Selamlar. 1 ay önce hem spor, hemde hobi amaçlı bisiklet sürmeye başladım, Kron XC75 Hidrolik Disk 29 Jant bisiklet aldım. 1 aylık süre zarfında dağ bisikletinin bana çok uygun olmadığını, uzun yol yapmak içiin bir yol bisikletine ihtiyacım olduğunu anladım.
Carraro RC 011 bisiklet var, ön claris arka tourney. Bu bisiklet ile bisikletimi üste bir miktar vererek takas etmek istiyorum.
Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Carraro RC011 nasıl bir bisiklettir, sele altı çanta ile az bir yükle uzun yolu rahat yapar mıyım?
İlk düşünmeniz gereken, bulduğunuz RC 011'in boyunuza uygun olup olmadığı. Boyunuz, iç bacak boyunuz ve bisikletin kadro boyu kaç?
Bisikletin 4 yıllık olsa da kullanılmamış olanı 14711 liradan satılıyor ((link), kadro boyu belli değil), bundan sonraki fiyatlar 18 bin TL ve üstü. Bulduğunuz ikinci else fiyatı ne kadar?
Tourney setli bir yol bisikleti belirgin fiyat avantajı sunduğunda mantıklı olabilir. RC 011'in avantajı, kaset ruble kullanması. Bu sayede ruble, attırıcı ve kol değişikliğiyle tümüyle Claris sete geçilebilir, tabii sadece 7'li rubleye uygun kısa freehub'lı bir göbek kullanılmadıysa (bu satıcıya sorularak ya da yakından bakıp bir spacer kullanılıp kullanılmadığını gözleyerek anlaşılabilir).
RC 011 Aero kadrosu ve çelik maşasıyla biraz ağır olmalı.
KADRO: ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED SMOOTH WELDING
MAŞA: ÇELİK RİJİT 1.1/8"
ARKA VİTES: SHIMANO TOURNEY A070
ÖN VİTES: SHIMANO CLARIS R2030
KRANK TAKIMI: SHIMANO TOURNEY A073 50X39x30T
ARKA DİŞLİ: SHIMANO HG200 12-28T KASET
VİTES KOLU: SHIMANO TOURNEY A070 3X7
FREN: ALÜMİNYUM KUMPAS FREN
LASTİK: CHAOYANG 700X25C
JANT: CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
"Uzun yol"dan kastınız nedir?