Scudo Sports

Uludağ Performans Tırmanışı 17/09/2022

Çok geçmiş olsun, şikayetleriniz ve tahlil sonuçlarınız ilk anda kalp krizini düşündürür ve ekarte edilmesini gerektirir, şansınıza uzmana rastlamışsınız, tekrar çok geçmiş olsun, bizlerin de kulağına küpe olsun, paylaşmakla çok iyi ettiniz.
Evet kalp krizi üzerinde çok duruldu fakat öyle olmadığı testler ile ortaya çıkınca rahatladım. Şu an iyiyim çok şükür. Biraz dinleneceğim artık.

Scudo
@TeamO2.cc hocam çok geçmiş olsun. Okurken korktum. O kadar yol geldim yarışı bitirmeliyim diye düşündünüz muhtemelen. Hırslı insanlarız. Bırakmamız gereken yerde bırakamıyoruz. Bunu öğrenmemiz gerekiyor. Bende sizin gibi yapardım. Hata yapıyoruz.
İyice dinlenin. Sağlıkla geri dönün inşaAllah.

@TeamO2.cc hocam çok geçmiş olsun. Okurken korktum. O kadar yol geldim yarışı bitirmeliyim diye düşündünüz muhtemelen. Hırslı insanlarız. Bırakmamız gereken yerde bırakamıyoruz. Bunu öğrenmemiz gerekiyor. Bende sizin gibi yapardım. Hata yapıyoruz.
İyice dinlenin. Sağlıkla geri dönün inşaAllah.
Çok teşekkür ederim. Aynen hırs yapmaya gerek yok. Saygılar...

geçenlerde ironman dünya şamp. da türk sporcunun biri sizin gibi oldu. enzimler iflas etmişti. geçmiş olsun. antrenmanda denemediğim jel bar vs yarışlarda kesinlikle kullanmam. aynı markanın farklı aromasına bile bünye farklı tepki verebiliyor. mesela ben portakal aromalı hiç bi jeli sevemedim. sis ürünleri vardı bi ara iyiydi artık onlarda piyasada yok. şu an ülkede piyasada satılan markaların jellerini de bir türlü sevemedim. mideme oturuyor sanki. diğer suluğa powerade koyarak olayı çözdüm

geçenlerde ironman dünya şamp. da türk sporcunun biri sizin gibi oldu. enzimler iflas etmişti. geçmiş olsun. antrenmanda denemediğim jel bar vs yarışlarda kesinlikle kullanmam. aynı markanın farklı aromasına bile bünye farklı tepki verebiliyor. mesela ben portakal aromalı hiç bi jeli sevemedim. sis ürünleri vardı bi ara iyiydi artık onlarda piyasada yok. şu an ülkede piyasada satılan markaların jellerini de bir türlü sevemedim. mideme oturuyor sanki. diğer suluğa powerade koyarak olayı çözdüm
Aynen bu jel işi başa bela.Midemi mahvetti.Tabi bütün suçlu o diyemem.8 saat araç kullanmak ,peşine hiç uyuyamamak ,az beslenmek ,stres vs derken güneş de cabası birde
bu on the go jel beni mahvetti.Neyse sağlık olsun.Ders oldu bana.Çıkarımlarım oldukça fazla bu yarışta. Her kes bu yaşadıklarımı yaşamasın diye bunları yazıyorum.Sağlıcakla kalın.Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun. Tam da bugün arkadaştan on the go jel almıştım yarım kutu. Hem de portakallı :ckskc:

