Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

Manta pedli taytı ne kadar kullandınız acaba? Ve şu andaki durumunu merak ediyorum karşılaştırma yapmak için. Benimki 1 yılda, ortalama haftada 2 sürüşle(ki kış boyunca daha da az giydim) artık her 2 saat üzeri sürüşte kasık bölgemde tahriş yapmaya başladı. Her kullanım sonrası 30 derecede ve min deterjan ile yıkamama rağmen bence bu kadar kullanımda böyle olmamalıydı.
Yeni road racer taytı düşünüyorum, ped de yeni ama yine aynı sıkıntıyı yaşamaktan endişeliyim.
İlk çıktığı andan itibaren kullanıyorum. Neredeyse başa tayt giymedim, binlerce km kullandım. İlk günlerdeki ped performansı yok fakat tahriş vb durum olmadı. Sele değiştirdiğim için(selem bana uygun değildi) +3 saat sonrası uyuşmalar başlıyordu. İdareten başka bir seleye geçtim ve bir nebze daha iyi.

Yeni pedin hissiyatı daha farklı. Pedin temas ettiği yerlerdeki hissiyatı çok değişik. Daha iyi kavrıyor yeni ped.(Elastic interface)

Ayrıca çekimden sonra bir suit gördüm ve rica ettim :D suiti de verdiler. Roadracer 2 tayt ve classic forma birleşimiyle bir skinsuit yapmışlar. Ahmet Örken'in kullandığıın aynısı sanırım. Bambaşka bir şey olmuş, değişik bir hissiyat. Askılı taytın verdiği güveni alamadım ama suit de gayet rahattı.

Keşke bisikletide verselermiş. Deseydin keşke ben ne yapacam bu kadar bisiklet kıyafetini bisiklet olmadan, belki verirlerdi.

Bisiklet onların olsa belki verirlerdi fakat onlara da çekim için gelmiş :D

Scudo
Baselayer satın aldım. Oldukça hafif, hiç rahatsız etmiyor, desen yapısı güzel. Henüz deneme sürüşü yapmadım. Bedenin problemi yaşamadım.
Merak edenler için fotoğraflarını koydum.

Dosyalar

• tempImageTjAntp.png
    tempImageTjAntp.png
    777,1 KB · Okunma: 81
  • tempImage2kmrbL.png
    tempImage2kmrbL.png
    1.019 KB · Okunma: 81
  • tempImageBm1s2P.png
    tempImageBm1s2P.png
    1 MB · Okunma: 76
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
Ayrıca çekimden sonra bir suit gördüm ve rica ettim :D suiti de verdiler. Roadracer 2 tayt ve classic forma birleşimiyle bir skinsuit yapmışlar. Ahmet Örken'in kullandığıın aynısı sanırım. Bambaşka bir şey olmuş, değişik bir hissiyat. Askılı taytın verdiği güveni alamadım ama suit de gayet rahattı.

Yeni süit güzel, sanırım biraz elden geçecektir, test edenlerin yorumlarına dayanarak :)

1691257629533.png

1691257644596.png

1691257659980.png

Dün Road racer 2 taytı mağazada inceledim. Kumaş ve özellikle askılar hala kalın. Yeni ped güzel gözüküyor ama deneyenler daha iyi bilgi verecektir. Keşke şöyle sıcak havalarda giyilecek daha hafif ve ince kumaştan da bir tayt yapsalar.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36 ve lrfan
Genel anlamda kalıplar dar ve diz boyu uzun, sipariş verip alanlarda gördüğüm hususlardan en başta gelenleri.

Ama yeni ped 10 numara. Sora taytlarda kullanılan pedler içindeki en rahatı diyebilirim, marka Elastic Interface (Model Peloton Men Hybrid sanırım). Ön kısımda genital bölgede ince katmanın altında sünger olmaması ekstra bir havalandırma sağlıyor (air-mapping). Pedin ortasındaki boş kanal, erkek anatomisine uygun olarak perineal bölgede kan akımını engellemeyerek uyuşma vb. şikâyetleri azaltmak üzere tasarlanmış. Sürtünme, tahriş gibi bir durum yaşamadım 4 saatlik sıcak havada bol terli bir sürüşte.

Road racer2'yi dün ilk defa kullandım. Gayet kaliteli malzemeden yapılmış ve evet diz boyu uzun. Askılarında bir sorun yaşamadım. Ön bölgenin iç tarafına gelen kısmında havalandırma delikleri iyi fikir.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Road racer bende dün kullandım. Yaklaşık 6 saatlik sürüşte (jordanred tayti kullanan biri olarak) aman aman öyle rahat böyle iyi diyebileceğim pekte birsey yok.. Ayrıca diz bölgesi dediğiniz gibi uzun yukarı çekmek için biraz uğraştım ama yukarıda toplanmaya başlıyor bu seferde. Askilari keşke baselayer tarzında fileli olsaydı. en cok hosuma giden genital bölge kismindaki havalandirmalar oldu.. ayrıca bedenime göre m aldım ama keşke l alsaymisim dedim dar geldi kalıp farkı olabilir

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Ben de sizinle birebir aynı soru işaretini yaşadım ama yazdiklariniz sayesinde iade için firmaya bir dönüş yapmadım. 😃

Daha önce de sora marka tayt kullanıyordum. Şimdi de sitedeki 2 model taytından premium askılı taytı aldım.

