Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uludağ Performans Tırmanışı 17/09/2022

Scudo
Jellerin amacı zaten su tüketimi yapmadan kullanılması, jelden sonra bolca su kullanılacaksa ne gereği var jel kullanmanın.
Jellerin amacı değeri 1 dolar olan şekeri sporcuya 15 dolardan satabilmek. Bu şekilde yoğun şeker içeren jel vb şeylerin faydası taşınan yük başına en fazla şekeri tüketebilmek. Atıyorum 150gr yük taşıyıp 100gr şeker alabilmek. Bazı jellerde su da bol ama ağır olduklarından pratik değiller. Zaten asla yeterince su olmaz içlerinde. 100gr şeker için 1lt civarı su gerekir. Yani 20-25gr şeker içeren tek bir jel için 250ml falan. Yoksa midenize fazla yoğun içeriği dengelemek için vücudun geri kalanından su basılır. Bu dengeleme mekanizması önemli bir savunma aracıdır ve ince bağırsakta da olur. Tabii su çekip sindirim sistemine basma işinin dozu kaçarsa cırcır dediğimiz elim hadise gerçekleşir. En verimli su-şeker dengesi sağlanamazsa sporcu ya az ya da çok susuz kalır ya da alabileceği en yüksek yakıtı alamamış olur.

Jellerin amacı değeri 1 dolar olan şekeri sporcuya 15 dolardan satabilmek. Bu şekilde yoğun şeker içeren jel vb şeylerin faydası taşınan yük başına en fazla şekeri tüketebilmek. Atıyorum 150gr yük taşıyıp 100gr şeker alabilmek. Bazı jellerde su da bol ama ağır olduklarından pratik değiller. Zaten asla yeterince su olmaz içlerinde. 100gr şeker için 1lt civarı su gerekir. Yani 20-25gr şeker içeren tek bir jel için 250ml falan. Yoksa midenize fazla yoğun içeriği dengelemek için vücudun geri kalanından su basılır. Bu dengeleme mekanizması önemli bir savunma aracıdır ve ince bağırsakta da olur. Tabii su çekip sindirim sistemine basma işinin dozu kaçarsa cırcır dediğimiz elim hadise gerçekleşir. En verimli su-şeker dengesi sağlanamazsa sporcu ya az ya da çok susuz kalır ya da alabileceği en yüksek yakıtı alamamış olur.
Karbonhidrat jellerinde şeker oranı yok denecek kadar az. Varsa fruktoz vardır ilave şeker olacağını hiç sanmıyorum. Elimde iki farklı markanın jeli var. Birinde 100gr'da şeker oranı 4.9 diğerinde ise 1.4gr.

Karbonhidrat jellerinde şeker oranı yok denecek kadar az. Varsa fruktoz vardır ilave şeker olacağını hiç sanmıyorum. Elimde iki farklı markanın jeli var. Birinde 100gr'da şeker oranı 4.9 diğerinde ise 1.4gr.
Sadece sis kullanıyorum merak ettim baktım şeker oranına. 100 ml'de 36g karbonhidrat bunun içindeki şeker oranı 1.0g, 60 ml'de 22g karbonhidrat bununda şeker oranı 0.6g

Screenshot_20221005-073426_Chrome.jpg

Şeker fruktoz , glikoz gibi basit moleküllerdir .Karbonhidratlar ise 2 veya daha fazla şeker molekülünden oluşan karmaşık moleküllerdir. Şekerler suda çözünür, vücut tarafından direk hazmedilir. Karbonhidratlar ise suda erimez ve hazmedilmeden önce basit şeker moleküllerine dönüştürülür.

sis lerin tr satışu durdu mu acaba ? internette bulamıyorum temin edebileceğimiz bir yer varmı dır

Şeker olayı yanlış anlayan arkadaşlar olabilir. Her şeker bildiğimiz şeker değil. Sakkaroz veya diğer adıyla sükroz ile karıştırılıyor. Bu tip besin değerleri tablolarında sadece sakkaroz şeker olarak yazılır. Zararlı olan da sakkarozdur. Yoksa şekerler olmasa bizim gibi organizmalar için yaşam olmaz.