Yarış harikaydı. Kulüp sporcumuz Şevval Mtb kategorisinde çok antrenmanı olmamasına rağmen 1.oldu.Tebrik ediyorum tekrar kendisini.
Kenan arkadaşımız genel klasmanda 21.oldu , Arda arkadaşımız da 119.oldu.Ben 163.oldum.Yarışı hasta olarak tamamladım. Yarışın son 4 km
gözyaşları içinde ağrılı , mide bulantılı olarak tamamladım. Aslında sorun büyükmüş ama tabi yarış heyecanı ile bunu algılayamıyorsunuz.
Yarıştan hemen sonra istifra ettim. Daha sonra otobüsle aşağı inene kadar çektiğim acıyı tarif edemem. Otobüsten hemen sonra ambulansa bindirildim.
Hastanede serum taktılar ,tansiyonum düşmüş ve kalp enzimlerim 2 katına çıkmış. Bunu gören acil doktoru anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Allahtan
kalp damar cerrahı bir doktor da acilde annesini getirmiş o baktı sonuçlara , yabancı kaynaklardan bisikletçilerle ilgili makaleleri okudu hemen şunu
söyledi ; Ağır spor yapan , yoğun temposu olan sporcularda bu durum gözlenmiş 1 haftalık teste sokulmuş tüm sporcularda kalp enzimleri normal üstüne
2, 3 kat çıkıyormuş. Düzelmesi ise 24 saat içinde başlayıp 1 haftada sonlanıyormuş. Benimkisi 1 saat içinde yarıya düşmüştü. Bu süreçten geçmek gerçekten acı verici
ve benim için ise öğretici olmuş oldu. Bu olayı yazmamın sebebine gelince ise , bu tür bir durumda yarışı zorlamayın bırakın. Eğer devam ederseniz sonuçları acı verici
olup sizin de enzimleriniz coşabilir bunun sonuncunda size de anjiyo yapalım derler. Dikkat edin. Ayrıca On the go enerji jeli berbattı. Keşke içmeseydim. Mide bulantımın
başlıca sebepleri arasında hatırı sayılır bir yeri yeri oldu. Yarışa grip , uykusuz , yol yorgunu ve az besin alarak girdim. Evet yarışı tamamladım ama ölebilirdim. Allah korudu
diyelim. Bir çok ders çıkarttım. Aman kendinize dikkat edin. Tüm yarışan arkadaşları tebrik ederim. Sağlıklı günleriniz olsun. Saygılar....
Çok geçmiş olsun,hepsi üstüste gelmiş kalp konusu ihmale gelmez,ara ara gidip kontrol ettirmek lazım,bu aralar benimde konrol niyetim vardı sizin olay bu durumu hızlandırdı benim için.

Her şey iyi hoştu ama yarışın cumartesi olması bizi de uyumadan yarışmak zorunda bıraktı. Malum cuma iş günü. Pazar günü olduğunda en azından cumartesi ulaşımı sağlayıp yarış öncesi uyuma imkanı buluyoruz.

Jellerden bende şikâyetçiyim. Hem rahatsız ediyor hem de SiS markasında olduğu gibi hissedilir bir faydasını, etkisini göremiyorum. Umarım SiS ürünleri tekrar gelmeye başlar.

Çok geçmiş olsun,hepsi üstüste gelmiş kalp konusu ihmale gelmez,ara ara gidip kontrol ettirmek lazım,bu aralar benimde konrol niyetim vardı sizin olay bu durumu hızlandırdı benim için.
Çok teşekkür ederim. Spor yapan herkesin istisnasız her yıl kendini bir çek etmesi , kontrolden geçmesi gerek.1 sn mize bile hakim olamıyoruz ! Saygılar...
Her şey iyi hoştu ama yarışın cumartesi olması bizi de uyumadan yarışmak zorunda bıraktı. Malum cuma iş günü. Pazar günü olduğunda en azından cumartesi ulaşımı sağlayıp yarış öncesi uyuma imkanı buluyoruz.

Jellerden bende şikâyetçiyim. Hem rahatsız ediyor hem de SiS markasında olduğu gibi hissedilir bir faydasını, etkisini göremiyorum. Umarım SiS ürünleri tekrar gelmeye başlar.
Sis jel konusunda haklısın.Wup enerji jeli şuan kullandıklarım arasında sis ten sonra en iyisi.On the go berbat açması zor içmesi zor.Ben o gün wup kullandım peşine on the go alınca mide bulantısı yapmaya başladı bende.Gerisi malum.

İzmir'de, Ankara'da veya İstanbul'da Pazar günü 8- 9 gibi düzenlenen yarışlara ekonomik durum yüzünden, şehirlerinden sabahın 2 sinde 3 ünde kalkıp yola çıkarak yarışan ardından aynı gün geri dönen ve pazartesi sabahı iş başı yapan çok arkadaşımız var.

Vücut jele alışıksa bir sıkıntı yapmaz ancak hiç kullanmayan birisi yarış esnasında jel kullanırsa mide bağırsak sorunları yaşayabilir. Yeni bir marka kullanacaksak yarışlardan önce vücudunuzda nasıl bir reaksiyon vereceğini test etmemiz gerekir. Nasıl yarış öncesi bisiklet sele vb gibi ayarlarıyla oynamıyorsak dışarıdan bilmediğimiz gıda takviyelerini de almamalıyız diyorum.

