Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Scudo
@devilmycarlos
sanırım orada bisiklete binip bir yere gitmek, ayakkabını giyip bir yere gitmek kadar doğal bir şey, öylesine benimsemişler.

Bazen, tam sıkıldığınızda hava cok rüzgarlı değilken, akşam üstü iş çıkışı kulaklık yağmur ve pisiklet aynı olan yolları tekdüze geçen saatleri inanılmaz keyifli kılıyor...
Geri kalan her şey için mastercard:cool:

Asfalttayken çok keyifli oluyor soğuk duş gibi.

(link)
bugün bir daha izledim. ruhumu dinlendiriyor bu görüntüler.

image.jpg Harika bir duygudur

• Beğen
Tepkiler: taner07
Yagmurlu havalar icin Zefal in Wet Lube zincir yagi ne derecede etkili oluyor?Hic kullanip da deneyimleyen var mi?

Yağmurda bisiklet sürmek,keyifli oldugu kadar hasta olmayıda göze almaktır..

Ben yaz kış wetlube kullanıyorum memnunum. Aşırı bir sağanak olmadıkça tekrar yağlamaya gerek kalmıyor...

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
Bugün Ankara'da yağan yağmurdan ben de nasiplendim. 2 düşüş, sayamadığım kadar trafik kazasına sebebiyet verici kayış. Eve sağ salim gelince aldığım nefes enfesti. Bu arada disk fren de dağ bisikleti de yağmurda digerlerinden farklı değil. Tabiki kalın lastiğin yol tutusu daha kolay ancak her turlu kayıyor

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
2 sorum var birincisi tehlikelimi (bisiklet yolunda kullanacağım ) 2. Si yağmurda bisiklet paslanırmı. Gerçi şuan bisikleti alamadım ama 1 haftaya almayı planlıyorum

Yagisli havalarda yerdeki su birikintisi onemli yoldan gecen arabalarin tamami seni islatabilir

Bunun haricinde lastikler dort mevsim olursa sikinti olmaz yol tutus konusunda

Eger kis lastigi yoksa virajlarda yatirmayacaksin aksi takdirde en ufak nemde kendini asfaltta bulursun

Naylon elbise iyi oluyo yagmurluk gibi sildiginde camurlar ciksin zira camurlu su birkintileri senin icin ofroad efekti olacaktir

Hic camurluk kullanmadim ama benim icin farketmiyo yagmur camur biniyorum bisikleti beyninde bitirisen her kosulda kullanirsin.(topuk ameliyati oldugumda mecburiyettn bisikletle gittim hastahaneye hatta pedala basmayi oyle ogrendim ayak uclariyla basmaya basladim sene 2007 17yasinda iken)

Yağmurda bisiklet son derece keyifli bir olaydır. Dikkat edilmesi gereken şeyler ise yere tutunma azaldığı için frenleme mesafesi ve dönüşlerde bisikleti yatırma açısıdır. Bisikletinizin zincir ve ruble gibi parçaları güzelce yağlı ve kadronuzda boya kalkması gibi bir durum yoksa paslanmaz.

Yağmurda bisiklete binilmiyor..Boşuna kendini yorma.. Bisiklete binilmek icin en iyi zaman Mart-Kasım ortaları(en geç) Onun dışında binilmiyor?

hergün işe bisikletle gidip geliyorum yağmur çamur rüzgar farketmeden :) asfalt gerçekten kaygan oluyor artık durmayı değil pedal basıp kaçmayı öğrendim araçlardan resmen :)) ayrıca yağmurda bisiklet sürdükten sonra habire bisikleti temizlemekten gerçekten gına geldi full çamur içinde kalıyor ama yapıcak bişi yok :)

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
Yağmurda bisiklet sürmek keyiflidir; v fren ise %40 a kadar zayiflayacagini hesaba katarak, dönüşlerde makul yatırarak, lastigin su tahliyesinde zorlanmaması icin yavas giderek, kask kilifi, yagmurluk ve eldiven vs kullanarak, aydindatmaya ve gorunur olnaya dikkat ederek, en onemliside motorsuz tasit oldugunu ve tum trafik kurallara uyman gerektigini bilmek.
iyi sürüşler :)

Şar şar su birikintilerinden geçtikçe.. ayakkabılar ve alt kısım iyice ıslanıp artık daha fazla ıslanmak mümkün olmamaya başladığında; farklı bir keyif oluşuyor. Üşümüş, çamurlanmış, ıslanmış olduğun halde gülümsediğin oluyor. Her halde bunu pek fazla adam yapmamıştır hissinden olsa gerek. Bunu sık yapmaya başladığında artık bisikleti temizlemeyi bırakıyorsun. Yukarıdaki mesajlarda yapılan yol tutuşu, frenleme mesafesi ve görünürlülüğün azalması uyarılarını dikkate almak lazım. Bir de gözlük damla damla ıslanıp görüş zorlaşıyor. Yağmurlukları ne kadar teri dışarı atıyor diye satsalarda; normalden daha fazla terlettiği de bir gerçek. Son olarak aşırı su zincir ve dişlilerdeki yağı yıkıyor. Ertesi gün yer yer paslanma işaretleri görünmeye başlıyor. Temizleyip yağlandığımda sorun çıkmadı. Sağanaklar benim için böyle geçiyor. Ufak çisemelerde pek sıkıntı yok.

Bir gün arkadaşıma gitmem gerekti o zamanda üstümde bir kot pantolon bir de tişört var yağmur yağmaya basladi giderken sonra saganağa dönüştü mecbur eve gidicektim ya allah ya bismillah diyerek yardirdim 7 km var gidene kadar dnuma kadar her yerim islandi. Neyseki hasta olmadım o gundur sağanak yağmurda kullanmamaya dikkat ediyorum bu da böyle bir animdir.
Acemi olduğum dönemlerde yağmurlu havada viraja kuru havaymis gibi girince asfaltla yakın iliski kurmuslugumda vardir.

Geri