Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.372
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Vallaha hocam bisiklet bu yılını bilemiyorum ne yazık ki ben üçüncü sahibiyim. Emekli bir amcadan almıştım. Açıkçası yanlış bir ürün de sipariş etmek istemiyorum. 25mm ile 28 mm arasında çok büyük bir farklılık olur mu acaba? Avantaj ve dezavantajları nelerdir? En kötü ihtimalle 25mm alma ihtimaline karşılık bu soruyu soruyorum. Şuan kullandıklarım 23mm
Renklere dayanarak yılı bulmaya çalıştım ama tam aynısını bulamadım. 2013 model renk bakımından andırıyor ama yazılar aynı değil: (link)
O zaman 23 lastikle geliyormuş. O yıllarda popüler olan 23 mm olduğu için en fazla ne genişlikte takılabileceğine dair yorum göremedim.
Şurada 2012 yılında "28 takabilir miyim" tartışması geçip kesin bir sonuca bağlanmamış ama Speedster 10 kullanan birisi 28 takmış, 32 bile olur demiş.: (link)
Emin olmak için bisikletlerden anlayan bir bisikletçiye (bisikletçi zaten anlamalı tabii ama gerçekler öyle değil) uğranabilir ya da şuradaki gibi ölçerek karar verilebilir: (link)
Ben iflah olmaz 23'çüyüm, 25 ve 28 hakkında sadece fikir yürütebilirim. Ezberden "akıcılık ve hafiflik için 25, sağlamlık için 28" derim ama doğru basınçtaki kalın lastiğin akıcılıkta ince lastikten daha kötü olmadığına dair bir sürü makale okudum, ikna olmasam da uzmanların bir bildiği vardır diyorum.
Ek: Şu yukarıdakinden daha çok benziyor ama yıl ya da lastik konusunda bir ek bilgi sağlamadı: (link)
Son düzenleme: