yapanların üslubuna özen gösterdiği,sıcağı sıcağına yorumlarla(bazen soğuması beklenen gelişmelerde oldu)bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı bir konumuz var.
Profesyonel sporlar içinde en riskli,bahtsız,kısa erimli bir branş olan bisiklet sporu,özellikle kısır geçen yaz aylarında tüm sporlar içinde en çok takip edilen noktada.Hal böyleyken takım taraftarı olan kimi arkadaşların bisiklet sporuna aynı kollektif argümanlar ile yaklaşması bazı çatışmaları yaşamamıza neden oluyor.
Öncelikle 20 sayfa düzeyli bir akış devam ederken,son sayfa okuyanlar için gereksiz sürtüşmelere,kaba söz ve sıfatlarla düzeyin düştüğü sığ tartışmalara,kişisel kırgınlıklara yol açma tehlikesi taşıyor.
Sizlerden ricam; ilk iletimde ricada bulunduğum kalite düzeyine özen gösterip paylaşımlarınızı konuyu kirletmeden,kişisel çatışmalara çanak tutmadan yapmanızdır.Duyarlılığınız için teşekkür ederim...

TDF de bugün dinlenme günü. Yarın 10. etap ile kaldığımız sembiyotik :naslyany: yarış sürecine yeniden döneceğiz...
 
Geri