@Lastigini sevmeyen adam dostum merhaba, aynen senin durumundaydım(dağ bisikletini şehir bisikletine dönüştürmeye çalışan ekip), tam olarak sedona 610 ve triban 500 arasında kaldım, sonunda geçen hafta sonu gidip triban 500 aldım. satış/ilk kurulum deneyimi gayet güzel. orada istediğin bisikleti deniyorsun, kadro boyu seçmede de önerilerde bulunuyorlar. 177 boy ve 82 iç bacak boyu hesaplarımla m beden almaya gittim (internette iç bacak boyuma göre 54,23, boyuma göre 55-57 kadro öneriliyordu) ancak m küçük geldi. l aldım gayet rahat oldu. bisikletin kurulumunu, ayarlarını orada yapıyorlar. bisikletin yanında pilli arka stop lambası, zil ve ön ksenon far hediye ediliyor. peşin fiyatına 5 taksitle aldım ben. aldıktan sonra birkaç km sürebildim (şehir dışında yaşıyorum ve yaşadığım şehre 2 hafta sonra getirebileceğim) ve ilk izlenimlerim şöyle; bisikletin hızlanması acayip... kendine aşık etti direk. bu durum yol bisikletine yeni geçen herkeste oluyormuş sanırım. vites geçişleri akıcı. bisiklet, tasarım olarak da gayet güzel görünüyor. çabuk alışamam diye düşündüğümden trafiğe kapalı yerde sürdüm ancak alışmam 5 dakikamı almadı. yine yol bisikletinin bir diğer özelliği olan dropbar gidon sayesinde bisiklet çok çevik bir özelliğe sahip olmuş oluyor. dönüşlerde falan acayip serilik var. negatif olduğunu düşündüğüm birkaç duruma gelince : sele rahatsız. yarım saatlik sürüşün sonunda biraz ağrı yaptı. normalde de hissediliyor selenin sertliği. ama giderilebilir jelli tayt ve kılıfla, belki de başka bir seleyle. frenler zayıf. yol bisikletlerinde fren mesafesi biraz daha uzun oluyor diye biliyordum ama bundaki biraz daha uzun sanki. belki fren pabuçlarıyla alakalıdır, daha önce birileri yazmıştı buralarda. bunlar dışında başka izlenimim yok şimdilik.
bisikletin lastiği patlak çıktı (sürüşte problem yoktu, eve gelince indiğini fark ettim) ve zil kırıkmış onu fark edememişim. en yakındaki decathlon'a götürdük, iç lastik patlak çıktı (dışta bir şey yok, betonda sürmüştüm zaten.) hemen değiştirdiler. zili de ertesi gün babam değiştirtmiş. unutmadan yazayım. ilk 6 ay bakım bedava. o da hoşuma gitti.
sonuç olarak izlenimlerim bu yönde. ertesi hafta sonu bisikleti yaşadığım yere taşıdığımda daha detaylı yazmaya çalışırım. sedona 610 ile ilgili olarak birçok araştırma yaptım ama satın almaya 2-3 gün kala vazgeçtim. araştırdıklarım da senin bildiğin kadardır herhalde. maşası cr-mo, internette çelik-krom şeklinde yorumlar vardı. btwin'deki carbon. toplam ağırlıklarda aralarında ne kadar fark var bilmiyorum. aklınız sedona'da isa mutlaka bir gidip görün, kullanıcılardan da yorum alın derim.