Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@EnesKlf07 ülkeye dönüşte bisikleti yanınızda getiriyorsanız vergi ödemeden getirebilirsiniz ancak faturası vs kutunun üzerinde olmasa iyi olur.

Mantık olarak düşündüğümüzde nasıl telefon veya pc getirdiğimizde kimse vergi istemiyorsa bisiklet için de isteyemez, buradaki önemli husus getirilen ürünün ticari amaçla kullanılması, vergi bu amaçla aranıyor. Ticari amacınız yoksa sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: haldun31
Scudo
Alibaba üzerinden karbon kadro almış olan var mı? MTBR üzerinde bunu tartışan konu gördüm çok.

@cihataktag şöyle bir düzeltme yapalım; yurtdışından aldığınız bir ürün için vergiyi peşinen ödersiniz. ürünü o ülkeden çıkartırken gerekli evrakları onaylattıktan sonra vergi iadenizi alırsınız. bazı ülkelerde bu vergi iadesini havaalanında direkt alabilirken, bazılarında ülkenize döndükten sonra evrakları postaladıktan sonra alabilirsiniz.
mesela ABD'den bir ürün alırsanız vergi iadesi alamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Cyanide
@EnesKlf07

Her Türk vatandaşının memlekete dönüşte yanında bir adet bisiklet getirme hakkı vardır. Türk pasaportunuz varsa başka bir şey göstermek zorunda değilsiniz. Gümrük vergisine tabi olmaz.

Eğer satın aldığınız mağazada tax-free alışveriş imkanı varsa o zaman satın aldığınız ülkeden çıkarken yerine getirmeniz bazı formaliteler var. Bu formaliteleri alışveriş yaparken öğrenebilirsiniz ya da çıkış havalimanında tax-free bürosuna uğrayabilirsiniz. Ödediğiniz kdv'yi geri almak gibi bir niyetiniz varsa alış veriş yapacağınız ülkenin mevzuatını havalimanına varmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim, zira vergi iadesi işlemleri biraz zaman alabilir ve bazı evrak işleri çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Yani bisiklet aldığımızda Türkiyedeki alınan %18 %20 lik gümrük vergisinden kurtuluyoruz değil mi ? 1500 euro üzeri aldığımızda ise kdv den de muaf oluyoruz. Doğru anlamışmıyım ?

Bu konu vergisinden, harcından, pulundan vs. ziyade daha çok kargo gelirken kadroda oluşabilecek herhangi bir hasarda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda kafamı daha çok kurcalıyor.
Kutuyu açtınız ve kadro kulağı kırık ne yapacaksınız?

@Celâl Y. Şirketler de bisikleti üretip aynı kutuyla kıtalar arası kargoladığı için kolay kolay bir hasar alacağını düşünmüyorum. Aldığınız yerde kısa bir inceleme yapıp tekrar aynı şekilde kutulamanız iyi olur.

@EnesKlf07 1500 Euro yu aşan kısmı için (link) bilgi var.

Şöyle denmiş;

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

@EnesKlf07

1500 Euro üzeri KDV muafiyetini ilk defa duyuyorum, emin değilim. Ancak bisikleti yanında taşıdığın sürece (kargoya vermediğin sürece) gümrük vergisinden muafsın.

@ErHan72

kargoya verirseniz gümrüğe takılır. bisikleti yanınızda getirirseniz gümrük vergisi uygulanmaz.

Şuan 22 Euro olan gümrük sınırını biliyoruz. Ama 1500 üzeri alınan bir üründe Türkiye'den alındığında %18 ek vergi konmuyor mu yani. Yani sorum şu ben Almanya'ya gittiğimde 1500 Euroluk bir ürünü kuru çevirip vereceğim ekstra bir şey ödemeyeceğim değil mi ?

@EnesKlf07

hayır dostum ek bir vergi yok. Almanya'dan satın alırken ödediğin haricinde bir vergi ödemeyeceksin. THY ile gelirsen 30 Euro bisiklet ücreti alacaklar o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Ozy Son bir sorum var bike-components ve bike-discount gibi siteler de ülkeyi Almanya seçince 200 Euro civarı bir fiyat koyuyor üzerine şimdi ben bunun ne kadarını geri alacağım.

@EnesKlf07

bildiğim kadarıyla her ülkenin tax-free prosedürü farklı. en doğrusu bu soruyu bisikleti satın alacağın mağazaya sormak. çünkü her satıcının ihrac izni bulunmuyor, dolayısıyla böyle satıcılardan aldığın ürünü yurt dışına çıkarsan bile satın aldığın ülkeye ödediğin kdv'yi geri alamıyorsun.

Yeni konu açmamak amacıyla, soruma en yakın başlık olarak bunu bulduğumdan dolayı, buaraya yazıyorum.

Bu yaz turist vizesiyle Avrupa'ya gitmeyi planlıyorum.
Bir bisiklet alıp yanımda getirirsem, dönüşte ekstra bir vergi, özellikle yeni getirilen ötv'yi ödüyor muyum ? Bilen var mı ?
Ya da bu işi daha önceden yapanlar varsa yardımcı olabilir mi ?

Düşündüğüm bisiklet şu ( başka önerilere de açığım tabi ):

(link)

Ayrıca, yurt dışında daha önceki büyük alış verişlerimde pasaportuma işleterk vergi ödememiştim. Bir mağazadan şahsen alırsam bisiklet için de bu durum geçerli mi ? Gerçi bu siteden online alırsam, tatilde bulunacağım Viyana'ya vergisiz sadece €30 masrafla gönderiyorlarmış. Tabi görmeden almayı göze alırsam.

@Kaos.

Magazadan alacaksaniz, aldiginiz ülkeden ayrilirken gümrükten KDV'yi iade ettirebilirsiniz, ~ %20 KDV olur. Gavura bagislamayin.

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
Geri