Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabâ aranıza yeni katıldım bende bayramdan önce bir bisiklet aldım fiyatı uygun bişey aradığım için aldım genel olarak memnunum fakat bisikletçiler bu durumdan memnun değil hayallerime ve ne olursa olsun bütçem kadar ödeme yapıp aldığım bisiklete malesef çok ta hoş olmayan yorumlar yapıp bende doğal olarak hayal ve heves adına bişey bırakmadılar gibi şuan fakat patlayan lastiğin tamir edilmeden yol adığı o azcık mesafe kadar da olsa umutlarımı tutmak için çabalıyorum 👋

Scudo
Merhabâ aranıza yeni katıldım bende bayramdan önce bir bisiklet aldım fiyatı uygun bişey aradığım için aldım genel olarak memnunum fakat bisikletçiler bu durumdan memnun değil hayallerime ve ne olursa olsun bütçem kadar ödeme yapıp aldığım bisiklete malesef çok ta hoş olmayan yorumlar yapıp bende doğal olarak hayal ve heves adına bişey bırakmadılar gibi şuan fakat patlayan lastiğin tamir edilmeden yol adığı o azcık mesafe kadar da olsa umutlarımı tutmak için çabalıyorum 👋
Sen bisikletinden memnun isen gerisi boş takma kafana ve bisikletinin keyfini çıkartmaya bak.

• Beğen
Tepkiler: Bike-man22
Aynen öyle haklısın hocam vites ayarlarında yaşadığım sorun dışında bir problem yok zaten onuda artık kendi kendime videolardan falan bir şekilde çözüp sonrasında Şarköy Gelibolu yapıcam kısmetse aklımda ki bu

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Çocukluğumuzda bisiklete nasıl bir gözle bakardık? Detaylarını bilmemize gerek yoktu. Sadece binip çok mutlu olurduk. Aynı şey devam etsin kardeşim. Bisiklet eğlenceli bir araç. Keyfini sür, güle güle kullan. Bisiklet üzerinde değişiklik yapmak, başka bir bisiklete geçiş yapmak konusunda kendin karar alana kadar başka hiç kimseyi takma kafana. Üzerinde mutlu olduğun bir bisiklet her zaman en güzel bisiklettir.

• Beğen
Tepkiler: Bike-man22
Çok haklısınız çok teşekkür ederim

Burada karar vermeniz gereken kısım biraz daha estetikle alakalı gibi geliyor. Colnago biraz prestij bi marka. Özellikle C serisi alıp duvara asabileceğiniz güzellikte bisikletler. Değeri de diğer markalara göre biraz daha az düşüyor. Temizse her daim bir meraklısı bulunabilir.

Eğer fonksiyonellik istiyorsanız, tabi ki daha temiz ikinci el disk bisikletleri de tercih edebilirsiniz. "Sıfır alıcam" derseniz, maalesef klasman baya düşüyor. Yani alacağınız bisiklet üzerine her halükarda yatırım yapmayı gerektiriyor gibi. Yerli markalarda belki biraz daha Bisan unique vs. gibi modeller ultegra donanımıyla güzel duruyor. Haricinde büyük markalarda çoğu 105 ve alüminyum başlangıç seviyesi jantlarla geliyor. Yine ağırlık konusunda da biraz üzüyorlar. Yani açıkça ben 8.5kg bisiklet yerine ikinci el temiz bisiklet alırdım şahsen.

Ben kullanım odaklı alacağım için Colnago her ne kadar "lugged" tasarımları muhteşem olsa da önceliğim bu değil. Bu arada bisikletin üstündeki aktarıcı da Dura Ace 9070 ve max 28T diş destekliyor arkada. Ayrıca kadro max 25mm lastik alıyor. Küçük ön/arka dişli oranları ve geniş lastikler artık standart. Performans ile rahatlığı da çok etkiliyor.

Sıfır alma meraklısı değilim ancak ikinci ellerin de fiyatları çok avantajlı değil sıfırlara göre, biraz araba alım-satım piyasasına dönüşmüş gibi. Sıfır almanın da malum farklı avantajları var.
(link) güzel bir pazarlıkla disk frenli ve di2 lu sıfır bir bisiklete binebilirsiniz.