Sadece sis kullanıyorum merak ettim baktım şeker oranına. 100 ml'de 36g karbonhidrat bunun içindeki şeker oranı 1.0g, 60 ml'de 22g karbonhidrat bununda şeker oranı 0.6g
Bunun sebebi yasadaki bir boşluktan faydalanan üreticilerin maltodekstrini etiketlerde şeker altında değil de karbonhidrat altında göstermesi. Bundan faydalanarak ciddi şeker bastıkları ürünleri hala "0 şeker" diye pazarlayabiliyorlar. Enerji jellerinde böyle bir taktik gerekmiyor zira jel kullanımının amacı hızla yoğun şeker almak zaten ama yasaya uyuyorlar. Çok düşük "şeker" içeriği o SIS jeller aslında pek iyi ürünler değil demek. Biraz da Fruktoz olsa daha iyiydi mesela.
Jel pazarında son zamanlarda bir "doğal", "bilimsel", "işlenmemiş" ve de en saçması "şekersiz" ifadeleri artmaya başladı. İnsanı aptal yerine koymaya bayılıyorlar. Başka türlü %1500 kar marjı nasıl olacak tabii.
Bir jelde "enerji" varsa "şeker" vardır. Bunun altı, üstü, sağı, solu yok. Adı ne olursa olsun şeker hepsi. Komik olan basit glikoz, fruktoz ve maltodekstrin jel için en iyi içerikler zaten. Bunların en iyi oranı da 1:1 malto,glukoz:fruktoz oranı yani sofra şekeri. Yanına da sadece sodyum gerekir. Ama o zaman sporcu yaw bu sofra şekeri+tuz değil mi diye sorabilir. Tehlikeli :)
O ekledikleri saçma sapan içeriklerin tamamı pazarlama amaçlı ve derişimi yoğunlaştırdığından sporcunun alabileceği şekeri, pardon süper-doğal-işlenmemiş-şekersiz-bio yakıtı azaltmış oluyor. C vitamini içeren jel var :) Vitamin eksikse tamamlamak için niye ağır aktiviteyi bekliyorsun? Ya da kompleks karbonhidrat lazımsa git brokoli ye, lahana sarması ye. Ağır aktivite için kullanılan jelde "gerçek" karbonhidratın işi ne?
Bu şekerler sporcu için iyidir derken ağır aktiviteden bahsediyoruz. Beslenme değil yakıt yani. Aktivite dışında şeker vb basit karbonhidratlara istisnalar dışında gerek yok.

Bunun sebebi yasadaki bir boşluktan faydalanan üreticilerin maltodekstrini etiketlerde şeker altında değil de karbonhidrat altında göstermesi. Bundan faydalanarak ciddi şeker bastıkları ürünleri hala "0 şeker" diye pazarlayabiliyorlar. Enerji jellerinde böyle bir taktik gerekmiyor zira jel kullanımının amacı hızla yoğun şeker almak zaten ama yasaya uyuyorlar. Çok düşük "şeker" içeriği o SIS jeller aslında pek iyi ürünler değil demek. Biraz da Fruktoz olsa daha iyiydi mesela.
Jel pazarında son zamanlarda bir "doğal", "bilimsel", "işlenmemiş" ve de en saçması "şekersiz" ifadeleri artmaya başladı. İnsanı aptal yerine koymaya bayılıyorlar. Başka türlü %1500 kar marjı nasıl olacak tabii.
Bir jelde "enerji" varsa "şeker" vardır. Bunun altı, üstü, sağı, solu yok. Adı ne olursa olsun şeker hepsi. Komik olan basit glikoz, fruktoz ve maltodekstrin jel için en iyi içerikler zaten. Bunların en iyi oranı da 1:1 malto,glukoz:fruktoz oranı yani sofra şekeri. Yanına da sadece sodyum gerekir. Ama o zaman sporcu yaw bu sofra şekeri+tuz değil mi diye sorabilir. Tehlikeli :)
O ekledikleri saçma sapan içeriklerin tamamı pazarlama amaçlı ve derişimi yoğunlaştırdığından sporcunun alabileceği şekeri, pardon süper-doğal-işlenmemiş-şekersiz-bio yakıtı azaltmış oluyor. C vitamini içeren jel var :) Vitamin eksikse tamamlamak için niye ağır aktiviteyi bekliyorsun? Ya da kompleks karbonhidrat lazımsa git brokoli ye, lahana sarması ye. Ağır aktivite için kullanılan jelde "gerçek" karbonhidratın işi ne?
Bu şekerler sporcu için iyidir derken ağır aktiviteden bahsediyoruz. Beslenme değil yakıt yani. Aktivite dışında şeker vb basit karbonhidratlara istisnalar dışında gerek yok.
Pazarlama taktiği olduğu tartışılmaz. Yaşadığım ülkede bir program herşeyi araştırıyor laboratuvar ortamında. Sizin de bahsettiğiniz 0 şeker konusunu işlediler. Sıfır şeker yada zero adı altında farklı markaların ürünlerini incelediklerinde aslında her urunun içinde şeker olduğunu ispatladılar.