Çalıştığım şirket İtalyan bir grup şirketi, COO'su da İngiliz bir Ironman(miş). Kendisi sürekli eşiyle birlikte Ironman yarışlarına katılıyor, bisiklete binenlerle de çok samimi bir ilişki kuruyor. Bölge direktörümüz de Hollanda'lı, o da Max Verstappen'in parladığı şu dönemlerde F1'e ilgi duyanlarla çok samimi oluyor. Neyse ki ikisi de bende var ve ikisiyle de aramız çok iyi, ama ne ben bir bisiklet yarışına katılmak için izin isteyecek duruma, ekipmana, kondisyona sahibim, ne de ülkemizde izin isteyip gidip görev yapabileceğim F1 yarışı var :)

İzmir'de, Ankara'da veya İstanbul'da Pazar günü 8- 9 gibi düzenlenen yarışlara ekonomik durum yüzünden, şehirlerinden sabahın 2 sinde 3 ünde kalkıp yola çıkarak yarışan ardından aynı gün geri dönen ve pazartesi sabahı iş başı yapan çok arkadaşımız var.

Vücut jele alışıksa bir sıkıntı yapmaz ancak hiç kullanmayan birisi yarış esnasında jel kullanırsa mide bağırsak sorunları yaşayabilir. Yeni bir marka kullanacaksak yarışlardan önce vücudunuzda nasıl bir reaksiyon vereceğini test etmemiz gerekir. Nasıl yarış öncesi bisiklet sele vb gibi ayarlarıyla oynamıyorsak dışarıdan bilmediğimiz gıda takviyelerini de almamalıyız diyorum.
Aslında kullandığım bir jeldi on the go. Ama pek beğenmiyordum tadını ve içimini. Daha önce böyle bir durum yaşamadım. Tabi tüm bu yaşadıklarımdan tek başına bu jeli sorumlu tutamam. Bir çok faktör bir araya gelerek yaşadığım bir sağlık sorunuydu. Daha önce denemediğim hiç bir şeyi yarışlarda denemem.Saygılar...

Mide rahatsızlığı olan biri olarak bugüne kadar kullandığım bütün jellerin negatif etkisini görmedim.Tavsiye, bol su tüketmek gerekiyor kullanım sonrası.

@lrfan hocamız; enerjinizin tükendiğinde kana en çabuk karışan şeyin kola türü içecekler olduğunu söylemişti.
Eve sokmuyorum ama acil enerji ihtiyacı için düşünülebilir....

Aslında kullandığım bir jeldi on the go. Ama pek beğenmiyordum tadını ve içimini. Daha önce böyle bir durum yaşamadım. Tabi tüm bu yaşadıklarımdan tek başına bu jeli sorumlu tutamam. Bir çok faktör bir araya gelerek yaşadığım bir sağlık sorunuydu. Daha önce denemediğim hiç bir şeyi yarışlarda denemem.Saygılar...
On The Go jellerini devamlı kullanıyorum. Hatta TR'deki an kaliteli ürün diyebilirim. İçeriğine baktığınızda performans ve beklentinin üzerinde destek veriyor. Bir çok markanın ürünüde denemiş olmama rağmen artık On The Go ürünlerini kullanmaya devam edeceğim.
Not. Yarış öncesi sağlık durumu ve sıvı tüketimi çok önemli. Kondisyon yeterli değilse maximumda vücudu gereksiz zorlamaya gerek yok.
Önemli olan sağlıklı bir şekilde yarışı bitirebilmek.
Sizede Geçmiş olsun...

Mide rahatsızlığı olan biri olarak bugüne kadar kullandığım bütün jellerin negatif etkisini görmedim.Tavsiye, bol su tüketmek gerekiyor kullanım sonrası.
Jellerin amacı zaten su tüketimi yapmadan kullanılması, jelden sonra bolca su kullanılacaksa ne gereği var jel kullanmanın.

Jellerin amacı zaten su tüketimi yapmadan kullanılması, jelden sonra bolca su kullanılacaksa ne gereği var jel kullanmanın.

SiS jelleri izotonikdi su içmeye gerek yoktu ama şu an Türkiye'de satılan izotonik jel yok sanırım ve içtikten sonra en az 250 ml su içilmesi gerekiyor. Kendimi SiS reklamı yaparmış gibi hissediyorum ama kendi tecrübelerimle söylüyorum ki adamlar gerçekten yapmış bu işi.

@lrfan hocamız; enerjinizin tükendiğinde kana en çabuk karışan şeyin kola türü içecekler olduğunu söylemişti.
Eve sokmuyorum ama acil enerji ihtiyacı için düşünülebilir....

Ayrıca çok hızlı bir şekilde odağınızı toplamanıza da fayda sağlıyor, arabayla uzun yol yaparken çok faydasını görüyorum.

Geri