Güzel bir öneri abi teşekkür ederim. Daha önce Orbea Aram Abi ile çok sıkı pazarlıklara girişmişliğim var, tecrübeliyim biraz 😂 Orbea ile TCR karşılaştırmanı da merak etmekteyim. baz TCR modelleri de fena değil gibi ama ağır biraz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Merhaba, Canyon Ultimate CF SL 7 almayı düşünüyorum. Bütçem dahilinde iki seçeneğim var. Görebildiğim kadarıyla aralarındaki üç fark var. Fiyat, vites grubu ve jantlar.
1713791213352.png
-Görüldüğü gibi fiyatta 300 Euro fark var.

1713791263923.png
-Grupsetler SRAM Rival eTap ve 105 Di2

1713791398890.png
-Jantların ikisi de DT Swiss'in basic modelleri gibi. Ama hangisi hangisinden iyi hiçbir bilgi bulamadım.

Sonuç olarak;
1-Jantlar konusunda bilgisi olan var mı?
2-300 Euro fazla verip Shimanolu bisiklet mi almalı yoksa SRAM'lı bisiklet tercih edilir mi?

Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: makaram
Merhaba, Canyon Ultimate CF SL 7 almayı düşünüyorum. Bütçem dahilinde iki seçeneğim var. Görebildiğim kadarıyla aralarındaki üç fark var. Fiyat, vites grubu ve jantlar.
316486 dosyayı görüntüle
-Görüldüğü gibi fiyatta 300 Euro fark var.

316487 dosyayı görüntüle
-Grupsetler SRAM Rival eTap ve 105 Di2

316488 dosyayı görüntüle
-Jantların ikisi de DT Swiss'in basic modelleri gibi. Ama hangisi hangisinden iyi hiçbir bilgi bulamadım.

Sonuç olarak;
1-Jantlar konusunda bilgisi olan var mı?
2-300 Euro fazla verip Shimanolu bisiklet mi almalı yoksa SRAM'lı bisiklet tercih edilir mi?

Şimdiden teşekkürler
DT Swiss Performance ağırlığı 1900 gram falanmış (Reddit'te yazdığına göre) P1800 Spline ise 1820 gram ağırlığında. Kısacası pek bir fark yok gibi aralarında. Grup setlere gelecek olursak aynı ayardalar ancak shimano parçaları daha çok erişilebilir durumda bana göre ve biraz daha ucuz. Mesela Sram powermete var üzerinde ve dişliler ömrünü bitirdiğinde komple krankı değişmek zorundasın (yanlış hatırlamadı isem), shimanoda ise sadece dişlileri değişme imkanı var.

Benim tercihim shimanodan yana olurdu. Şuan 300 euro fazla vereceksin ama uzun vadede seni daha çok masraftan kurtarabilir.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Hocam merhabalar bundan öncesinde dağ bisikletim vardi.Yol bisikleti almayı düşünüyorum.6-7 bin butcem var 2. El.Şuana kadar kron rc1000 ve btwin RC 100 dikkatimi çekti hangisini önerirsiniz 2. El bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyim
Yada önerdiğini farklı bir model var mi

sahibinden ilan no:
  • 1172544046

bu ilan nasıl sizce kozmetik olarak hasarlı ve eski bir model ama sora sete göre gayet ucuz diye soruyorum

Kross esker 7 kullanıyorum. çok memnunum tavsiye ederim

Daha önce burada bu bisiklete sahip olan kişilere sorduktan sonra bir de genele yazmak istedim.
Bianchi R0013-D model bisiklet hakkında ne dersiniz?