Daha henüz bugün elime geçtiği icin sürüş esnasındaki yorumlarımı yazamıyorum. Fakat gerçekten de bacaklardan geçirirken içinden haydaa bu olmaz bana dedim. Fakat giyince sizin yazdiklariniz aklima geldi. Gerçekten tam ve sıkı bir kavrama sağlıyor ama rahat aynı zamanda. Kumas kalitesi de gerçekten iyi.

Biraz kullandıktan sonra deneyimimi yazayım. Tayt gerçekten ilk bakışta ve giyinme esnasında "bu bana olmaz" dedirtiyor. Fakat kullaninca iş değişiyor. Hakikaten rahat. Ayrıca pedi çok iyi. Kesinlikle uzun sürüşlerde de performans sürüşlerinde de memnun edecek bir ürün.

@Omzu kalabalık ve @ufuq81 'in dediği gibi rr2 taytta bacak boyu biraz uzun kaçıyordu. 190cm boya sahip olmama rağmen bana bile bir tık uzun geliyor. Siteye road racer 2.1 tayt eklenmiş ve 2.5 cm kisaltildigi yazıyor. Bu sorunu duzeltmisler.

Üstelik road racer 2 alanlara da böyle bir mail atılmış. Ücretsiz kısaltma yapacaklarmış. Bence kral hareket. Mailin altına da %10 indirim kodu eklenmiş.

Screenshot_20230814_123712_Gmail.jpg

@Rhodiumm mail sanırım sora'nin kendi sitesinden alan müşterilerine geldi. Bana mail gelmemiş ama firma ile görüşeyim sonuçta kendi ürünleri kısaltırız derler ise yollarım bende😇

Sora'nın Classic 2 ve Climb Core yazlık formalarında beden ölçüleri farklı. Her iki üründe çok az farklılık olmasına rağmen Sora tarafından verilen beden tablosundaki ölçüler birbirinin aynı değil. İki forma arasındaki tek fark, Climb Core'un ön kısmının da diğer tarafları ile aynı dokumaya sahip olması.

Classic 2'de Large siprais etmiştim, Climb Core'da XLarge almam gerekiyor gözüküyor, ama tereddütteyim.

Classic 2.0 Beden Tablosu
BEDEN Göğüs Bel
(Çevresi)
XSMALL 86-90 70-74
SMALL 90-94 74-80
MEDIUM 94-98 80-86
LARGE 98-102 84-92
XLARGE 102-108 90-98
2XLARGE 108-114 98-104

Climb Core Beden Tablosu
BEDEN Göğüs Bel
(Çevresi)
XSMALL 80-86 70-74
SMALL 84-90 72-78
MEDIUM 90-94 76-82
LARGE 94-98 80-88
XLARGE 98-104 86-94
2XLARGE 104-108 92-100

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Sora da reguler L/ckasic ve climb de XL aldım. Uğur bisiklette deneyerek ve onların yorumlaması üzerine. Gayette iyi oldu

Güzel bir şeyler geliyor gibi, takibe alayım

(link)

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm

(link)
Bunu yazmak için konuya girmiştim tam İrfan hocam :) Mesajı elimden aldın :D Bordo renk çok tatlı duruyor. Sade tasarımlar bildiğimiz gibi. Tasarımlı kışlık formalar da olacak mı acaba? Bekleyelim bakalım.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bunu yazmak için konuya girmiştim tam İrfan hocam :) Mesajı elimden aldın :D Bordo renk çok tatlı duruyor. Sade tasarımlar bildiğimiz gibi. Tasarımlı kışlık formalar da olacak mı acaba? Bekleyelim bakalım.

Ben de hardala göz diktim, görünür olmak adına da iyi olur dedim 🥰

(link)
Bu modelleri geçen kış Ultimate Kışlık Uzun Kol forma diye çıkarmışlardı. Sanıyorum sadece isim değişmiş.
Hem kırmızı hem mavi almıştım oradan biliyorum. :)

Bu modelleri geçen kış Ultimate Kışlık Uzun Kol forma diye çıkarmışlardı. Sanıyorum sadece isim değişmiş.

Ultimate olan uzun kol formam var ama o forma Stelvio modelinin 2~16 °C aralığına uymuyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
1694547724667.png

Sizdeki formaların içi beyaz olsa gerek. Bendeki boost+ formanın içi de beyaz sanırım. Bunlar siyah kumaş. Yeni kumaşlar gelmiş. Kaç senedir her sezon ürünleri almaya gayret ediyorum gücüm yettiğince, daha AR-GE'siz sezon geçirdiğini görmedim firmanın. Hep geliştirme tarafındalar.

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve gunerokn
309271 dosyayı görüntüle

Sizdeki formaların içi beyaz olsa gerek. Bendeki boost+ formanın içi de beyaz sanırım. Bunlar siyah kumaş. Yeni kumaşlar gelmiş. Kaç senedir her sezon ürünleri almaya gayret ediyorum gücüm yettiğince, daha AR-GE'siz sezon geçirdiğini görmedim firmanın. Hep geliştirme tarafındalar.
Evet iç kumaşları beyaz. Kumaşları için ekstra bir ar-ge yapılmış olabilir fakat görsellere bakınca ultimate kışlık forma tasarımlarından bir farkını göremedim.
Yani en azından desen ve tasarım olarak da bir yenilik yapılabilirdi. Yazlık formalarına yaptıkları tasarım ve desenler gibi.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Geri