Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese merhabalar, 28 Carraro Cr-Race 062 yarış bisikleti almak istiyorum ancak boyuma uygun bir kadro olanını bulamadım, ölçüler 52-54-56 olarak değişiyor. Benim boyum 1.76 bacak boyum 75 daha önce Carraro Sportive 225 modeli'nin 51 kadro ölçülü olanını aldım biraz büyük geldi yani sele'den kadroya inince bacaklarımda hiçbir pay kalmıyor sanırım 2 santim kadar bir pay kalması gerekiyor uygun kadro için 51 kadroda böyle sorun yaşadım, sorum şu: Bahsettiğim bisiklet (28 Carraro Cr-Race 062) hep belirli boy ölçüleri olan kişilere göre mi üretiliyor? Yani 48-49 kadro olanını üretmiyorlar mı? Son olarak bana uygun kadroya sahip 3-4 bin aralığında bianchi, salcano markaları hariç carbon maşalı ağırlığı 9-10 kilo civarında önerebileceğiniz hızlı bir yarış bisikleti var mı? Saygılar.

Scudo
@Tolga67 Sitesinde bilgi bulunmuyordu. Benim boyum 1.77 56 kadro kullanıyorum Problem yok. 2015 Carraro Cr 052 sahibiyim

ErHan72 Cevabınız için çok teşekkür ederim, fakat benim anlamadığım bana Carraro Sportive 225 51 Kadro büyük gelmişken yaklaşık aynı boyda olmamıza rağmen size nasıl 56 kardo uygun geldi onu anlamadım acaba bu markanın çeşitlerinde (yol,şehir,dağ) bir kadro boy standartı mı yok? Birde acaba sizin bisikletin ağırlığı nedir hiç baktınız mı?

@Tolga67 Standart değildir. Yol bisikleti kadro ölçüleri ile dağ bisikleti farklıdır Forumda bununla ilgili konular vardı. Bir inceleyin

Ağırlığını tartma şansım yok takılmadığım bir konu Ama 9,5 kğ olarak biliyorum Forumda CR 052 incelemesi var oradan bakabilirsiniz

Herkese merhaba,

Ben akşamları işten sonra 1-2 saat bisiklet sürmek istiyorum, markalarla alakalı hiç fikrim yok, küçükken bisiklete çok binerdik o zamanlar bize göre en iyi marka bianchi idi :) şuan biraz araştırdım baya çok marka olmuş ve seçmesi zor fiyatlarda çok pahalı :S kilom 95 o yüzden sağlam bir bisiklet almam lazım sanırım. Bütçe olarak 500 600tl ye varsa çok çok iyi olur ama mecbursak 1000-1500tl de verebilirim daha fazlası malesef olmaz.

Yorumlarınızı bekliyorum bu hafta almayı düşünüyorum bisikleti :)

Teşekkür ederim.

yanlış yere yazdım dimi, şehir/tur kısmına yazmalıydım sanırım. :(

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Carraro 062 yada bu bisikleti almayı düşünüyorum (link) sizce hangisi performans ve kalite olarak daha iyidir? kilosu'nun önemi benim için 5.katta oturmamdan dolayıdır :) carraro sportive 225 kullanıyorum şuan çok zor oluyor baskülde tartmaya çalıştım takım taklavat ile 20 kg civarında hergün indirip çıkarırken baya bir kas yaptım ama artık yormaya başladı.

@Tolga67

Yol bisikleti ile ilgili ne kadar hafif o kadar kıyak bilgisi dışında hiçbir bilgim yok. Lakin B'Twin e bu kadar para verene kadar çok güzel şeyler alabileceğinize eminim. Bilgili arkadaşlar akşam çok güzel öneriler yapacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
Scott speedster 30 .. 2000 tl ye buldum ikinci el, fiyat iyi mi, ufak tefek önemsiz çizik var sadece bir iki yerinde

@Tolga67

Benim boyum 168 52 beden Carraro Cr 062 kullanıyorum, problem yok. Belki ilerde gidon boğazını 8 cm’ye düşürebilirim.

Ultra 900 yerine Triban 540 bakmanızı tavsiye ederim F/P olarak daha başarılı bir model. Triban’da ömür boyu kadro garantisi ve fiyat avantajı, Carraroda ise tamamen 105 set var. Onun dışında aşağı yukarı aynı özelliklere sahipler, ikiside son derece başarılı bisikletler hangisi hoşunuza giderse onu tercih edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
@uslsy Full 105 set Mavic setli bir bisiklet 6 bin tlden başlar. Kadrosu yeni baslayanlar icin ideal ve hafif. İlk fiyat güncellenmesinde fiyatı 5 bin tl olur. Btwin diye dandik sanmayın bu aleti.

@h.kozan
Evet çok bilgim yok. Sadece mesafeliyim bu markaya. Piyasa markası gibi geliyor.

Arkadaslar ben mtb kullaniyorum suan trek 4500 ama yol bisikletine gecmeyi dusunuyorum sedona 610 ve triban 500 arasinda kaldim. Tecrubeli arkadaslar fikirlerini soylerlerse cok iyi olur

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
arkadaşlar Scott Speedster 30 a 2000 tl verilir mi 2. el olarak ? ufak tefek çizikleri mevcut sadece

@Lastigini sevmeyen adam dostum merhaba, aynen senin durumundaydım(dağ bisikletini şehir bisikletine dönüştürmeye çalışan ekip), tam olarak sedona 610 ve triban 500 arasında kaldım, sonunda geçen hafta sonu gidip triban 500 aldım. satış/ilk kurulum deneyimi gayet güzel. orada istediğin bisikleti deniyorsun, kadro boyu seçmede de önerilerde bulunuyorlar. 177 boy ve 82 iç bacak boyu hesaplarımla m beden almaya gittim (internette iç bacak boyuma göre 54,23, boyuma göre 55-57 kadro öneriliyordu) ancak m küçük geldi. l aldım gayet rahat oldu. bisikletin kurulumunu, ayarlarını orada yapıyorlar. bisikletin yanında pilli arka stop lambası, zil ve ön ksenon far hediye ediliyor. peşin fiyatına 5 taksitle aldım ben. aldıktan sonra birkaç km sürebildim (şehir dışında yaşıyorum ve yaşadığım şehre 2 hafta sonra getirebileceğim) ve ilk izlenimlerim şöyle; bisikletin hızlanması acayip... kendine aşık etti direk. bu durum yol bisikletine yeni geçen herkeste oluyormuş sanırım. vites geçişleri akıcı. bisiklet, tasarım olarak da gayet güzel görünüyor. çabuk alışamam diye düşündüğümden trafiğe kapalı yerde sürdüm ancak alışmam 5 dakikamı almadı. yine yol bisikletinin bir diğer özelliği olan dropbar gidon sayesinde bisiklet çok çevik bir özelliğe sahip olmuş oluyor. dönüşlerde falan acayip serilik var. negatif olduğunu düşündüğüm birkaç duruma gelince : sele rahatsız. yarım saatlik sürüşün sonunda biraz ağrı yaptı. normalde de hissediliyor selenin sertliği. ama giderilebilir jelli tayt ve kılıfla, belki de başka bir seleyle. frenler zayıf. yol bisikletlerinde fren mesafesi biraz daha uzun oluyor diye biliyordum ama bundaki biraz daha uzun sanki. belki fren pabuçlarıyla alakalıdır, daha önce birileri yazmıştı buralarda. bunlar dışında başka izlenimim yok şimdilik.

bisikletin lastiği patlak çıktı (sürüşte problem yoktu, eve gelince indiğini fark ettim) ve zil kırıkmış onu fark edememişim. en yakındaki decathlon'a götürdük, iç lastik patlak çıktı (dışta bir şey yok, betonda sürmüştüm zaten.) hemen değiştirdiler. zili de ertesi gün babam değiştirtmiş. unutmadan yazayım. ilk 6 ay bakım bedava. o da hoşuma gitti.

sonuç olarak izlenimlerim bu yönde. ertesi hafta sonu bisikleti yaşadığım yere taşıdığımda daha detaylı yazmaya çalışırım. sedona 610 ile ilgili olarak birçok araştırma yaptım ama satın almaya 2-3 gün kala vazgeçtim. araştırdıklarım da senin bildiğin kadardır herhalde. maşası cr-mo, internette çelik-krom şeklinde yorumlar vardı. btwin'deki carbon. toplam ağırlıklarda aralarında ne kadar fark var bilmiyorum. aklınız sedona'da isa mutlaka bir gidip görün, kullanıcılardan da yorum alın derim.

@Joseph Cavalcanti benimde tribani orada surme firsatim oldu tabiki daha onceden yol bisikleti kullanmadigim icin cok hizli ve seri geldi ama dedigin gibi mtb den gecen herkese aynisi oluyodur. Simdi surebilirsem 610 u surucem surdukten sonra da kararimi veririm ama suren birinden yorum gormek iyi oldu tesekkurler

Selamlar, uzun yıllardır şehir bisikleti kullandım ama şuan yol bisikleti almak istiyorum bütçem en fazla 1500 1.63 boyum ve 55 kiloyum. Başlangıç olarak günde 25 km civarı yapmayı düşünüyorum tavsiyelerinize açığım.

Merhaba. Ben uzun yollarda kullanacağım bir yol bisikleti arıyorum. 2 seçenek arasında kaldım şu an.
1. Mosso cavalier 700 shimano sora setli- sıfır
2. Cannondale CAAD8 shimano tiagra setli- 2. El 2016 model az kullanılmış.
İkisi de aynı fiyat. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@cember3454 cavalier 700’ün rublesi çok kötü, en küçük diş 13’lü.
Canondale tercih ederdim. Tabi bisikletin ne kadar kullanıldığı önemli. Fotoğraflardan yorum yapmaya çalışalım, varsa

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@Serkan Mıstınoğlu satan kişi açıklamada 10 defa kullanılmıştır, kılcal birkaç çizik dışında neredeyse sıfırdır. Yazmış çiziklerin de fotoğrafını atmış ufak çaplı çizikler. 2500 tl fiyatına uygun mudur sizce?
Bir de kadrosu 54. Benim bacak boyum 78 civarı. Bacak arama deyebilir kadrosu. Bu büyük bir sorun mudur, yani almamam için yeterli bir neden mi? Çünkü ankara da bu ayarda başka bir 2. El bisiklet bulamadım.

Geri