Sokma Mil (thru-axle) Kadro
Karbon Maşa
Fulcrum Jant
105 Grupset
Merak ettiğim, kadro geometrisi, sürüş hissiyatı, uzun sürüşlere uygunluğu noktasında nasıl bir tercih olur?

foto @MaRZoCHi

1698168530744.png

herkese merhabalar.mosso legarda 2327 mi satıp yol bisikleti almak istiyorum.30-40 bin TL arası sıfır bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var.gunluk en az 20-25 km işe gitmek için asfaltta kullanacağım bir bisiklet istiyorum.yardimlariniz için çok teşekkürler. Saygilar

Yol bike pek kullanmadığım için anlamam. Kullanan profesyonel arkadaşlar burada fazlasıyla var. Onlar yorumlarsa daha doğru ve mantıklı olur. Fiyat bence uygun,ne dersiniz???Screenshot_20240525_153532_Samsung Internet.jpg

herkese merhabalar.mosso legarda 2327 mi satıp yol bisikleti almak istiyorum.30-40 bin TL arası sıfır bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var.gunluk en az 20-25 km işe gitmek için asfaltta kullanacağım bir bisiklet istiyorum.yardimlariniz için çok teşekkürler. Saygilar

Resmi fiyatı 44 bin ama piyasada daha ucuza bulunabilir: (link)

Kumpas frenlisi daha hesaplı: (link)

• Beğen
Tepkiler: dalanper
Sahibinden.com'da listelenmiş şu Colnago Art Decor'a bir göz atar mısınız? Yurtdışı satış ilanlarında sadece frameset 2600 euro ve üstü olabiliyor. Bu link hakkındaki düşünceniz nedir? (link)

Yol bike pek kullanmadığım için anlamam. Kullanan profesyonel arkadaşlar burada fazlasıyla var. Onlar yorumlarsa daha doğru ve mantıklı olur. Fiyat bence uygun,ne dersiniz???
317492 dosyayı görüntüle

donanımsal olarak bakınca baya iyi duruyor. Ama %100 çin malıyım diye bağırıyor. Çin malı "tü kaka" diyen birisi değilim aksine iyi markaları azımsanmayacak kadar fazla. Bisiklet üzerinde beni tek düşündüren noname jant seti, gidon grubu ve sele borusu oldu. Ama yakışıklı alet olmuş.

Yol bisikletimi hali hazırda satıyorum ama içimden hala satmam gerektiğini söyleyen bir seste var. Bunu görünce satıp bu tarz bir şeye yönelmek gelmedi de değil. İşin sonucuna gelecek olursak canlıda görülüp alınabilecek bir bisiklet diye düşünüyorum. Çin çan çon yada uzak doğu olsa da adam kendi markasını göz önünde bulundurarak getirtiyor.
(link) Üstelik 190binlik olanda UCI onayı var.

700 R16 - Matte black copy kopya-1000x1000w.jpg

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    75,4 KB · Okunma: 25
  • 700 FALCON SR8-DI2 - Glossy Black- red copy-1000x1000w.jpg
    700 FALCON SR8-DI2 - Glossy Black- red copy-1000x1000w.jpg
    55,1 KB · Okunma: 27
  • 700 FALCON SR9-DI2 - Glossy Black- Emerald copy-1000x1000w.jpg
    700 FALCON SR9-DI2 - Glossy Black- Emerald copy-1000x1000w.jpg
    68,5 KB · Okunma: 19
  • 700 R16 - Glossy white copy kopya-1000x1000w.jpg
    700 R16 - Glossy white copy kopya-1000x1000w.jpg
    51,1 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: benben
Mosso yukarıdaki kadroları Sava'dan mı alıyor, yoksa Sava Mosso'ya mı ait ya da tam tersi mi bilmiyorum :) ama bu kadrolar Sava'nın sitesinde sergileniyor. Üstelik isimler de benzer.

(link)

Sahibinden.com'da listelenmiş şu Colnago Art Decor'a bir göz atar mısınız? Yurtdışı satış ilanlarında sadece frameset 2600 euro ve üstü olabiliyor. Bu link hakkındaki düşünceniz nedir? (link)

Sizce bu bisikleti almak istesem, neye dikkat etmem gerekir?

Sizce bu bisikleti almak istesem, neye dikkat etmem gerekir?

Bisiklet çalıntı olabilir, en önce buna dikkat edin bence. İlanı veren kişinin bisikletle uzaktan-yakından ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Bir şekilde eline geçmiş ve ederinin 1/3'ü gibi bir fiyata elden çıkarmaya çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Geri