Ben de gezi ve tur bölümlerinde kendi yaptığım gezileri eklemek istiyorum ancak konu açamıyorum, bunun çözümü de mi yukarıda bahsedilen şekilde yorum yapmak ve zaman geçirmek?
Beni gibi böyle alışkanlıkları olmayan insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorlar doğru söylüyorsunuz biz de olabildiğince öğrenmeye çalışıyoruz işte, sağolsunlar onlar da @zlatan_1903
kaç tane mesaj yazmamış gerekiyor ki ben de yeni taşındığım bir bölge için antrenman arkadaşı arıyorum bunun için konu açacağım. Ne kadar daha yorum yazmam lazım?
Selamlar Çeşme / Alaçatı'dayım. Ben birkaç rota buldum ama yol güvenliği konusunda çekincelerim var. Buralarda varsa düzenli olarak antrenmana çıkan katılıp öğrensem çok iyi olacak :/ teşekkür ederim.
@Serkan Mıstınoğlu
İlk başta isim vermek istemiyordum ama veriyorum mesela Technopat'ın Youtube kanalına yorum ile soru sorulduğunda eğer sorunun çözümü etkileşimli geçecekse foruma davet ediyorlar ve ilk mesajın açtığın bir konu olabiliyor. Tabi orada kurallar daha katı ama istediğini yapıyorsun sonra kısıtlama geliyor sana yaptığın şey de geri alınmıyor. Şöyle bir kıstas yapabilirim; arabaya benzini damlayla veriyorlar ufak ufak gidiyorsun ama gidiyorsun emin adımlarla. Sizde ise litrelerce benzin var ama arabada motor yok. Konu açtım mesela bu forumda daha önceden cevaplanmamış sorduğum soru. Konu da hidrolik fren ile alakalı sırf alacağım yağın markası Valvoline diye yönetici benim konuyu ta 2009'da açılmış konuya benim açtığım konuyu mesaj olarak aktarıyor. 2009'tan beri kim öle kim kala. Bari o 2009'ta açılan konu benim konu ile alakalı olsa içim yanmayacak. Adamlar balata temizleyicisinden bahsediyor ben fren yağından bahsediyorum nasıl bir ilişki kurup o konuya aktarabildi? Az ve öz konu olmasını istiyorsunuz belki ama bu iyi bir şey değil. Şöyle ki tek bir sorunun 10 tane farklı sebebi olabiliyor. Bu yüzden fazla konu olması bu çeşitliliği arttıracaktır arama motoruna arattığında sizin forumla ilgili bir sürü alternatif konu çıkacak. Adam bisikletiyle ilgili sorun yaşıyor forumda bulamadı mesaj atacak atamıyor belki 2 gün sonra bir tura katılacak bu adam sorununu bize nasıl beyan edecek? Bir de az konu olması eski konuları hortlatmaya sebebiyet verecektir. 2009'da başlayan konu 2016'ya kadar sürmüş sizce de komik değil mi? Gerçi burada konu hortlatmak yasak değildi değil mi? Üye olur olmaz zart diye konu açmanın neresi sakıncalı? Konu hortlatmak yasak değilse taş devrinden kalan(!) konuları hortlatmam gerekecek. Tek bir konuda 40 sayfa mesaj olması sizce normal mi? O tek konudan 10 tane ayrı konu açılır. Birisi sonuca varmak için 40 sayfa mesajın hepsini okumak zorunda mı? Bak canlı canlı örnek veriyorum benim gibi birisi Valvoline LHM+ kullanmak istiyor bunu arama motoruna yazacak ama çıkmayacak belki benim sorum cevaplanacak ancak balata temizleyici konusunun altında cevaplanacak ben yağ ile ilgili bir şeyi balata temizleyicisi diye arayabilir miyim? Sadece soruyu soran kişinin işine yarar bu başka birisi arama motoruna yazdığında sorduğum soru çıkmıyor. Ancak o açtığım konu aktarılmasaydı biri arama motoruna yazdığında açtığım konu gözükecekti belki cevaplanmış olacaktı ve bakın 2 kişi tek konudan faydalanmış oluyor. Daha forum dışı resim servisi kullanmak yasak değil burada yeni konu açmayı yasaklıyorsunuz bak tezatlığın daniskası. Adam rehber hazırlıyor ne güzel resimli anlatım yapıyor ama başka resim servisi kullanıyor. Ne olacak bu resimler? 1 sene sonra o kullandığı resim servisinden kaldırılacak haliyle forumdaki resimde kırık dosya olarak gözükecek bak güzelim rehber tadındaki konu çöp oldu ve hiç istemediğiniz bir şey bu. Bir de buna benzer konu açmak yasak o kırık dosyalı konuya benzer bir şey yapmak yasak sonsuza kadar kırık dosyalı konu duracak ona benzer konu açılamayacak. Gerçekten de boşuna konmamış bir kural. Forumun 10 yıllık geçmişi var ama geçmişe bakıldığında profesyonelce yapılmış bir şey gözükmüyor. 2015'teki konuların fotoğrafları böyle;
@Ahmet Ayaz
Bu sadece ikinci el alım-satımda olur 100 mesaj sınırı koyarsın vesaire ama bir soru sorduğunda bunun sınırı olmaz. Spam olması için forumda yetkili kimsenin olmaması konuların kontrolden geçmeden açılması gerekir. Konu yayınlanmadan önce denetime girer yetkili umursamaz değilse spam olduğunu anlar ve konuyu açmaz bu kadar basit. Normal konu açmak için limit olması mantıksız.
Ben de yeni aldığım bisikletin fotolarını paylaşmak için paylaşım yerine girdim, konu bisiklet seçimi altına açıldı anlayamadım hoş konuyu sileceklerdir büyük ihtimal Yeni üyeler bisiklet paylaşamaz sağlık olsun.
@CenqizhanCR1
Belli bir mesaj sayısına ulaşma durumu diye biliyorum
Cevap verirler müsait değilerdir turda olabilirler çalışıyor çoğu. Bu işi gönüllü yapıyor yöneticiler, para almıyorlar ve başka işte çalışıyorlar. Mutlaka yazacaklardır.