Şahsen jeli sadece uzun sürüşlerde yolda alışveriş imkanı olmazsa yafa yarışa girince kullanıyorum. Birçok arkadaş evde şekerli su yapıyor yada kolayı su ile karıştırıp içiyorlar. Şahsen denemedim ama para veripte aldığın jelden farkı yok diyorlar.

Ben de jeli sadece yarışlarda kullananlardanım. Normal sürüşlerde enerjim bitip soğuk terlemeye başladığımda normal kola içerim, hızlıca toparlar. Fakat normalde şekersiz kola içerken bu tip durumlarda normal kola içiyorum. Plasebo etkisi midir bilmem ama sekersiz kola içince işe yaramıyor, hatta midem daha fazla kazınmaya başlıyor. Kahve tüketme sıklığınıza göre koladaki, hatta hatta kafeinli jeldeki tepkiniz değişir. Benim gibi günde 3-4 fincan kahve içen biri için kafeinli jel bişi ifade etmiyor. Ha 1 hafta on gün kafein diyeti yapılırsa içince bi ortalık aydınlanıyor.

Uzun sürüşler yolda sürekli kola bulmak yada şekerli suyu yeterli miktarda yapmak zor olacaktır, jeller bu yüzden kullanışlı oluyor. At cebe 3-4 tane ihtiyaç olduğunda iç. Yoksa tabiki içinde mucize birşey yok.

Bir jelde "enerji" varsa "şeker" vardır. Bunun altı, üstü, sağı, solu yok. Adı ne olursa olsun şeker hepsi. Komik olan basit glikoz, fruktoz ve maltodekstrin jel için en iyi içerikler zaten. Bunların en iyi oranı da 1:1 malto,glukoz:fruktoz oranı yani sofra şekeri. Yanına da sadece sodyum gerekir. Ama o zaman sporcu yaw bu sofra şekeri+tuz değil mi diye sorabilir.
Maltodekstrin; polisakarittir, şeker değildir. Mevzuatta karbonhidrat zincirinin uzunluğuna göre neye nişasta, neye dekstrin, neye glukoz şurubu deneceği yazar. Yasada boşluk falan yok.

Maltodekstrin; polisakarittir, şeker değildir. Mevzuatta karbonhidrat zincirinin uzunluğuna göre neye nişasta, neye dekstrin, neye glukoz şurubu deneceği yazar. Yasada boşluk falan yok.
sakin hocam, kızacak bir durum yok. Biz de onu diyoruz. Sonuçta mevzuat gökten taşa yazılı inmedi. Şeker falan bizim uydurup tanımladığımız şeyler. Yasada bu uzun zincirli elemanlara ne dediğimiz falan hep insan uydurması. Değiştiririz olur biter. Bir zamanlar kokain yasaldı. Millet çocuğuna tütün içiriyordu falan.
Sonuç olarak jellerdeki karbonhidrat-şeker ayrımı birşey ifade etmiyor. Davranışı aynı olan içerikler farklı kategorilerde beyan edilebiliyor. Şekersiz jel gibi bir garabet ortaya çıkıyor. Takılmamak lazım.

Konu başlığına daha yakın alakada paylaşım yaparsanız daha iyi olur bence. Sonuçta jel bu işte dış kapının mandalı. Jeller hakkında mevcut başlık varsa orada devam edip, yoksa yeni bir başlık açarak oradan devam ederseniz daha mantıklı olur gibime geliyor.

Bugün kan değerlerime bakıldı. Troponin I değeri sıfıra yakın değere inmiş. Yani normal seviyede. Ayrıca ölçülen değer tek başına bakılan bir değerde değilmiş.
Doktorun demesine göre diğer Troponin değerlerine de bakılmalıydı ! Tek başına bir değerden haydi anjiyo olmalısın denemez ! Ayrıca kalp grafisin de ki ölçümlere bakarak ta şunu söyledi. Eğer kalp krizi geçirmiş yada geçiriyor olsaydın bu atım değerleri arasında oldukça farklılıklar olmalıydı. Gayet düzgün. Biz bu gibi durumlarda hastayı serumla destekleyip evine yolcu ederiz. Acil deki doktora sesleniyorum buradan eyyyy doktor :D
Neyse aklınızda bulunsun bu gibi durumlarda tek bir Troponin değerine değil de 3 lü olarak bakılması gerektiğini söyledi doktor arkadaşım.
Sağlıcakla kalınız. Saygılar....

@TeamO2.cc , İsmail Başkan çok geçmiş olsun.

Yarışa katılan arkadaşları tebrik ediyorum. @Adil ÜNALDI fotoğraflar güzel. Sağlıklı görünüyorsun. :)

Geri