Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisiklet çalıntı olabilir, en önce buna dikkat edin bence. İlanı veren kişinin bisikletle uzaktan-yakından ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Bir şekilde eline geçmiş ve ederinin 1/3'ü gibi bir fiyata elden çıkarmaya çalışıyor.

Sadece frameset e-bay'de 2600 euro. Düşünün artık ...

Scudo
Merhabalar, benim bu forumdaki ilk yazım oluyor. Yol bisikleti almak istiyorum ama hem bütçem çok kısıtlı hem de bilgili değilim. Bu yüzden bilgili arkadaşlardan bisiklet önerileri istiyorum. Ve çok kısıtlı bütçeden kastım gerçekten çok 10 bin civarı harcayabilirim ve doğal olarak ikinci el önerilere de açığım.

Merhabalar, benim bu forumdaki ilk yazım oluyor. Yol bisikleti almak istiyorum ama hem bütçem çok kısıtlı hem de bilgili değilim. Bu yüzden bilgili arkadaşlardan bisiklet önerileri istiyorum. Ve çok kısıtlı bütçeden kastım gerçekten çok 10 bin civarı harcayabilirim ve doğal olarak ikinci el önerilere de açığım.

İkinci el Claris setli modellere (örneğin Mosso Cavalier Claris) bakabilirsiniz: (link)
Veya çeşitli Triban modellerine ama burada epey tarama yapmak lazım: (link)

Sıfır olarak bulunabilecek en hesaplı model sanırım bu: (link)

Merhabalar,
İlk bisikletimi almak üzere harekete geçtim. Amatör koşu geçmişim var. Spor ve hobi amaçlı bir yol bisikleti almak istiyorum. Bir yarışa katılmak gibi bir amacım yok. istediğim özellikler olarak amatör birini üzmeyecek, orası bozuldu burası şöyle oldu demiyeceğim bir bisiklet arıyorum. Yine bir amatör olarak yokuşlarda zorlanmayacağım bir vites aralığında olmasını arzu ediyorum. Aklıma başka dikkat etmem gereken bir husus gelmiyor. Bu bağlamda bu özelliklerimi karşılayacak en ucuz olan bisikleti aradığım için bir bütçe vermiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Merhabalar,
İlk bisikletimi almak üzere harekete geçtim. Amatör koşu geçmişim var. Spor ve hobi amaçlı bir yol bisikleti almak istiyorum. Bir yarışa katılmak gibi bir amacım yok. istediğim özellikler olarak amatör birini üzmeyecek, orası bozuldu burası şöyle oldu demiyeceğim bir bisiklet arıyorum. Yine bir amatör olarak yokuşlarda zorlanmayacağım bir vites aralığında olmasını arzu ediyorum. Aklıma başka dikkat etmem gereken bir husus gelmiyor. Bu bağlamda bu özelliklerimi karşılayacak en ucuz olan bisikleti aradığım için bir bütçe vermiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
Bu işler tamamen bütçe meselesi nekadar ayirdiniz bu iş içın onu bwlirtmeniz gerekiyor.

Merhabalar yol bisikletine yeni başlayacağım 25k-40k arası bir bütçem var. Amacım günlük turlara çıkmak (100 km civarı, arada sırada belki daha fazla). Az çok bisiklet geçmişim var halihazırda rockrider st520 kullanıcısıyım. Çok ağır olmayan, olası bir durumda yedek parça temininde zorlanmayacağım, fiyatına değecek güzel bir bisiklet arıyorum. İzmirde oturuyorum bisikleti deneyip almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler..

Daha önce burada bu bisiklete sahip olan kişilere sorduktan sonra bir de genele yazmak istedim.
Bianchi R0013-D model bisiklet hakkında ne dersiniz?

Sokma Mil (thru-axle) Kadro
Karbon Maşa
Fulcrum Jant
105 Grupset
Merak ettiğim, kadro geometrisi, sürüş hissiyatı, uzun sürüşlere uygunluğu noktasında nasıl bir tercih olur?

foto @MaRZoCHi

317395 dosyayı görüntüle

Merhabalar yol bisikletine yeni başlayacağım 25k-40k arası bir bütçem var. Amacım günlük turlara çıkmak (100 km civarı, arada sırada belki daha fazla). Az çok bisiklet geçmişim var halihazırda rockrider st520 kullanıcısıyım. Çok ağır olmayan, olası bir durumda yedek parça temininde zorlanmayacağım, fiyatına değecek güzel bir bisiklet arıyorum. İzmirde oturuyorum bisikleti deneyip almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler..

105 set, bütçe yettiği sürece tercih edilmesi gereken bir seviye ve 25-40K'lık bütçeniz bunun için yeterli, belki çok az bir takviye gerekebilir.

Önceden Peugeot R13'ün olduğu gibi bu aralar Bianchi'deki kardeşleri F/P ürünü:
(link) , resmi fiyatı 44 bin TL,
(link) , resmi fiyatı 31 bin 900 TL.

Alternatifler:
(link)
(link)

40K civarına disk frenli bir 105 setli bisiklet alabilirseniz, örneğin şu modelden Claris (2x8) ➡ Sora (2x9) ➡ Tiagra (2x10) ➡ 105 (2x11) şeklinde iki ara modeli atlayıp üç üst vites setine sahip bir bisiklete %50 civarında maliyet farkıyla ulaşmış oluyorsunuz: (link)

Öneriler için teşekkürler. Bianchi r13 sundu bisiklette gözüküyor izmir mağazalarında varsa ilk fırsatta deneyeceğim. Onun dışında Lapierre sensium 3.0 da gayet güzel gözüküyor tiagra set + v fren 36k disk frenli versiyon 42k. Bu bisiklet hakkında bilginiz var mıdır ?

Öneriler için teşekkürler. Bianchi r13 sundu bisiklette gözüküyor izmir mağazalarında varsa ilk fırsatta deneyeceğim. Onun dışında Lapierre sensium 3.0 da gayet güzel gözüküyor tiagra set + v fren 36k disk frenli versiyon 42k. Bu bisiklet hakkında bilginiz var mıdır ?

105 ile yaklaşık aynı fiyatlardayken onları tercih etmenizi sağlayacak özellikleri varsa onlar da olabilir. Burada "105 varken Tiagra tercih edilmez" demiyorum tabii. "Celeste sevmiyorum", "Bianchi'ye gıcık oluyorum", "Lapierre markasını, tasarımını, renklerini, kadrosunu seviyorum" ve benzerleri benim için çok haklı ve geçerli gerekçeler.
En güzeli bir tablo hazırlayıp bisikletlerin özelliklerini karşılıklı yazarak puanlamak.

İster Bianchi, ister Lapierre, ister başka model olsun, günümüz standartlarında bütçeniz yettiği sürece disk frenli modelleri tercih edin. Bu sadece fren türüyle ilgili değil, jant frenin daha kötü olduğunu düşünmüyorum ama jant frenler kullanılabilecek lastik genişliğini de sınırladığından (25/28 mm) bu tür sınırlamalara takılmamak için baştan disk frenli modelleri tercih etmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Önerileriniz için teşekkür ederim, dediklerinizi dikkate alıp bi seçim yapacağım.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhabalar, Corelli Boolva rc100 bisikletimin frenlerinden hiç memnun olmadığım için Claris Grup setli olan bisikletin frenlerini ve lastiklerini değiştirmek istiyorum. Erdoğanlar'da Sora Frenleri Claristen daha ucuz (link), bu frenler claris grupsete uyar mı ? Birde biraz görüntüsünden dolayı ve biraz da Mitas Syrinx lastiklerden memnun olmamamdan dolayı Şişman Bisiklet'ten (link) lastiklerini beğendim, önerir misiniz ? şimdiler teşekkürler

Merhabalar, Corelli Boolva rc100 bisikletimin frenlerinden hiç memnun olmadığım için Claris Grup setli olan bisikletin frenlerini ve lastiklerini değiştirmek istiyorum. Erdoğanlar'da Sora Frenleri Claristen daha ucuz (link), bu frenler claris grupsete uyar mı ?...

Sora fren Claris grupsete uyar ((link)) ama (link) ile (link) arasında değiştirmeye değecek bir fark yok.

Edit: Claris grupsetli denince frenleri Claris sandım, Promax RC 462 diye bir frenmiş. Hiç kullanmadım ama okuduğum/duyduğum yorumlara göre Sora da Claris de Promax'tan daha iyi sonuç verir.

Sora fren Claris grupsete uyar ((link)) ama (link) ile (link) arasında değiştirmeye değecek bir fark yok.

