Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

IMG_0269.JPGIMG_0264.JPG
üç hafta önce aldım, schwalbe green marathon -geçen yıl üretilmeye başlamış yani lastik yeni, soldaki görselde zırhta batma kaynaklı çentik var gibi, ama bu şekilde açıklık kalması tuhafıma gitti, aldığım yere sordum normal sorun olmaz zırh görevini yapmış kesik bu dediler, oto lastik tamircisine sordum fabrikasyon hatası var bence dedi, sizce normal mi ?

Scudo
318502 dosyayı görüntüle318501 dosyayı görüntüle
üç hafta önce aldım, schwalbe green marathon -geçen yıl üretilmeye başlamış yani lastik yeni, soldaki görselde zırhta batma kaynaklı çentik var gibi, ama bu şekilde açıklık kalması tuhafıma gitti, aldığım yere sordum normal sorun olmaz zırh görevini yapmış kesik bu dediler, oto lastik tamircisine sordum fabrikasyon hatası var bence dedi, sizce normal mi ?

Yırtık zamanla çatlak şeklinde ilerleyebilir. 1-2 mm sanırım. Sıcak silikon ile dikkatlice doldursan? Yada schwalbe ye bir yaz belki yardımcı olurlar.

Schwalbe'yi bildiğim kadarıyla Aslı Bisiklet getiriyor. Onlara görüntüyü yollayıp sorun isterseniz. Bana fabrikasyon gibi gelmedi ama yine de müşteri memnuniyeti adına yardımcı olabilirler.

@RmzBurak evet 1-2mm, atak bisikletten almıştım görüştüm schwalbe garantisi Türkiye`de yurt dışındaki gibi işlemiyor dediler, schwalbeye mail atıp onlardan bilgi almak daha doğru olacak

@ratm atak bisiklet daha önce sorunlu greenguard lastiklerde yardımcı olmuştu, ithalatçı firma sorunu kabul edip para iadesi yapmıştı, daha üçüncü haftasında içindeki yeşil zırhı görmek biraz can sıkıyor, sorun çıkarmıyacaksa kullanabilirim değişim iade uğraşmaktansa

@RmzBurak evet 1-2mm, atak bisikletten almıştım görüştüm schwalbe garantisi Türkiye`de yurt dışındaki gibi işlemiyor dediler, schwalbeye mail atıp onlardan bilgi almak daha doğru olacak

@ratm atak bisiklet daha önce sorunlu greenguard lastiklerde yardımcı olmuştu, ithalatçı firma sorunu kabul edip para iadesi yapmıştı, daha üçüncü haftasında içindeki yeşil zırhı görmek biraz can sıkıyor, sorun çıkarmıyacaksa kullanabilirim değişim iade uğraşmaktansa
Schwalbe Greenguard modelleri genelde giriş sınıfı ve ucuz ürünlerdir.
Schwalbe nin asıl alınması gereken ürünleri Smartguard olanlardır.
Bunlar daha pahalı olup, patlama dayanımı daha iyi olan üst modellerdir.

ne kadar ekmek o kadar köfte.:)

@Bisiklet ulaşım aracıdır schwalbe green bu model marathon plus ile 300-400 lira fark vardı, hafif olduğu için tercih ettim, dediğiniz patlama dayanımı zırh kalınlığıyla alakalı değil mi
schwalbe fark neredeyse yok demiş eski marathon (smartguard sanırım) ile;
(link)
IMG_1811.jpeg

Schwalbe Greenguard modelleri genelde giriş sınıfı ve ucuz ürünlerdir.
Schwalbe nin asıl alınması gereken ürünleri Smartguard olanlardır.
Bunlar daha pahalı olup, patlama dayanımı daha iyi olan üst modellerdir.

ne kadar ekmek o kadar köfte.:)
Size katılıyorum, Greenguard ile Smartguard arasında uçurum derecesinde fark var maalesef. Hem maddi hemde fiziki 😩

Kimse kendi malını kötülemez. Schwalbe nin öyle yorum yapması normal. Kullanıcı yorumları daha değerlidir her zaman.:)
evet doğru, marathon plus tour kullanmıştım 10 yıl kadar önce 26" mtbde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım

650C ile 26” tekerlek aynı boyutları mı ifade ediyor. Mesela şu lastik bildiğimiz 26 jant için uygun mudur ?
(link)

318502 dosyayı görüntüle318501 dosyayı görüntüle
Üretimdeyken malzemede boşluk olmuş olabilir mi ? Zırhın olduğu katmana kadar inmiş, zırhla hamur arasındaki bonding ne kadar iyi bilmiyorum. Zamanla oraya çakıl su vs girse bondingi bozabilir mi bence bi distürbitörle görüşün. Yüksek hızda viraj alırken yırtınma vs olduğu durumda ne olur garantisi yok.

