Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

@Anonim teşekkür ederim. Hazır garantisi devam ederken en iyisi aldığım yere götüreyim.

Scudo
İşin aslı sorduğum şeyi zaten denemem gerekicek. 9 lu aktarıcıyı 8 li sistemde kullanmaya uğraşıyorum. Vites kolu uyumlu olur diye duymuştum. Belli bir modele kadar çekme oranları da aynı oluyor. 9 lu - 10 lu aktarıcılar yeri geldiğinde 7-8li sistemlerde çalışabiliyorlar. Bu en net sram sistemlerinde belli. Shimano'da da aynı durum söz konusu.
Pek çok kişi dıştan daha ince olsa da zincirin iç genişliğinin aynı olduğunu ve sorunsuz kullandıklarını belirtmiş internet yorumlarında ancak ilginç bir bilgi var.
Parktool sayfasında daha ince zincir kullanımının ön tarafta dişliler arasına düşme sorunu yaratabileceğinden bahsediyor.

(link)

Önde tek vites kullanacağım için sorun yaratmayacaktır heralde. Teşekkürler cevaplarınız için. @Anonim

Merhaba.
Geçtiğimiz günlerde, bisikleti zincirini yağlamak için resimdeki ürünü aldım. Bu sabah kullanmak istedim. Ancak dolu olmasına rağmen yağ püskürtmedi.
Ürün arızalı mı acaba?

20210110_133054.jpg
20210110_133108.jpg

@serdarvekedisi Tüpün içindeki gaz bitmiştir. Tüpteki yağın dışarıya basınçla püskürmesi için basınçlı gaz konuyor, o olmazsa yağ dışarıya çıkmaz. Şöyle düşünün, tüpün içindeki basınç dışındaki atmosfer basıncından fazla olmalı ki içerdeki malzeme dışarı fışkırabilsin. Eğer ürün eski tarihliyse zamanla içindeki gaz kaybolabiliyor dolayısıyla tüpün iç basıncıyla dışardaki basınç eşitlendiğinde içerdeki ürün dışarıya çıkmıyor.
Sizin tüpün ağzında da bir sıkıntı görünüyor ayrıca. Dikkat tüpü delmeye kalkmayın.

@EnginK.
Evet, aslında acaba delmek mi gerekiyor diye düşündüm. Sonra patlayabilir diye vazgeçtim. O zaman kullanamayacağım sanırım bu ürünü.

@serdarvekedisi tüpün üstündeki beyaz kapağın o hasarlı deliğin içindeki silindir şeklindeki parçayı içeriye itip itmediğini kontrol edin. Beyaz parça oraya ulaşmıyorsa bir tornavidayla ileri itip kontrol edebilirsiniz içinde basınçlı gaz olup olmadığını. Bunu yaparken gaz varsa dışarı fışkırır, gözlerinize dikkat edin. Kendinize güvenmiyorsanız hiç bulaşmayın.

@EnginK.
Söylediğinizi daha önce denedim, yağ çıkmadı. ama sallayınca ses geliyor kutudan.

@serdarvekedisi İçinde yağ olduğu için ses gelir. Gaz olmadığı için dışarıya çıkamıyor.

@ExKyotoo
Damla damla bile akmadı. Sanırım komple kapandı. Aslında tornavida ile oynamamış olsam değişim için şişman bisiklet ile görüşürdüm. Ama bu haliyle de değiştirmezler sanırım.

@serdarvekedisi Baş aşağı çevirip bastığınızda bile akmıyorsa zorlayarak açmaktan başka yol kalmıyor ve o da riskli. Tornavida ile nasıl oynadınız bilmiyorum ama daha fazla uğraşmanız gerekcek gibi. Değişim işi zor olur böyle.

@ExKyotoo
Bence de değiştirmezler. Neyse artık yenisini alacağım mecburen. :(

• Üzgün
Tepkiler: ExKyotoo
Zincir temizliği için önce kiri ve eski yağı sökmek için ekteki balata temizleyiciyi aldım ama forumda kullanan görmedim . Bununla zinciri temizleyemezmiyim ?

Dosyalar

• Screenshot_2021-01-26-15-37-38-742_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-01-26-15-37-38-742_com.miui.gallery.jpg
    82,7 KB · Okunma: 38
Zincir temizliği için önce kiri ve eski yağı sökmek için ekteki balata temizleyiciyi aldım ama forumda kullanan görmedim . Bununla zinciri temizleyemezmiyim ?
Yagi ve kiri çözüp akıtıyorsa kullanırsınız. Sonucta amac metali aşındırmadan uzerindeki kir ve yağı çözüp ayırmak. Sıcak su, deterjan, mazot, benzin, ağır yağ cözücü, wd40...
Hepsi yağı ve kiri çözüp akıtmak amaçlı. Kullanım pratikliği ve maliyet tercihleri kişiye göre değiştiği için herkes farklı çözümler üretebiliyor.

Merhaba zincir üstündeki pisliği atacaktır güvenle kullanabilirsiniz sadece kullanırken kiri yere bırakıyor ona dikkat edin :)

Zincir, ruble vs yağdan arındırmak için 9 tl ye aldığım Asperox Sarı Güç sıvısını kullanıyorum. Oldukça işe yarıyor. Kokusu mazot gibi rahatsız etmiyor. Daha önce gaz yağı ile balkonda yapıyordum temizliği ama ev sanayi gibi kokuyordu. Bu sıvıyı bisikleti banyoya sokup orada kullanıyorum. Sıkıp biraz bekleyip ardına fırça ile detaya giriyorum. Tavsiye ederim.

Geri