Edit: Claris grupsetli denince frenleri Claris sandım, Promax RC 462 diye bir frenmiş. Hiç kullanmadım ama okuduğum/duyduğum yorumlara göre Sora da Claris de Promax'tan daha iyi sonuç verir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet, sorarken kafa karışıklığı yaratacak bir şekilde yazmışım, kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum. Hali hazırda spor geçmişi olan fakat bisiklet konusunda pek bilgisi olmayan biriyim. Ankara'nın yokuşlarında beni üzmeyecek, işe gidip gelmemi sağlayacak, haftasonları uzun yol katedebileceğim bir bisiklet arıyorum. Çevremde Carraro 328 önerisinde bulundular. Hem carraro hem farklı modellerde 20k ya kadar önerilere açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum. Hali hazırda spor geçmişi olan fakat bisiklet konusunda pek bilgisi olmayan biriyim. Ankara'nın yokuşlarında beni üzmeyecek, işe gidip gelmemi sağlayacak, haftasonları uzun yol katedebileceğim bir bisiklet arıyorum. Çevremde Carraro 328 önerisinde bulundular. Hem carraro hem farklı modellerde 20k ya kadar önerilere açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Merhaba ,size önerilen bisiklet yol grubu değil,şehir bisikleti grubuna dahil.
Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Buradan sorarsanız daha çok yardım edilir.

Selamlar. 1 ay önce hem spor, hemde hobi amaçlı bisiklet sürmeye başladım, Kron XC75 Hidrolik Disk 29 Jant bisiklet aldım. 1 aylık süre zarfında dağ bisikletinin bana çok uygun olmadığını, uzun yol yapmak içiin bir yol bisikletine ihtiyacım olduğunu anladım.

Carraro RC 011 bisiklet var, ön claris arka tourney. Bu bisiklet ile bisikletimi üste bir miktar vererek takas etmek istiyorum.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Carraro RC011 nasıl bir bisiklettir, sele altı çanta ile az bir yükle uzun yolu rahat yapar mıyım?

Selamlar. 1 ay önce hem spor, hemde hobi amaçlı bisiklet sürmeye başladım, Kron XC75 Hidrolik Disk 29 Jant bisiklet aldım. 1 aylık süre zarfında dağ bisikletinin bana çok uygun olmadığını, uzun yol yapmak içiin bir yol bisikletine ihtiyacım olduğunu anladım.

Carraro RC 011 bisiklet var, ön claris arka tourney. Bu bisiklet ile bisikletimi üste bir miktar vererek takas etmek istiyorum.

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Carraro RC011 nasıl bir bisiklettir, sele altı çanta ile az bir yükle uzun yolu rahat yapar mıyım?

İlk düşünmeniz gereken, bulduğunuz RC 011'in boyunuza uygun olup olmadığı. Boyunuz, iç bacak boyunuz ve bisikletin kadro boyu kaç?

Bisikletin 4 yıllık olsa da kullanılmamış olanı 14711 liradan satılıyor ((link), kadro boyu belli değil), bundan sonraki fiyatlar 18 bin TL ve üstü. Bulduğunuz ikinci else fiyatı ne kadar?

Tourney setli bir yol bisikleti belirgin fiyat avantajı sunduğunda mantıklı olabilir. RC 011'in avantajı, kaset ruble kullanması. Bu sayede ruble, attırıcı ve kol değişikliğiyle tümüyle Claris sete geçilebilir, tabii sadece 7'li rubleye uygun kısa freehub'lı bir göbek kullanılmadıysa (bu satıcıya sorularak ya da yakından bakıp bir spacer kullanılıp kullanılmadığını gözleyerek anlaşılabilir).

RC 011 Aero kadrosu ve çelik maşasıyla biraz ağır olmalı.

KADRO: ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED SMOOTH WELDING​
MAŞA: ÇELİK RİJİT 1.1/8"​
ARKA VİTES: SHIMANO TOURNEY A070​
ÖN VİTES: SHIMANO CLARIS R2030​
KRANK TAKIMI: SHIMANO TOURNEY A073 50X39x30T​
ARKA DİŞLİ: SHIMANO HG200 12-28T KASET​
VİTES KOLU: SHIMANO TOURNEY A070 3X7​
FREN: ALÜMİNYUM KUMPAS FREN​
LASTİK: CHAOYANG 700X25C​
JANT: CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM​

"Uzun yol"dan kastınız nedir?

carraro-race-011-aero-yol-bisikleti-siyah-kirmizi-50-cm-kcm75595452-1-c2ce05ce706644f7bc38b228eb2d841e.jpg

Geri