• Beğen
Tepkiler: potato3d
@BaiT accell bisiklet ithalatçı bildiğim kadarıyla, mail attım cevap vermediler,
oto lastikçi fabrikasyon gibi duruyor ama kullan böyle bişey olmaz, aklına takılırsa iade et dedi
ben de sıkıldım habire geri gönder iade değişim yeni lastik al vs. böyle kullanacağım bir süre artarsa sorun veya genişlerse o zaman zorlarım artık

28 jant ümit ventura şehir bisikletim için linkteki lastiği almayı düşünüyorum. Daha önce bu modeli kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? Patlak koruma olup olmaması önemli değil. Uzun ömürlü olsun bana yeter. Şu anda üzerinde mitas flash var ama çatladı hep. Sürekli lastik patlıyor bu yüzden. Bir de bu site güvenli mi ilk defa denk geldi fiyatı diğer sitelere nazaran uygun.
(link)

Dosyalar

• cst-c1437-700x38-dis-lastik-dis-lastikler-cst-c1437-fiyat-503-28-B.jpg
    cst-c1437-700x38-dis-lastik-dis-lastikler-cst-c1437-fiyat-503-28-B.jpg
    47,9 KB · Okunma: 10
Rockrider st520 bisikletim var, ikinci el almıştım ben alalı 3 sene oldu benden önce bildiğim kadarıyla da 2 senesi var. O ilk 2 sene yatmış aldıktan sonra bakımını şusunu busunu yaptım. 3 senedir aktif kullanıyorum. Dış lastiklerimin dişleri biraz erimiş, daha dayanır diyordum ama son 1 ay içinde 3 defa lastik patladı. Başka hiç dış lastik almadım etmedim dişleri erimemiş de olsa acaba yenilenmeye ihtiyacı olabilir mi diye aklıma geldi sorayım dedim. Dış lastik sanki normalde olmasını beklediğimden daha yumuşak gibi geldi. Bilgili arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

Rockrider st520 bisikletim var, ikinci el almıştım ben alalı 3 sene oldu benden önce bildiğim kadarıyla da 2 senesi var. O ilk 2 sene yatmış aldıktan sonra bakımını şusunu busunu yaptım. 3 senedir aktif kullanıyorum. Dış lastiklerimin dişleri biraz erimiş, daha dayanır diyordum ama son 1 ay içinde 3 defa lastik patladı. Başka hiç dış lastik almadım etmedim dişleri erimemiş de olsa acaba yenilenmeye ihtiyacı olabilir mi diye aklıma geldi sorayım dedim. Dış lastik sanki normalde olmasını beklediğimden daha yumuşak gibi geldi. Bilgili arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.
5 sene geçtiğine göre dişleri dursada,çatlakları olmasada lastik ömrünü tamamlamıştır,hamuru ne kadar kalitelide olsa özelliğini yitirmiştir,

5 sene geçtiğine göre dişleri dursada,çatlakları olmasada lastik ömrünü tamamlamıştır,hamuru ne kadar kalitelide olsa özelliğini yitirmiştir,
Teşekkür ederim o zaman bi çift lastik alayım artık :D

Merhabalar, yeni aldığım bisikletim bugün geldi ve kurulumunu yaptırdım. Eve gelip denedim lastikler inik gibi geldi ve hava bastım tekrar. 20 küsür psi idi havası, üzerinde 45 yazdığı için 45 psi bastım ön lastiğe, arka lastiğe hava basmaya başlamıştım ki ön lastik patladı. Uzun lafın kısası bana bir iç lastik önerir misiniz?IMG_8021.jpegIMG_8022.jpegIMG_8024.jpeg

Merhabalar, yeni aldığım bisikletim bugün geldi ve kurulumunu yaptırdım. Eve gelip denedim lastikler inik gibi geldi ve hava bastım tekrar. 20 küsür psi idi havası, üzerinde 45 yazdığı için 45 psi bastım ön lastiğe, arka lastiğe hava basmaya başlamıştım ki ön lastik patladı. Uzun lafın kısası bana bir iç lastik önerir misiniz?320265 dosyayı görüntüle320266 dosyayı görüntüle320267 dosyayı görüntüle

Muhtemelen o bisiklette çok basit bir jant bandı/şeridi/geti vardır, iç lastik deliklere doğru balon yapıp patlamıştır. Kontrol edip gerekirse değiştirmekte ya da takviye etmekte fayda var. Token, Vittoria gibi firmaların ürünleri ömürlük; Shimano, XLC gibi markaların ürünleri iyi; tam iç oyuk kalınlığında kesilmiş bir iç lastiği eskisinin üstüne döşeyip iki yanından birer kat elektrik bandını iç genişliği dolduracak şekilde sarmak en ekonomik çözüm.

29", oto/schrader/kalın/SV siboplu, dış lastiğin genişliği uyum aralığı içinde kalan en ucuz lastik iş görür. Şu Velomann'lar F/P idi ben stokladığımda ama o bisiklete biraz daha kalını (2.1"in genişlik aralığının içinde olduğu) lazım tabii. HB, N11 gibi platformlarda var.

1000024201.jpg

Decathlon'unki de hesaplıdır herhalde: (link)

Siz yine de fiyatları karşılaştırın. Bu aralar sarf fiyatlarına bakmamaya çalışıyorum, stoklama isteğimi dizginlemem lazım, o nedenle en F/P lastiği bilmiyorum.

Edit: lastik ebat düzeltmeleri

Son düzenleme:
Muhtemelen o bisiklette çok basit bir jant bandı/şeridi/geti vardır, iç lastik deliklere doğru balon yapıp patlamıştır. Kontrol edip gerekirse değiştirmekte ya da takviye etmekte fayda var. Token, Vittoria gibi firmaların ürünleri ömürlük; Shimano, XLC gibi markaların ürünleri iyi; tam iç oyuk kalınlığında kesilmiş bir iç lastiği eskisinin üstüne döşeyip iki yanından birer kat elektrik bandını iç genişliği dolduracak şekilde sarmak en ekonomik çözüm.

26", oto/schrader/kalın/SV siboplu, dış lastiğin genişliği uyum aralığı içinde kalan en ucuz lastik iş görür. Şu Velomann'lar F/P idi ben stokladığımda ama o bisiklete biraz daha kalını (2.1"in genişlik aralığının içinde olduğu) lazım tabii. HB, N11 gibi platformlarda var.

320268 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim hem bilgiler hem de öneriler için.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri